gewrichtsproblemen en artrose bij je hond

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Gewrichtsproblemen bij honden

Soepele gewrichten zijn van het grootste belang om lekker te kunnen rennen, springen, rollen, jagen... Maar wat als je gewrichtsproblemen bij je hond ontdekt?

Pijnlijke gewrichten kunnen behoorlijk roet in het eten gooien. Je hond loopt mank. Moeite met opstaan, trekken met een poot, piepen en minder actief zijn overdag zijn de eerste tekenen van gewrichtsproblemen bij een hond. 

Gelukkig kun je gewrichtsproblemen en mank lopen ook voorkomen en verbeteren door de juiste voedingsstoffen. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen beschermen ze het kraakbeen en maken ze nieuw kraakbeen aan. Dit helpt je hond weer soepeler te laten lopen. Vanaf slechts € 8,95 per maand.

 • check
  Optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM
 • check
  Smeert de gewrichten
 • check
  Zorgt voor de aanmaak van nieuw kraakbeen
 • check
  Goedkoper dan dierenwinkel of dierenarts
Voor soepele gewrichten hond

1 maand gratis 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Uitleg voedingsstoffen

Glucosamine

Bij mensen heeft glucosamine zijn werking allang bewezen, maar ook honden hebben baat bij glucosamine. Het zorgt namelijk voor de aanmaak van nieuw kraakbeen. Kraakbeen bestaat uit kraakbeenvezels en glucosamine-moleculen. De glucosamine-moleculen zijn de belangrijkste moleculen voor de aanmaak van nieuw kraakbeen. Het beschermt het kraakbeen en houdt het soepel.

Chondroïtine

Puur Soepel bevat niet alleen glucosamine, maar ook chondroïtine. Chondroïtine verbetert de soepelheid van het kraakbeen en zorgt ervoor dat de enzymen die kraakbeen afbreken, worden uitgeschakeld. Chondroïtine is daarbij pijnstillend en ontstekingsremmend. De werking van glucosamine wordt versterkt door de chondroïtine. Een belangrijke combinatie dus. Zowel chondroïtine als glucosamine komen van nature voor in het lichaam van de hond en ook de chondroïtine en glucosamine in Puur Soepel zijn van natuurlijke bronnen.

MSM

Naast glucosamine en chondroïtine bevat Puur Soepel ook MSM. MSM is een natuurlijke zwavelverbinding, dat in hoge concentraties in botten en gewrichten voorkomt. Het helpt bij de vorming van bindweefsel en collageen.

Samenstelling

Samenstelling per capsule:

Glucosamine Sulfaat 2KCl

Chondroitine

MSM

250 mg​

190 mg​

10 mg​

Dosering

Lichaamsgewicht

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo​

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Prijzen

Puur Soepel

Per maand*

Per kwartaal (3 euro korting bij keuze voor kwartaalzendingen)*

Kleine hond

€ 8,95

€ 23,85

Middelgrote hond

€ 11,95

€ 32,85

Grote hond

€ 15,95

€ 44,85

* Eerste maand gratis bij een proefpakket

Combineren met andere voedingssupplementen

Puur Soepel kun je perfect combineren met Puur Zacht en Puur Fit. De omega-3 in Puur Zacht helpt niet alleen voor een zachte vacht, maar ook om de gewrichten te smeren. Puur Fit bevat onder andere vitamine C. Vitamine C helpt de weerstand te verhogen, wat extra belangrijk is bij problemen aan de gewrichten.

Puur Zacht

Voor een zachte vacht en gezonde gewrichten. Hoge kwaliteit omega-3.

Puur Fit

Multivitamine voor een lang en gezond leven. Met vitamine C voor meer weerstand.

  

Meer over gewrichtsproblemen bij honden

Steeds meer honden zijn gevoelig voor gewrichtsproblemen. Niet alleen oudere honden, of (te) zware honden, maar ook jongere, zeer beweeglijke honden met een erfelijke aanleg voor gewrichtsproblemen. Die erfelijke aanleg wordt onder andere versterkt doordat bij het fokken van rashonden steeds gebruik wordt gemaakt van een klein aantal dekreuen, waardoor er te weinig genetisch verschil is bij deze rashonden.

Gezonde gewrichten hebben een laagje kraakbeen over het uiteinde van het bot. Dit kraakbeen hoort vochtig, glad en stevig te zijn en is daarmee een schokdemper voor de gewrichten. Maar het kraakbeen is ook kwetsbaar en staat gedurende het leven van een hond onder enorme druk. Bij gewrichtsproblemen is het dan meestal ook het kraakbeen wat de problemen veroorzaakt. En dan merk je: je hond loopt mank.

Als het kraakbeen beschadigd wordt, wordt het kraakbeen zachter en verliest het zijn schokdempende werking. Daardoor schuren de gewrichten en gaat de kwaliteit van zowel de gewrichten als het kraakbeen verder achteruit. Een losgeraakt stukje kraakbeen zorgt vaak ook nog voor een ontsteking. Als hier niets aangedaan wordt, dan zijn zware medicijnen en operaties vaak het enige wat nog helpt.

Symptomen van gewrichtsproblemen bij honden zijn:

 • Je hond loopt mank
 • Moeilijk zitten of opstaan
 • Stijve op pijnlijke gewrichten
 • Wil niet trap lopen of in de auto klimmen
 • Zwaarder worden
 • Wil minder spelen
 • Gedragsverandering
 • Minder alert zijn