Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Mijn hond eet gras, wat is er aan de hand?

Deze vraag krijgen we vaak van baasjes: Waarom eten honden gras? Er kunnen meerdere redenen zijn waarom honden gras eten. Jonge honden kunnen bijvoorbeeld gras eten uit speelsheid. Maar als een hond vaak gras eet wijst dat vaak op maag- en darmproblemen. Mijn hond eet gras, wat is er aan de hand?

Puur Balans, voor herstel en behoud van gezonde darmflora bij honden.

Je doet er alles aan om je hond gezond te houden. Toch merk je regelmatig dat de darmen uit balans zijn, bijvoorbeeld doordat je hond gras eet. Krampen in de buik, misselijkheid, verstopping, winderigheid en diarree kunnen allemaal het gevolg zijn van darmklachten. 
Een dagelijkse dosis Puur Balans met probioticum is zeer effectief voor opbouw en behoud van goede darmflora. Puur Balans bestaat uit zogenaamde 'goede bacteriën' die zuren produceren en schadelijke bacteriën doden.

Probiotica, voor herstel en behoud van gezonde darmflora bij honden. 

Probiotica hond

1 maand GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Waarom een hond gras eet

Voor sommige honden is het eten van gras een gewoonte, gewoon omdat ze het leuk of lekker vinden. Maar veel honden eten gras omdat ze misselijk zijn. Als een hond misselijk is en gras eet doet hij dat vaak om een braakreflex op te wekken. Een deel van de honden braakt ook daadwerkelijk en probeert zo om van de misselijkheid af te komen. Deze klachten komen vaak voor bij honden met maag- en darmklachten. 

Hond eet gras

Is het erg als honden gras eten?

Mag een hond gras eten? Dat vragen veel baasjes zich af. Als een hond een enkele keer gras eet kan dat geen kwaad. Als een jonge hond zelden gras eet uit speelsheid is dat bijvoorbeeld geen probleem. Maar als (oudere) honden gras eten en dat dagelijks doen is het belangrijk om die gewoonte af te leren of de oorzaak weg te halen. Dit zijn redenen waarom het niet goed is als honden vaak gras eten:

  • Vaak eet een hond gras als hij last heeft van misselijkheid als gevolg van maag- en darmklachten. Dat kan wel eens voorkomen, maar als het structureel van aard is wil je dit verhelpen vanwege de gezondheidsrisico's die dat oplevert. Bijvoorbeeld door het geven van Puur Balans.

  • Bij het eten van gras kan een hond ongewenste stoffen binnen krijgen. Zo kunnen in grasvelden parasieten voorkomen, of kunnen er giftige planten staan. Met alle gevolgen van dien.

  • Grassprieten kunnen zorgen dat de ontlasting half in de darmen blijft zitten, waardoor de hond last kan krijgen van obstipatie of zelfs verstoppingen.

Uitleg voedingsstoffen Puur Balans

Probioticum voor honden

Bij mensen hebben probiotica hun werking allang bewezen, maar ook jonge en volwassen honden hebben er baat bij. Probiotica bevatten levende goede bacteriën die bijdragen aan een gezonde darmflora. Het probioticum in Puur Balans bestaat uit 0.75 miljard KVE (levensvatbare kiemen) Bacillus Subtilis per capsule. Bacillus Subtilis hebben de eigenschap zeer sterke verbindingen te maken, zodat ze niet worden afgebroken door het maagzuur en optimaal werkzaam zijn in de darmen. Probiotica dragen bij aan een goede voedselvertering en is nodig ter preventie dat allerlei ongewenste micro-organismen door de darmwand in de bloedbaan terecht komen. 

Prebiotica voor honden

Puur Balans bevat niet alleen probioticum, maar ook prebiotica. Waar probioticum bestaat uit goede darmbacteriën, is prebioticum de voeding voor deze bacteriën. Prebiotica bestaat uit onverteerbare voedingsvezels en onverteerbare suikers, die niet in het zure maag van de hond oplossen en ook niet in de dunne darm van de hond worden verteerd. Zo groeit het aantal gezonde bacteriën en krijgen schadelijke bacteriën (en andere organismen) minder kans. De werking van probioticum wordt versterkt door de prebiotica. Een belangrijke combinatie dus. De prebiotica in Puur Balans bestaat uit Manno-Oligosaccharide en Fructo-Oligosaccharide.

Probiotica hond

1 maand GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Samenstelling Puur Balans

Samenstelling per capsule:

Bacillus Subtilis

Manno-Oligosaccharide

Fructo-Oligosaccharide

75 mg

45 mg

100 mg

Hond eet gras

Puur Balans is met de grootste zorg samengesteld voor hond en kat. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen. Puur Balans is ontwikkeld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevat verhoogde concentraties probioticum en prebiotica. Puur Balans bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen, overbodige vulmiddelen of onnodige chemische toevoegingen. 

Dosering Puur Balans

Lichaamsgewicht

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Puur Balans wordt gebruikt ter ondersteuning van darmklachten, maar werkt ook preventief bij verminderde weerstand. Probiotica en prebiotica zijn geschikt voor langdurig gebruik. Het effect van Puur Balans is meestal binnen 3 a 4 weken zichtbaar, maar ook kortere en langere periodes zijn mogelijk. Bij sommige honden zie je na een week al verbetering, bij anderen kan het tot wel 2 maanden duren.

  • De voorgeschreven dosering voor een kat is gelijk aan de dosering voor een hond tot 10 kilo
  • Je kunt de capsules het beste in de oorspronkelijke verpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht
  • De verpakking buiten het bereik van jonge kinderen houden. Let op de uiterste gebruiksdatum achter op de verpakking

Prijzen Puur Balans

Puur Balans

Per maand

Per kwartaal (3 euro korting bij keuze voor kwartaalzendingen)

Kleine hond

€ 9,95

€ 26,85

Middelgrote hond

€ 13,95

€ 38,85

Grote hond

€ 17,95

€ 49,95

Probiotica hond: voor een gezonde darmflora

Een gezonde darmflora is van groot belang voor de gezondheid van je hond. In de darmflora bevinden zich zowel goede bacteriën als slechte bacteriën. Dat zijn levende organismen die goed met elkaar in balans moeten zijn voor een positief effect op de algehele weerstand en de aanmaak van natuurlijke antistoffen. Gezonde darmflora is van groot belang voor een goede spijsvertering van het voer, waardoor belangrijke voedingsstoffen goed in het lichaam worden opgenomen. Daarnaast heeft een evenwichtige darmflora een gunstige werking op het voorkomen van infecties.

Als goede bacteriën en slechte bacteriën niet met elkaar in balans zijn is er sprake van onevenwichtige darmflora. De darmen zijn dan onvoldoende in staat om belangrijke voedingsstoffen op te nemen en het voedsel te verteren en af te breken. De onverteerde resten komen daardoor in de dikke darm terecht waar gisting optreedt. Daardoor kan je hond last krijgen van allerlei klachten, zoals kramp, winderigheid, verstopping, dunne ontlasting, of zelfs chronische diarree. Indirect kan een verstoorde darmflora ook andere effecten hebben, zoals op de hersenen, de huid en de cognitieve vaardigheden van je hond.

Oorzaak van verstoorde darmflora bij honden

Er zijn verschillende oorzaken van een verstoorde darmflora. Bij sommige honden is het een aangeboren afwijking die er voor zorgt dat de verhouding tussen goede en slechte bacteriën niet optimaal is. Een andere aanleiding van een verstoorde darmbalans is als de eerste bacteriën uit de moedermelk niet in de darmen terecht komen, of niet goed in de darmwand hechten. Daardoor kunnen problemen al op jonge leeftijd voorkomen.

Darmklachten kunnen bij honden ook op latere leeftijd ontstaan. Simpelweg door ouderdom, maar ook door slechte voeding, of na het toedienen van een antibioticakuur. Antibiotica is niet selectief en doodt zowel slechte als goede bacteriën, waardoor het de algehele darmflora verstoord. Naarmate antibiotica vaker is voorgeschreven kunnen de risico's en de duur van de klachten toenemen.

De beste aanvulling op het voer

Om de darmflora optimaal te ondersteunen, de spijsvertering te verbeteren en daarmee op opname van goede voedingsstoffen te bevorderen is het aan te bevelen om een supplement met probiotica en prebiotica aan de dagelijkse voeding toe te voegen. Dat zorgt voor groei en versterking van het lichaam en voorkomt klachten als dunne ontlasting en het eten van gras. 

Aanvullende vragen?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over honden die gras aten, over Puur balans met probioticum en prebiotica, of over onze andere producten voor honden en katten? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail naar het e mailadres van Puur voor dieren: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag! 

Scroll naar boven