Heeft jouw hond moeite met opstaan? Deze 3 tips helpen je om gewrichtsproblemen te voorkomen.

Heeft jouw hond moeite met opstaan? Of staat het ras van je hond er om bekend dat ze vroeger of later gewrichtsproblemen krijgen? Deze 3 tips helpen je om gewrichtsproblemen te voorkomen.

Je bent gewend dat je hond veel beweegt. Hij begroet je enthousiast als je thuis komt en gaat graag lange stukken met je wandelen. Of heerlijk rennen achter een bal aan. Maar wat als hij daar ineens geen zin meer in heeft? Veel honden krijgen vroeger of later problemen met bewegen als gevolg van gewrichtsproblemen. Ze hebben moeite met opstaan en traplopen. Ze piepen en zijn minder actief. Sommige honden willen helemaal niet meer naar buiten. Herken je deze klachten? Of ben je bang dat deze klachten vroeger of later ook bij jouw hond ontstaan? Dan zijn dit 3 tips waarmee je gewrichtsproblemen kunt voorkomen.

3 Tips om gewrichtsproblemen te voorkomen

Tip 1: Steriliseer pas ná het eerste levensjaar

Honden die voor het eerste levensjaar worden gesteriliseerd, hebben meer kans op gewrichtsproblemen. Dr. Benjamin Hart van de University of California-Davis heeft recentelijk een onderzoek gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Duitse herders die voor het eerste levensjaar zijn gesteriliseerd drie keer zo vaak last hebben van gewrichtsproblemen. Het complete verslag van het onderzoek kun je hier bekijken.

Tip 2: Vaccineer met mate, met name tegen Hondenziekte

Diverse studies laten zien dat vaccinaties, en vooral vaccinaties tegen Hondenziekte, een grote veroorzaker van gewrichtsproblemen zijn. Zo liet al in 1997 een studie van het Canine Health Concern zien dat honden kort na vaccinaties mobiliteitsproblemen ontwikkelden.

De gewrichtsproblemen ontstaan doordat de vaccinaties collageen afbreekt. Collageen is het elastische eiwit dat de huid bij elkaar houdt. Het vormt 70% tot 90% van onze spieren, pezen en andere ondersteunende weefsels. Wanneer collageen in het lichaam afbreekt, worden de gewrichten minder stabiel, de spieren en bindweefsel losser en neemt de kans op gewrichtsproblemen toe.

Ondanks dat veel dierenartsen aanraden om vaker te vaccineren, is 1 vaccinatie vaak voldoende voor de rest van het leven van een hond. Studies van onder andere Dr. Schutz laten zien dat de bescherming van kernvaccinaties minimaal 7 jaar beschermen. En waarschijnlijk gedurende het hele leven.

Tip 3: Geef een voedingssupplement met Glucosamine

Gelukkig kun je gewrichten ook ondersteunen door op tijd te beginnen met de juiste voedingsstoffen. Gewrichtsproblemen worden meestal door het kraakbeen veroorzaakt. Als een hond ouder wordt of zwaarder kan het kraakbeen langzaam slijten, waardoor de gewrichten gaan schuren. Voedingssupplementen met een combinatie van glucosamine, chondroitine en MSM zorgen ervoor dat de enzymen die kraakbeen afbreken worden vernietigd en nieuw kraakbeen wordt aangemaakt. Zo helpt het bij bestaande problemen, maar ook om gewrichtsproblemen te voorkomen.

Je kunt al vroeg beginnen met glucosamine en zo problemen voorkomen, maar het werkt ook als je hond al last van zijn gewrichten heeft. Glucosamine heeft namelijk ook een ontstekingsremmende werking én het verlicht pijn. Iedere hond is anders en iedere situatie is anders, maar in veel gevallen is resultaat al zichtbaar binnen een paar weken.

Combineer je glucosamine ook nog met omega-3 capsules, dan wordt de werking zelfs versterkt. Omega-3 wordt vaak aan hondenvoeding toegevoegd, maar meestal in een te lage dosis om echt effect te hebben.

De ervaring van Puur voor dieren

Bij Puur voor dieren hebben we jarenlange ervaring met honden met gewrichtsproblemen en krijgen we de mooiste verhalen terug van onze klanten. Zo kregen we onlangs een mailtje van Claudia over haar Doberman Indy. Indy werd stijf en stram en zakte door haar achterpoten heen. Na overleg met de dierenarts is Claudia Puur soepel gaan gebruiken en sindsdien staat Indy soepeler op. Ze rent weer als een dolle hond en zit ze lekkerder in haar vel! Het hele verhaal van Indy kun je hier teruglezen.

En voor dit soort verhalen doen we het allemaal. Bij Puur voor dieren hebben we namelijk voedingssupplementen ontwikkeld speciaal voor honden met gewrichtsproblemen. En omdat we zo overtuigd zijn van de werking, mag je het gratis uitproberen voor een hele maand.

Wil je het zelf gratis uitproberen?

En voor dit soort verhalen doen we het allemaal. Bij Puur voor dieren hebben we namelijk voedingssupplementen ontwikkeld speciaal voor honden met gewrichtsproblemen. En omdat we zo overtuigd zijn van de werking, mag je het gratis uitproberen voor een hele maand. Wil je meer weten? Klik dan hier.

1 maand gratis proberen

verzendkosten € 3,90

Scroll naar boven