Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

De voor- en nadelen van Carporal hond

Je hond is je beste maatje en je wilt niets liever dan lekker met hem spelen, lange wandelingen maken, hem lekker laten rennen en samen leuke dingen doen. Maar wat als je hond last krijgt van allerlei pijnlijke ongemakken, zoals mank lopen, kreupelheid en steeds minder zin heeft om te spelen of naar buiten te gaan?

Bij gewrichtsklachten worden vaak pijnstillers als Carporal voorgeschreven. Carporal hond geeft verlichting van ontsteking en pijn bij zowel acute als chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat van honden. Maar er zijn ook mogelijke bijwerkingen, vooral bij langdurig gebruik. Wat zijn de voor- en nadelen van Carporal hond? Dat lees je hier.

Het alternatief bij gewrichtsklachten

Heeft je hond last van gewrichtsklachten, maar geef je liever geen langdurige pijnmedicatie vanwege de bijwerkingen op korte en langere termijn? Gelukkig kun je gewrichtsklachten voorkomen en verbeteren door de juiste hoogwaardige voedingssupplementen te gebruiken. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen beschermen ze het kraakbeen en stimuleren ze de aanmaak van nieuwe. Dit helpt je hond gezond gewricht stelsel te krijgen en behouden en weer soepeler te lopen. Vanaf slechts € 8,95 per maand.

  • Optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM
  • Helpt gewrichtsklachten te voorkomen
  • Stimuleert de aanmaak van nieuw kraakbeen
  • Langdurig te gebruiken
  • Veel klanten gingen je voor. Bekijk de reviews
Voor soepele gewrichten hond

1 maand 

GRATIS

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Carporal hond

Wat is Carporal?

Carporal is een diergeneesmiddel dat wordt gebruikt ter vermindering van ontsteking en pijn bij spier- en botaandoeningen (musculoskeletale aandoeningen) en degeneratieve gewrichtsziekte bij honden, alsook ter behandeling van postoperatieve pijn. De werkzame stof fen in Carporal is carprofen, een zogenaamde NSAID. NSAID's zijn koortsverlagende, pijn verminderende en ontstekingsremmende medicijnen. Carporal komt in de vorm van tabletten geschikt voor orale toediening. Meestal treedt een klinisch effect op na 3 tot 4 dagen. Carporal tabletten zijn op recept verkrijgbaar en beschikbaar in verschillende hoeveelheden mg carprofen per tablet (bijvoorbeeld Carporal 100 mg).

Carporal kan ook gebruikt worden als pijnstiller en ontstekingsremmer na een operatie: Als follow up op parenterale analgesie bij de behandeling van postoperatieve pijn.

Contra indicaties Carporal hond

Carporal hond mag niet gegeven worden aan honden die lijden aan hartaandoeningen, lever- of nieraandoeningen, wanneer er aanwijzingen zijn voor gastro intestinale ulceratie of bloedingen, bloedafwijkingen of overgevoeligheid voor het product. Niet gebruiken bij drachtige of zogende teven. Carporal hond niet met een andere NSAID tegelijkertijd toedienen. Niet gebruiken bij honden jonger dan 4 maanden. Bij oude dieren indien nodig de dosering aanpassen en de patient intensief controleren. Niet gebruiken bij gedehydreerde, hypovolaemische of hypotensieve dieren, omdat er dan een potentieel risico bestaat op verhoogde renale toxiciteit. Carporal is niet geschikt voor katten.

Bijwerkingen Carporal hond

Zoals bij de meeste medicijnen heeft Carporal hond een aantal bijwerkingen die vaak voorkomen. Dit zijn de meest voorkomende en (ernstige) bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Carporal hond:

  • Braken of diarree als gevolg van maag- en darmklachten
  • Verhoogde kans op maag- en darmbloedingen (gastro intestinale ulceratie)
  • Kans op een verminderde eetlust en lusteloosheid
  • Risico op zeldzame nier- of idiosyncratische leverbijwerkingen

De kans op (ernstige) bijwerkingen van Carporal hond neemt toe bij langdurig gebruik. In uiterst zeldzame gevallen is sterfte geconstateerd.

Alternatieven bij gewrichtsklachten

Gewrichtsproblemen worden meestal door het kraakbeen veroorzaakt. Als een hond ouder wordt of zwaarder kan het kraakbeen langzaam slijten, waardoor de gewrichten gaan schuren. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen zorgen ze ervoor dat de enzymen die kraakbeen afbreken worden vernietigd en nieuw kraakbeen wordt aangemaakt. Daarnaast is het pijnstillend en ontstekingsremmend.

Puur Soepel helpt bij bestaande problemen en helpt gewrichtsproblemen te voorkomen. Door de aanmaak van nieuw kraakbeen zal de hond weer snel soepeler gaan bewegen. Meestal zie je verbetering na 3 tot 10 weken. Puur Soepel is een voedingssupplement en geen medicijn. Het is een hulpmiddel om de gewrichten gezond te houden en gewrichtsproblemen te voorkomen.

Naast Puur Soepel zijn er meer natuurlijke middelen die je kunt toepassen. Zo zorgt vitamine C voor de vorming van collageen, wat de aanmaak en het onderhoud van kraakbeen bevordert. Daarnaast kan visolie met omega-3 ook worden ingezet als natuurlijke ontstekingsremmer. Daarnaast is het goed voor de botten. Het voordeel van natuurlijke ontstekingsremmers en pijnstillers is dat je ze langere periodes kunt geven zonder schade aan te brengen.

Uitleg van de voedingsstoffen

Glucosamine

Bij mensen heeft glucosamine zijn werking allang bewezen, maar ook honden hebben baat bij glucosamine, waardoor het uitkomst kan bieden voor honden met gewrichtsklachten. Glucosamine is een lichaamseigen stof die de aanmaak van nieuw kraakbeen stimuleert en bestaand kraakbeen beschermd. Kraakbeen bestaat uit kraakbeenvezels en glucosamine-moleculen. Deze moleculen zijn de belangrijkste moleculen voor de aanmaak van nieuw kraakbeen. Daarnaast heeft het een beschermende werking.

Chondroïtine

Puur Soepel bevat niet alleen glucosamine voor honden, maar ook chondroïtine. Chondroïtine verbetert de soepelheid van het kraakbeen van honden en zorgt ervoor dat de enzymen die het afbreken, worden uitgeschakeld. Chondroïtine is daarbij pijnstillend en ontstekingsremmend. De werking van glucosamine wordt versterkt door de chondroïtine. Een belangrijke combinatie dus. Zowel chondroïtine als glucosamine komen van nature voor in het lichaam van de hond en ook de chondroïtine en glucosamine in Puur Soepel zijn van natuurlijke bronnen.

MSM

Naast glucosamine en chondroïtine bevat Puur Soepel ook MSM. MSM is een natuurlijke zwavelverbinding en komt in hoge concentraties in botten en gewrichten voor. Het helpt bij de vorming van bindweefsel en collageen.

    Omega 3-vetzuren 

Omega-3 vetzuren helpen bij het smeren van de gewrichten.

    Vitamine C

Vitamine C helpt bij het verbeteren van de weerstand van honden, maar helpt ook het kraakbeen door de vorming van collageen. Dit is een eiwit dat nodig is bij de aanmaak van kraakbeen.

Puur Soepel, Puur Zacht en Puur Fit

Puur Soepel

Puur Soepel bevat de ideale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Voor de bescherming en aanmaak van nieuw kraakbeen en soepele gewrichten. Hoog geconcentreerd en optimale samenstelling.

Puur Zacht

Puur Zacht bevat een hoge concentratie omega 3-vetzuren. Dit helpt de gewrichten te smeren en te verzachten.

Puur Fit

Puur Fit bevat vitamine C voor een goede weerstand en voor de aanmaak van collageen. Dit ondersteunt de aanmaak van nieuw kraakbeen.


Samenstelling

Puur soepel bevat per capsule de volgende ingrediënten:

Glucosamine Sulfaat 2KCl

Chondroitine

MSM

150 mg

150 mg

75 mg

Puur soepel is met de grootste zorg samengesteld. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen. Puur soepel is ontwikkeld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevat verhoogde concentraties glucosamine sulfaat, chondroïtine en MSM. Puur soepel bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen. 

Dosering Puur Soepel

Lichaamsgewicht hond

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Puur soepel wordt gebruikt ter ondersteuning van gewrichtsklachten bij honden en katten, maar werkt ook preventief. Het is geschikt voor langdurig gebruik. Het effect van Puur soepel is meestal binnen 3 a 4 weken zichtbaar, maar de ene hond reageert sneller dan de andere hond. Bij sommige honden zie je na een week al verbetering, bij andere honden kan het tot wel 2 maanden duren.

Prijzen

Puur Soepel

Per maand*

Per kwartaal (3 euro korting bij keuze voor kwartaalzendingen)*

Kleine hond

€ 9,95

€ 26,85

Middelgrote hond

€ 13,95

€ 38,85

Grote hond

€ 17,95

€ 49,95

* Eerste maand gratis bij een proefpakket

Bespreek de mogelijkheden met de dierenarts

Als je hond pijn heeft en last heeft van acute of chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat is het verstandig om naar de dierenarts te gaan. De dierenarts kan je hond onderzoeken en een behandelplan opstellen. En bepalen of het nodig is om medicatie zoals Carporal hond te gebruiken, of dat alternatieve producten mogelijk zijn. De dierenarts kan de bijwerkingen van Carporal hond toelichten, een recept voorschrijven en de juiste dosering bepalen.

Speciale voorzorgsmaatregelen bij bewaren: bewaren onder 25 graden en op een droge plaats, bescherm tegen licht. 

De ervaring van Puur voor dieren

Bij Puur voor dieren hebben we jarenlange ervaring met gewrichtsproblemen en krijgen we de mooiste verhalen terug van onze klanten. Zo kregen we onlangs een mailtje van Cindy over haar hond Max: Max is een Duitse herder van 10 jaar die als pup al bij ons is gekomen. De laatste tijd werd hij steeds kreupeler en zakte steeds vaker door zijn achterpoot. Na lichamelijk onderzoek door de dierenarts is Cindy Puur soepel gaan gebruiken en sindsdien heeft Max minder last van de betreffende poot en staat ze veel soepeler op. Ze is weer volop in beweging, rent weer alsof ze een jonge pup is en zit ze lekkerder in haar vel! 

Kijk hier voor de reviews en ervaringen van onze klanten.

Carporal hond

Aanvullende vragen over Carporal hond?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over Carporal hond? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail naar het mailadres van Puur voor dieren: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag!

Scroll naar boven