Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Ontdek de combinatie van chondroïtine, MSM en glucosamine voor je hond

De uitgebalanceerde combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM kan wonderen doen bij gewrichtsproblemen bij je hond.

Pijnlijke gewrichten kunnen behoorlijk roet in het eten gooien. Je hond loopt mank. Moeite met opstaan, trekken met een poot, piepen en minder actief zijn overdag zijn de eerste tekenen van gewrichtsproblemen bij een hond.

Gelukkig kun je gewrichtsproblemen en mank lopen bij honden voorkomen en verbeteren door de juiste hoogwaardige voedingssupplementen te gebruiken. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen beschermen ze het kraakbeen en stimuleren ze de aanmaak van nieuwe. Dit helpt je hond gezonde gewrichten te krijgen en behouden en weer soepeler te lopen. Vanaf slechts € 8,95 per maand.

 • Optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM
 • Smeert gevoelige gewrichten
 • Zorgt voor de aanmaak van nieuw kraakbeen
 • Goedkoper dan dierenwinkel of dierenarts
Voor soepele gewrichten hond

1 maand GRATIS uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Uitleg van de voedingsstoffen

Glucosamine hond

Bij mensen heeft glucosamine zijn werking allang bewezen, maar ook honden hebben baat bij glucosamine en ervaren een positief effect van glucosamine. Glucosamine voor honden is een lichaamseigen stof die de aanmaak van nieuw kraakbeen stimuleert en bestaand kraakbeen beschermd. Kraakbeen bestaat uit kraakbeenvezels en glucosamine-moleculen. De glucosamine-moleculen zijn de belangrijkste moleculen voor de aanmaak van nieuw kraakbeen. Daarnaast heeft het een beschermende werking.

Chondroïtine hond

Puur Soepel bevat niet alleen glucosamine voor honden, maar ook chondroïtine. Chondroïtine verbetert de soepelheid van het kraakbeen en zorgt ervoor dat de enzymen die het afbreken, worden uitgeschakeld. Chondroïtine is daarbij pijnstillend en ontstekingsremmend. De werking van glucosamine wordt versterkt door de chondroïtine. Een belangrijke combinatie dus. Zowel chondroïtine als glucosamine komen van nature voor in het lichaam van de hond en ook de chondroïtine en glucosamine in Puur Soepel zijn van natuurlijke bronnen.

MSM hond

Naast glucosamine en chondroïtine bevat Puur Soepel ook MSM. MSM is een natuurlijke zwavelverbinding en komt in hoge concentraties in botten en gewrichten voor. Het helpt bij de vorming van bindweefsel en collageen.

Samenstelling

Puur soepel bevat per capsule de volgende ingrediënten:

Glucosamine Sulfaat 2KCl

Chondroitine

MSM

150 mg

150 mg

75 mg

Puur soepel is met de grootste zorg samengesteld. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen. Puur soepel is ontwikkeld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevat verhoogde concentraties glucosamine sulfaat, chondroïtine en MSM. Puur soepel bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen. 

Dosering

Lichaamsgewicht hond

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Puur soepel wordt gebruikt ter ondersteuning van gewrichtsklachten, maar werkt ook preventief. Het is geschikt voor langdurig gebruik. Het effect van Puur soepel is meestal binnen 3 a 4 weken zichtbaar, maar ook kortere en langere periodes zijn mogelijk. Bij sommige honden zie je na een week al verbetering, bij andere honden kan het tot wel 2 maanden duren.

- De dosering voor een kat is gelijk aan de dosering voor een hond tot 10 kilo.
- Je kunt de capsules het beste in de oorspronkelijke verpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht.
- De verpakking buiten het bereik van jonge kinderen houden. Let op de uiterste gebruiksdatum achter op de verpakking. 

Toedienen van de capsules

Puur soepel is geschikt voor ieder type hond. De maximale dagdoseringen zijn vastgesteld op basis van het gewicht van de hond. Je kunt de capsules los uit de hand aanbieden, of ze tussen het voer leggen. De meeste honden slikken de capsules zo weg alsof het een snoepje of een koekje is. Soms kost het wat meer moeite om te zorgen dat honden glucosamine binnen krijgen. Niet iedere hond is er van gediend. In dat geval kun je proberen om de capsules los te trekken en de inhoud te mengen met het voer, of iets anders dat je hond lekker vindt. We horen ook wel van klanten dat ze het poeder met het drinkwater vermengen, of met een beetje yoghurt. Deze laatste 2 manieren zijn ook geschikt om een kat glucosamine toe te dienen.

Ben je een keer vergeten om de capsules of een deel daarvan te geven? Dat is geen probleem. Een overgeslagen dosering hoef je niet te compenseren. Je geeft de volgende dag weer de normale hoeveelheid. Glucosamine voor honden is geschikt voor langdurig gebruik, zowel ter ondersteuning bij klachten als bij preventief gebruik. 

Prijzen

Puur Soepel

Per maand*

Per kwartaal (3 euro korting bij keuze voor kwartaalzendingen)*

Kleine hond

€ 9,95

€ 26,85

Middelgrote hond

€ 13,95

€ 38,85

Grote hond

€ 17,95

€ 49,95

* Eerste maand gratis bij een proefpakket

Combineren met andere voedingssupplementen

Puur Soepel kun je perfect combineren met Puur Zacht en Puur Fit. De omega-3 in Puur Zacht helpt niet alleen voor een zachte vacht, maar ook om de gewrichten te smeren. Puur Fit bevat onder andere vitamine C. Vitamine C helpt de weerstand te verhogen, wat extra belangrijk is bij problemen aan de gewrichten.

Puur Zacht

Puur Zacht is een visolie-capsule met een hoge concentratie omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren zorgen voor een zachte, gezonde vacht. Puur Zacht helpt daarom niet alleen een gezonde vacht te behouden, maar helpt ook bij bestaande vachtproblemen, zoals jeuk, huidproblemen en haarverlies.

Puur Fit

Puur Fit is een voedingssupplement met de belangrijkste vitaminen en mineralen voor een lang en gezond leven. Met vitamine C voor meer weerstand.

  

Wat zijn de bijwerkingen van glucosamine voor je hond?

Glucosamine voor honden is een veilig voedingssupplement, ook bij langdurig gebruik. Het is een stof die van nature in het lichaam van een hond en kat geproduceerd wordt en gebruikt wordt voor de opbouw en onderhoud van kraakbeencellen en gewrichtsvloeistof. Uit onderzoek is gebleken dat zelden sprake is van (ernstige) bijwerkingen en dat er een grote kans is op verdraagzaamheid. De kans op eventuele bijwerkingen kan worden gereduceerd door de capsules samen met het voer te geven.

Honden glucosamine & eventuele bijwerkingen

 • Klachten van het maag darmstelsel, zoals buikpijn, overtollig maagzuur, misselijkheid, diarree of verstopping. Deze klachten komen zelden voor.
 • Overgevoeligheid voor dit middel, of een allergische reactie op één van de bestanddelen. Dit merkt u aan huiduitslag, een rode huid en jeuk. Deze klachten komen zeer zelden voor.

Indien deze klachten zich voordoen wordt geadviseerd het gebruik van Puur soepel te staken en contact op te nemen met de dierenarts.

Meer over gewrichtsproblemen bij honden

Steeds meer honden zijn gevoelig voor gewrichtsproblemen. Niet alleen oudere honden, of (te) zware honden, maar ook jonge honden, of zeer beweeglijke honden met een erfelijke aanleg kunnen last krijgen van gewrichtsklachten. Vaak ontstaan gewrichtsklachten bij een jonge hond door een erfelijke aanleg. Erfelijke aanleg wordt versterkt doordat bij het fokken van rashonden steeds gebruik wordt gemaakt van een klein aantal dek-reuen, waardoor er te weinig genetisch verschil is bij rashonden. Dit effect zien we bij kleinere honden, maar zeker bij grotere rassen.

Gezonde soepele gewrichten hebben een laagje kraakbeen over het uiteinde van het bot. Gezond kraakbeen is vochtig, glad en stevig en is daarmee een schokdemper voor de gewrichten. Maar het is ook kwetsbaar en staat gedurende het leven van een hond onder enorme druk. Gewrichtsproblemen worden meestal door het kraakbeen veroorzaakt. Als een hond ouder of zwaarder wordt kan het langzaam gaan slijten, waardoor de gewrichten gaan schuren. En dan merk je: je hond loopt mank.

Als het kraakbeen beschadigd raakt, wordt het zachter en verliest het zijn schokdempende werking. Daardoor kunnen de gewrichten gaan schuren en gaat de kwaliteit van zowel de gewrichten als het kraakbeen verder achteruit. Een losgeraakt stukje kraakbeen kan ook voor een ontsteking zorgen. Als hier niets aangedaan wordt, dan zijn zware medicijnen en operaties vaak het enige wat nog helpt.

Symptomen van gewrichtsproblemen bij honden

 • mank lopen
 • Moeilijk zitten of opstaan
 • Stijve op pijnlijke gewrichten
 • Wil niet trap lopen of in de auto klimmen
 • Zwaarder worden
 • Wil minder spelen
 • Gedragsverandering
 • Minder alert zijn

Oudere honden

Als je hond op leeftijd raakt gun je hem een hele fijne oude dag en een goede kwaliteit van leven. Door lekker te kunnen bewegen en er samen op uit te trekken blijft een oudere hond zich jong voelen en kun je hem zo lang mogelijk bij je houden. En dat is natuurlijk precies wat je wilt!

Helaas neemt de kans op gewrichtsklachten toe als je hond ouder wordt. De gewrichten kunnen langdurig en extra belast zijn als gevolg van overgewicht of jarenlange intensieve bewegingen, met slijtage als gevolg. Daarnaast kan het lichaam van een oudere hond steeds moeilijker zelf glucosamine aanmaken. Daardoor kan het kraakbeen langzaam gaan slijten en kunnen gewrichtsklachten en pijn ontstaan.

Gelukkig kun je de gewrichten ondersteunen door op tijd te beginnen met de juiste voedingsstoffen. Gewrichten die op jonge leeftijd ondersteunt zijn met essentiële voedingsstof of voedingsstoffen hebben minder kans op slijtage. Maar ook bij (beginnende) klachten is een voedingssupplement een goede aanvulling voor honden. Glucosamine is daarbij cruciaal, aangevuld met chondroïtine en MSM.

Als ondanks het gebruik van glucosamine de klachten aanhouden adviseren we om contact op te nemen met de dierenarts en samen een plan te maken voor de behandeling. Veel dierenartsen adviseren daarbij om de behandelingen te ondersteunen met voedingssupplementen en gebruik te blijven maken van een product met glucosamine.

Glucosamine kat

Alhoewel je het bij katten vaak minder snel merkt dan bij honden, kunnen ook zij last krijgen van gewrichtsklachten. Ze zullen minder snel mank lopen, of zichtbaar moeite hebben met zitten of opstaan. Veel katten zijn goed in staat om pijn te verbloemen en zich aan te passen aan de situatie. Toch kun je gewrichtsklachten ook bij een kat herkennen. Als een kat minder actief wordt, zich steeds vaker terugtrekt, niet meer wil spelen en minder vaak naar buiten wil, zijn dat mogelijke signalen van gewrichtsklachten bij een kat.

Glucosamine ondersteunt ook katten met gewrichtsproblemen. Puur soepel bevat voor katten de optimale combinatie van glucosamine en chondroïtine, aangevuld met MSM. De dosering voor een kat is altijd 1 capsule per dag. Over het algemeen zijn katten kritische eters, waardoor het lastig kan zijn om een kat glucosamine te geven. Meestal werkt het beter om de capsule los te trekken en de inhoud te mengen met natvoer, of met iets anders dat de kat lekker vindt. Een andere manier om een kat glucosamine te geven is door het te mengen met een beetje yoghurt.

Aanvullende vragen?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over dit specifieke product? Neem dan contact op met de klantenservice voor telefonisch advies. Of stuur een mail naar klantenservice@puurvoordieren.nl en krijg direct specialistisch advies. We helpen je graag! 

Scroll naar boven