Vitamine voor je hond: voor een lang én gezond leven

Bij jezelf merk je het snel: je voelt je niet helemaal fit en je hebt wat minder energie dan anders... Tijd voor een multivitamine. Bij je hond zie je het niet zo makkelijk, maar ook je hond heeft een multivitamine nodig. Puur Fit is een voedingssupplement met de belangrijkste vitaminen en mineralen voor een lang en gezond leven. Bestel nu een Gratis proefpakket.

Hond eet poep

Puur Fit Multivitamine met ginkgo biloba

Bij je hond zie je het niet zo makkelijk, maar ook je hond heeft een multivitamine nodig. Het meeste hondenvoer uit de supermarkt bevat wel vitaminen en mineralen, maar de hoeveelheden zijn minimaal. Bovendien wordt diervoeding op zo'n hoge temperatuur bereid, dat er niet veel overblijft van deze vitaminen en mineralen. En zoals iedereen weet, vitaminen en mineralen zijn juist zo belangrijk voor een gezond en lang leven. Puur Fit is een voedingssupplement met de belangrijkste vitaminen en mineralen voor een lang en gezond leven. Het zit in een capsule met een lekkere leversmaak. Je kunt de capsule zo geven, of met in een stukje worst, of je maakt de capsule open en verdeelt de inhoud over het gewone eten. Zo weet je zeker dat je hond iedere dag alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft.

Welke vitaminen heeft je hond nodig?

Voor honden is het net als voor mensen belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Het zorgt ervoor dat honden goed functioneren, groeien en herstellen. Het zorgt voor een goede weerstand en voor een lang en gezond leven. Dat is toch precies wat je wilt voor je hond?

Om te zorgen dat je hond alle belangrijke stoffen binnen krijgt is een complete voeding met alle benodigde vitaminen en mineralen van groot belang. Het meeste dagelijkse voer bevat voldoende voedingsstoffen voor normale omstandigheden. Maar als je hond ziek is (geweest), ouder wordt, of door andere omstandigheden kwetsbaar is, kan extra vitamine helpen om gezond te worden en te blijven. Hieronder bespreken we de vitamines die helpen om een hond gezond te houden en welke werking ze hebben.

Vitamine A

Vitamine A is heel belangrijk voor de ogen, de slijmvliezen, de botontwikkeling, het afweersysteem en een gezonde huid en vacht.

Vitamine B

Vitamine B bestaat uit verschillende soorten die allemaal hun eigen specifieke werking hebben en betrokken zijn bij veel verschillende aspecten in het lichaam van je hond. De overeenkomst van bijna alle B-vitamines is dat ze bijdragen aan de energiehuishouding en belangrijk zijn voor de stofwisseling bij honden. Ze maken energie vrij uit de voeding, door een rol te spelen in de verbranding van koolhydraten, vetten en eiwitten. Daarnaast zijn de B-vitamines goed voor de werking van de hartspier, het zenuwstelsel en de hersenen. Ook is vitamine B goed voor het gezond houden van de huid, de opbouw en afbraak van aminozuren, de aanmaak van rode bloedcellen en het regelen van de werking van bepaalde hormonen en het afweersysteem.

Vitamine C

Een hoge concentratie vitamine C is goed voor het behoud van sterke botten en tanden en een goede werking van spieren en het afweersysteem. Daarnaast draagt extra vitamine C bij aan de vorming van collageen in botten (voor goede kraakbeenvorming), huid en gewrichten.

Vitamine D

Vitamine D 3 is nodig bij de opbouw van eiwitten, de groei en ontwikkeling van weefsel, en een goede werking van het afweer-/immuunsysteem. Daarnaast zorgt vitamine D voor de regulering van de fosfor- en calciumstofwisseling.

Vitamine E

Vitamine E is van groot belang voor de voortplanting en fungeert in het lichaam als een natuurlijke antioxidant. Vitamine E vertraagt het verouderingsproces. In combinatie met selenium zorgt vitamine E voor de opbouw en instandhouding van het spiervolume en de afvoer van verbrandingsstoffen in de spieren. Daarom is vitamine E onmisbaar voor sport- en werkhonden.

Zink

voldoende zink zorgt voor de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van weefsel, de stofwisseling en een goede werking van het afweer- en immuunsysteem.

Selenium

Selenium zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. Verder maakt selenium zware metalen die soms in voeding terecht kunnen komen minder giftig.

Magnesium

Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels.

Calcium

Calcium (kalk) is belangrijk voor de botten, voor de bloedstolling, het samentrekken van de spieren, een goede werking van het zenuwstelsel. Vrijwel alle toegevoerde calcium wordt opgeslagen in het skelet.

Netelblad

Netelblad bevat veel mineralen en en draagt daarom bij aan een goed ijzergehalte van het bloed. Het activeert het immuunsysteem en vermindert klachten bij verkoudheid en griep.

Rode zonnehoed

Rode zonnehoed verbetert de immunitaire respons van het lichaam, waardoor ziekte veroorzakende bacteriën, virussen en schimmels efficiënter bestreden worden.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is een bioactieve stof die werkt bij verschillende ouderdomsklachten. Het zorgt voor een goede conditie van de bloedvaten en aderen en verbetert de doorbloeding. Het helpt het geheugen te verbeteren bij alle leeftijden.

Samenstelling Puur Fit

Elementaire hoeveelheid per capsule:

Vitamine A

220 IE

Vitamine B1

0,14 mg

Vitamine B2

0,14 mg

Vitamine B3

1,6 mg

Vitamine B5

0,65 mg

Vitamine B6

0,17 mg

Vitamine B12

0,25mcg

Vitamine C

10 mg

Vitamine D3

20 IE

Vitamine E

0,75 mg

Zink

1 mg

Selenium

2,5 mcg

Calcium

25 mg

Magnesium

15 mg

Netelblad

10 mg

Rode zonnehoed

10 mg

Ginkgo biloba

10 mg

Puur fit is met de grootste zorg samengesteld en bevat de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen. Puur fit is ontwikkeld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevat verhoogde concentraties vitaminen en mineralen. 

Dosering

Lichaamsgewicht

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Puur fit wordt gebruikt voor het verbeteren van de weerstand, maar werkt ook preventief. Het is geschikt voor langdurig gebruik.

- De dosering voor een kat is gelijk aan de dosering voor een hond tot 10 kilo.

- Je kunt de capsules het beste in de oorspronkelijke verpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht.

- De verpakking buiten het bereik van jonge kinderen houden. Let op de uiterste gebruiksdatum achter op de verpakking. 

- Overschrijden van de aangegeven dosering wordt afgeraden. Overdosering kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van een hond en leiden tot beschadiging van gevoelige weefsels. Bij pups kan een overdosering van vitamine D leiden tot ernstige skeletafwijkingen.

Toedienen van de capsules

Puur fit is geschikt voor ieder type hond. De maximale dagdoseringen zijn vastgesteld op basis van het gewicht. Je kunt de capsules los uit de hand aanbieden, of ze tussen het voer leggen. De meeste honden slikken de capsules zo weg alsof het een snoepje of een koekje is. Soms kost het wat meer moeite om te zorgen dat honden glucosamine binnen krijgen. Niet iedere hond is er van gediend. In dat geval kun je proberen om de capsules los te trekken en de inhoud te mengen met het voer, of iets anders dat je hond lekker vindt. We horen ook wel van klanten dat ze het poeder met het drinkwater vermengen, of met een beetje yoghurt. Deze laatste 2 manieren zijn ook geschikt voor de toediening bij katten.

Ben je een keer vergeten om de capsules of een deel daarvan te geven? Dat is geen probleem. Een overgeslagen dosering hoef je niet te compenseren. Je geeft de volgende dag weer de normale hoeveelheid. Glucosamine voor honden is geschikt voor langdurig gebruik, zowel ter ondersteuning bij klachten als bij preventief gebruik. 

Prijzen

Puur Fit

Per maand

Per kwartaal (incl. 3 euro korting)

Kleine hond

€ 8,95

€ 23,85

Middelgrote hond

€ 12,95

€ 35,85

Grote hond

€ 16,95

€ 47,85

Vitamine hond

Combineren met andere voedingssupplementen

Puur Soepel kun je perfect combineren met Puur Zacht en Puur Fit. De omega-3 in Puur Zacht helpt niet alleen voor een zachte vacht, maar ook om de gewrichten te smeren. Puur Fit bevat onder andere vitamine C. Vitamine C helpt de weerstand te verhogen, wat extra belangrijk is bij problemen aan de gewrichten.

Puur Zacht

Voor een zachte vacht en gezonde gewrichten. Hoge kwaliteit omega-3.

Puur Soepel

Voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Helpt je hond gemakkelijk te bewegen.

Puur Balans

Voor herstel en behoud van gezonde darmflora. Met probioticum en prebiotica.

Puur Rust

Voor ontspanning bij stress en angst. Met magnesium en L-tryptofaan.

Voldoende vitamine erg belangrijk voor oudere honden

Als je hond op leeftijd raakt gun je hem een hele fijne oude dag en een goede kwaliteit van leven. Met extra vitaminen en mineralen geef je een oudere hond een steuntje in de rug voor een actief leven in goede gezondheid. En dat is natuurlijk precies wat je wilt!

Net als bij mensen is het erg belangrijk dat honden op oudere leeftijd de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Om te voorkomen dat je hond ziek wordt en te zorgen voor een goede weerstand. Vitaminen en mineralen spelen daarbij een belangrijke rol. Door verminderde eetlust en doordat voedingsstoffen minder goed worden opgenomen door het lichaam heeft een oudere hond meer vitaminen en mineralen nodig dan een jonge hond. Een multivitamine is dan een goede aanvulling op het voer.

Aangezien te veel fosfor schadelijk kan zijn en nierproblemen kan veroorzaken bij oudere honden is dat geen onderdeel van Puur fit.

Aanvullende vragen over vitamine voor je hond?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over vitamine voor je hond, het gebruik van Puur fit, of over onze andere artikelen? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren voor deskundig advies. Of stuur een mail naar klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag! 

Wateroplosbare vitaminen en vetoplosbare vitaminen

Vitaminen zijn belangrijke stoffen voor het lichaam die onderverdeeld kunnen worden in vetoplosbare (A, D, E en vitamine K) en wateroplosbare vitaminen (B en C). Vetoplosbare vitaminen kunnen zich bij overmatige opname opstapelen in het lichaam en giftig worden. Heeft uw hond vitamine tekort? Ook dat kan vervelende gevolgen hebben.

Beoordelingen Puur Fit multivitamine (20)

 1. debbie

  ik en me doggie zijn zeer tevreden over dit supplement je merkt dat hij veel beter in zijn vel zit ????

 2. Debby Bosschieter

  Heel erg tevreden met dit supplement

 3. Ria van de Brand

  Het is echt een heel goed product ik geef mijn hondje het al jaren fit en soepel zij is inmiddels 17 jaar .

 4. Anja Verburg

  Het is een top product. Ik geef het samen met Puur zacht. Werk echt heel goed

 5. Sandra

  Ik geef mijn hond de fit en soepel gecombineerd. De even dagen 2 soepel en 1 fit de oneven dagen 1 soepel en 2 fit. Hierdoor heeft hij geen injectie spuiten meer nodig voor zijn artrose. Super blij mee. We gebruiken het nu al 2 jaar

 6. Loes

  Echt super aan te bevelen, puur fit en puur soepel??

 7. Sabina

  De vacht van mijn honden is glanzend en zacht geworden. Ze zijn energieker. Xe krijgen hypoallergeen eten en deze capsules gaan goed samen met hun voer. Daarnaast is hun ontlasting aanzienlijk verbeterd en zijn de darmklachten zo goed als weg. De capsules doe ik door hun eten en ze lusten het. Ben er echt tevreden over. Ze krijgen puur en fit als supplement.

 8. Rob van den Dool

  Nooit gedacht dat het zo goed & snel zou helpen. Inmiddels een 2e bestelling gedaan.

 9. Debby Bosschieter

  Mijn hond pip had veel last van haar heup en moest aan de pijnstillers. Nu gebruik ik elke dag puur fit en puur soepel en mijn hond heeft geen pijnstillers meer nodig.

 10. Elke Toebosch

  Zeer goed product! Werkt geweldig bij mijn Bulldog!

 11. A. Haver

  Heb 3 oude honden in huis en geef nu paar maanden supplementen. Ik merk dat ze er veel baat bij hebben. Ze zijn energiek. Ook de dierenarts adviseerde het aan.

 12. JJM

  Fox krijgt al bijna 1 jaar puur fit en mededankzij dit supplement is hij goed en vlot hersteld van een operatie en daarna een vergiftiging. Nu 3,5 maand later is hij weer vrolijk en actief.

 13. Elke Toebosch

  Geweldig product, mijn bulldig liep wat mank en na week zag ik al verbetering! Zeer tevreden, heel snel geleverd en goede service

 14. Sophie

  Ik geef mijn hond puur Fit sinds een jaar of twee. Ik ben heel erg tevreden over dit product. Mijn hond is 10 jaar en is super gezond.

 15. Kyle

  Ons hondje (Jack Russell-kruising) had wat weinig energie, en wat darmprobleempjes. Na het geven van Puur Fit en Puur Balans is hij veel energieker en met zijn darmen gaat het ook véél beter! Bedankt Puurvoordieren!

 16. willemien Hak

  Ik ben erg tevreden over Fit. Mijn teckel is 6 jaar oud en gebruikte al jaren Fit en is heel gezond!

 17. van der Donk

  Ik geef het ter ondersteuning en merk dat mijn hond van inmiddels 11 jaar, ondanks zijn leeftijd, goed fit is en dat maakt me blij.

 18. Esther

  Ik geef het aan mijn hond van 10 jaar en ben er tevreden over.

 19. Atie Sanders

  Ik geef het sinds een aantal maanden aan mijn 4 rottweilers. Ik woon op Curaçao en ondanks de warmte zijn ze super fit en actief.

 20. Jacqueline van Altena

  Amor, Rottweiler van 9 jaar geven wij ter ondersteuning al meer dan een jaar puur fit, dit zeker tot onze en Amor's tevredenheid.

Scroll naar boven