Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Vitamine voor je hond: voor een lang én gezond leven

Bij jezelf merk je het snel: je voelt je niet helemaal fit en je hebt wat minder energie dan anders... Tijd voor een multivitamine.

Bij je hond zie je het niet zo makkelijk, maar ook je hond heeft een multivitamine nodig. Het meeste hondenvoer uit de supermarkt bevat wel vitaminen en mineralen, maar de hoeveelheden zijn minimaal. Bovendien wordt diervoeding op zo'n hoge temperatuur bereid, dat er niet veel overblijft van deze vitaminen en mineralen. En zoals iedereen weet, vitaminen en mineralen zijn juist zo belangrijk voor een gezond en lang leven.

Puur Fit Multivitamine met ginkgo biloba

Puur Fit is een voedingssupplement met de belangrijkste vitaminen en mineralen voor een lang en gezond leven. Het zit in een capsule met een lekkere leversmaak. Je kunt de capsule zo geven, of met in een stukje worst, of je maakt de capsule open en verdeelt de inhoud over het gewone eten. Zo weet je zeker dat je hond iedere dag alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft.

Puur Fit

1 maand GRATIS proberen

€ 3,90 verzendkosten

Welke vitaminen heeft je hond nodig?

 Voor honden is het net als voor mensen belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Het zorgt ervoor dat honden goed functioneren, groeien en herstellen. Het zorgt voor een goede weerstand en voor een lang en gezond leven. Dat is toch precies wat je wilt voor je hond?

Om te zorgen dat je hond alle belangrijke stoffen binnen krijgt is een complete voeding met alle benodigde vitaminen en mineralen van groot belang. Het meeste dagelijkse voer bevat voldoende voedingsstoffen voor normale omstandigheden. Maar als je hond ziek is (geweest), ouder wordt, of door andere omstandigheden kwetsbaar is, kan extra vitamine helpen om gezond te worden en te blijven. Hieronder bespreken we de vitamines die helpen om een hond gezond te houden en welke werking ze hebben.

Vitamine A

Vitamine A is heel belangrijk voor de ogen, de slijmvliezen, de botontwikkeling, het afweersysteem en een gezonde huid en vacht.

Vitamine B

Vitamine B bestaat uit verschillende soorten die allemaal hun eigen specifieke werking hebben en betrokken zijn bij veel verschillende aspecten in het lichaam van je hond. De overeenkomst van bijna alle B-vitamines is dat ze bijdragen aan de energiehuishouding en belangrijk zijn voor de stofwisseling bij honden. Ze maken energie vrij uit de voeding, door een rol te spelen in de verbranding van koolhydraten, vetten en eiwitten. Daarnaast zijn de B-vitamines goed voor de werking van de hartspier, het zenuwstelsel en de hersenen. Ook is vitamine B goed voor het gezond houden van de huid, de opbouw en afbraak van aminozuren, de aanmaak van rode bloedcellen en het regelen van de werking van bepaalde hormonen en het afweersysteem.

Vitamine C

Een hoge concentratie vitamine C is goed voor het behoud van sterke botten en tanden en een goede werking van spieren en het afweersysteem. Daarnaast draagt extra vitamine C bij aan de vorming van collageen in botten (voor goede kraakbeenvorming), huid en gewrichten.

Vitamine D

Vitamine D 3 is nodig bij de opbouw van eiwitten, de groei en ontwikkeling van weefsel, en een goede werking van het afweer-/immuunsysteem. Daarnaast zorgt vitamine D voor de regulering van de fosfor- en calciumstofwisseling.

Vitamine E

Vitamine E is van groot belang voor de voortplanting en fungeert in het lichaam als een natuurlijke antioxidant. Vitamine E vertraagt het verouderingsproces. In combinatie met selenium zorgt vitamine E voor de opbouw en instandhouding van het spiervolume en de afvoer van verbrandingsstoffen in de spieren. Daarom is vitamine E onmisbaar voor sport- en werkhonden.

Zink

voldoende zink zorgt voor de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van weefsel, de stofwisseling en een goede werking van het afweer- en immuunsysteem.

Selenium

Selenium zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. Verder maakt selenium zware metalen die soms in voeding terecht kunnen komen minder giftig.

Magnesium

Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels.

Calcium

Calcium (kalk) is belangrijk voor de botten, voor de bloedstolling, het samentrekken van de spieren, een goede werking van het zenuwstelsel. Vrijwel alle toegevoerde calcium wordt opgeslagen in het skelet.

Netelblad

Netelblad bevat veel mineralen en en draagt daarom bij aan een goed ijzergehalte van het bloed. Het activeert het immuunsysteem en vermindert klachten bij verkoudheid en griep.

Rode zonnehoed

Rode zonnehoed verbetert de immunitaire respons van het lichaam, waardoor ziekte veroorzakende bacteriën, virussen en schimmels efficiënter bestreden worden.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is een bioactieve stof die werkt bij verschillende ouderdomsklachten. Het zorgt voor een goede conditie van de bloedvaten en aderen en verbetert de doorbloeding. Het helpt het geheugen te verbeteren bij alle leeftijden.

Samenstelling Puur Fit

Elementaire hoeveelheid per capsule:

Vitamine A

220 IE

Vitamine B1

0,14 mg

Vitamine B2

0,14 mg

Vitamine B3

1,6 mg

Vitamine B5

0,65 mg

Vitamine B6

0,17 mg

Vitamine B12

0,25mcg

Vitamine C

10 mg

Vitamine D3

20 IE

Vitamine E

0,75 mg

Zink

1 mg

Selenium

2,5 mcg

Calcium

25 mg

Magnesium

15 mg

Netelblad

10 mg

Rode zonnehoed

10 mg

Ginkgo biloba

10 mg

Puur fit is met de grootste zorg samengesteld en bevat de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen. Puur fit is ontwikkeld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevat verhoogde concentraties vitaminen en mineralen. 

Dosering

Lichaamsgewicht

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Puur fit wordt gebruikt voor het verbeteren van de weerstand, maar werkt ook preventief. Het is geschikt voor langdurig gebruik.

- De dosering voor een kat is gelijk aan de dosering voor een hond tot 10 kilo.

- Je kunt de capsules het beste in de oorspronkelijke verpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht.

- De verpakking buiten het bereik van jonge kinderen houden. Let op de uiterste gebruiksdatum achter op de verpakking. 

- Overschrijden van de aangegeven dosering wordt afgeraden. Overdosering kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van een hond en leiden tot beschadiging van gevoelige weefsels. Bij pups kan een overdosering van vitamine D leiden tot ernstige skeletafwijkingen.

Toedienen van de capsules

Puur fit is geschikt voor ieder type hond. De maximale dagdoseringen zijn vastgesteld op basis van het gewicht. Je kunt de capsules los uit de hand aanbieden, of ze tussen het voer leggen. De meeste honden slikken de capsules zo weg alsof het een snoepje of een koekje is. Soms kost het wat meer moeite om te zorgen dat honden glucosamine binnen krijgen. Niet iedere hond is er van gediend. In dat geval kun je proberen om de capsules los te trekken en de inhoud te mengen met het voer, of iets anders dat je hond lekker vindt. We horen ook wel van klanten dat ze het poeder met het drinkwater vermengen, of met een beetje yoghurt. Deze laatste 2 manieren zijn ook geschikt voor de toediening bij katten.

Ben je een keer vergeten om de capsules of een deel daarvan te geven? Dat is geen probleem. Een overgeslagen dosering hoef je niet te compenseren. Je geeft de volgende dag weer de normale hoeveelheid. Glucosamine voor honden is geschikt voor langdurig gebruik, zowel ter ondersteuning bij klachten als bij preventief gebruik. 

Prijzen

Puur Fit

Per maand

Per kwartaal (3 euro korting bij keuze voor kwartaalzendingen)

Kleine hond

€ 8,95

€ 23,85

Middelgrote hond

€ 12,95

€ 35,85

Grote hond

€ 16,95

€ 47,85

Combineren met andere voedingssupplementen

Puur Fit kun je perfect combineren met Puur Soepel, Puur Zacht en Puur Balans. Puur Soepel bevat glucosamine en chondroïtine voor soepele gewrichten. Puur Zacht is niet alleen goed voor een gezonde vacht, maar smeert ook de gewrichten. Puur Balans bevat probiotica voor een optimale balans in de darmflora.

Puur Soepel

Voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Helpt je hond gemakkelijk te bewegen

Puur zacht

Voor een zachte vacht. Hoge concentratie omega-3-vetzuren.

Puur Balans

Hoge kwaliteit probioticum met prebiotica voor optimale balans in de darmflora

Voldoende vitamine erg belangrijk voor oudere honden

Als je hond op leeftijd raakt gun je hem een hele fijne oude dag en een goede kwaliteit van leven. Met extra vitaminen en mineralen geef je een oudere hond een steuntje in de rug voor een actief leven in goede gezondheid. En dat is natuurlijk precies wat je wilt!

Net als bij mensen is het erg belangrijk dat honden op oudere leeftijd de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Om te voorkomen dat je hond ziek wordt en te zorgen voor een goede weerstand. Vitaminen en mineralen spelen daarbij een belangrijke rol. Door verminderde eetlust en doordat voedingsstoffen minder goed worden opgenomen door het lichaam heeft een oudere hond meer vitaminen en mineralen nodig dan een jonge hond. Een multivitamine is dan een goede aanvulling op het voer.

Aangezien te veel fosfor schadelijk kan zijn en nierproblemen kan veroorzaken bij oudere honden is dat geen onderdeel van Puur fit.

Aanvullende vragen over vitamine voor je hond?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over vitamine voor je hond, het gebruik van Puur fit, of over onze andere artikelen? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren voor deskundig advies. Of stuur een mail naar klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag! 

Wateroplosbare vitaminen en vetoplosbare vitaminen

Vitaminen zijn belangrijke stoffen voor het lichaam die onderverdeeld kunnen worden in vetoplosbare (A, D, E en vitamine K) en wateroplosbare vitaminen (B en C). Vetoplosbare vitaminen kunnen zich bij overmatige opname opstapelen in het lichaam en giftig worden. Heeft uw hond vitamine tekort? Ook dat kan vervelende gevolgen hebben.

Scroll naar boven