Mijn hond loopt mank, wat kan ik daar aan doen?

Je hond is je beste maatje en je wilt niets liever dan lekker met hem spelen, lange wandelingen maken, hem lekker laten rennen en samen leuke dingen doen. Maar wat als je hond last krijgt van allerlei ongemakken, zoals mank lopen, kreupelheid en steeds minder zin heeft om te spelen of naar buiten te gaan?

Vaak is mank lopen het gevolg van gewrichtsklachten. Gewrichtsklachten kun je ondersteunen met Puur Soepel. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Vraag nu gratis een proefpakket aan!

 • Optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM
 • Smeert gevoelige gewrichten
 • Stimuleert de aanmaak van kraakbeen
 • Goedkoper dan dierenwinkel of dierenarts
Glucosamine hond

Gewrichtsklachten bij honden

Als je hond mank gaat lopen of kreupel gaat lopen kan dat verschillende oorzaken hebben. Maar vaak is het te herleiden naar gewrichtsproblemen. Gelukkig kun je gewrichtsklachten en mank lopen bij honden voorkomen en verbeteren door de juiste hoogwaardige voedingssupplementen te gebruiken. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen beschermen ze het kraakbeen en stimuleren ze de aanmaak van nieuwe. Dit helpt je hond gezond gewricht stelsel te krijgen en behouden en weer soepeler te lopen. Vanaf slechts € 8,95 per maand.

Waardoor gaat mijn hond mank lopen?

Een hond doet niets liever dan lekker bewegen. Of het nou een lange wandeling is, of lekker rennen door het bos. Het laatste wat je wilt is dat je hond mank loopt, pijn heeft bij het lopen, of zelfs een kreupele voorpoot of kreupele achterpoot krijgt. Als je hond mank of kreupel loopt kan dat verschillende oorzaken hebben. Bij twijfel over de oorzaak van de klachten is het altijd verstandig om eerst de dierenarts te raadplegen, zodat hij onderzoek kan doen om de mogelijke oorzaken te achterhalen. Als een hond mank loopt is dat vaak te herleiden naar gewrichtsklachten. Steeds meer honden zijn daar gevoelig voor. Niet alleen oudere of (te) zware honden, maar ook een jongere, zeer beweeglijke hond met een erfelijke aanleg kan er last van krijgen.

Een gezonde gewricht heeft een laagje kraakbeen over het uiteinde van het bot. Dit kraakbeen hoort vochtig, glad en stevig te zijn en is daarmee een schokdemper voor het gewricht stelsel. Maar het kraakbeen is ook kwetsbaar en staat gedurende het leven van een hond onder enorme druk. Bij gewrichtsproblemen is het dan meestal ook het kraakbeen wat de problemen veroorzaakt.

Als het kraakbeen beschadigd wordt, wordt het kraakbeen zachter en verliest het zijn schokdempende werking. Daardoor schuren de gewrichten en gaat de kwaliteit van het kraakbeen verder achteruit. Een losgeraakt stukje kraakbeen zorgt vaak ook nog voor een ontsteking. Als hier niets aangedaan wordt, zijn zware medicijnen en operaties vaak het enige wat nog helpt.

De volgende situaties kunnen symptomen van gewrichtsproblemen zijn:

 • Mank lopen
 • Kreupel lopen
 • Pijn bij zitten of staan
 • Stramheid
 • Piepen bij het opstaan
 • Vaak aan de poot likt
 • Wil niet rennen, trap lopen of in de auto klimmen
 • Wil minder spelen
 • Gedragsverandering

Wat kan ik doen als mijn hond mank gaat lopen?

Gelukkig kun je je hond ondersteunen door op tijd te beginnen met de juiste voedingsstoffen. Gewrichtsproblemen worden meestal door het kraakbeen veroorzaakt. Als een hond ouder wordt of zwaarder kan het kraakbeen langzaam slijten. Het lichaam van mens en dier kan zelf glucosamine aanmaken, wat nodig is voor de aanmaak van kraakbeencellen en gewrichtsvloeistof.

Maar als een hond ouder wordt, overgewicht heeft, of aanleg voor gewrichtsklachten, dan is een voedingssupplement een goede aanvulling. Daarmee kun je een slecht gewricht stelsel voorkomen. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen zorgen ze ervoor dat de enzymen die kraakbeen afbreken worden vernietigd en nieuw kraakbeen wordt aangemaakt.

Hond loopt mank
Reviews Puur voor dieren

Uitleg van de voedingsstoffen

Glucosamine

Bij mensen heeft glucosamine zijn werking allang bewezen, maar ook honden hebben baat bij glucosamine en ervaren een positief effect van glucosamine. Dit is een lichaamseigen stof die de aanmaak van nieuw kraakbeen stimuleert en bestaand kraakbeen beschermd. Kraakbeen bestaat uit kraakbeenvezels en glucosamine-moleculen. Deze moleculen zijn de belangrijkste moleculen voor de aanmaak van nieuw kraakbeen. Daarnaast heeft het een beschermende werking.

Chondroïtine

Puur Soepel bevat niet alleen glucosamine voor honden, maar ook chondroïtine. Chondroïtine verbetert de soepelheid van het kraakbeen en zorgt ervoor dat de enzymen die het afbreken, worden uitgeschakeld. Chondroïtine is daarbij pijnstillend en ontstekingsremmend. De werking van glucosamine wordt versterkt door de chondroïtine. Een belangrijke combinatie dus. Zowel chondroïtine als glucosamine komen van nature voor in het lichaam van de hond en ook de chondroïtine en glucosamine in Puur Soepel zijn van natuurlijke bronnen.

MSM

Naast glucosamine en chondroïtine bevat Puur Soepel ook MSM. MSM is een natuurlijke zwavelverbinding en komt in hoge concentraties in botten en gewrichten voor. Het helpt bij de vorming van bindweefsel en collageen.

    Omega 3-vetzuren 

Omega-3 vetzuren helpen bij het smeren van de gewrichten.

    Vitamine C

Vitamine C helpt bij het verbeteren van de weerstand van de hond, maar helpt ook het kraakbeen door de vorming van collageen. Dit is een eiwit dat nodig is bij de aanmaak van kraakbeen.

Puur Soepel bij:

 • Stramme gewrichten
 • Moeite met bewegen
 • Stijfheid

Puur Zacht bij:

 • Veel haaruitval
 • Jeuk
 • Kale plekken

Puur Fit bij:

 • Lagere weerstand
 • Minder fit
 • Ouderdom

Puur Balans bij:

 • Krampen
 • Verstopping en diarree
 • Winderigheid

Puur Rust bij:

 • Angst en stress
 • Onweer en vuurwerk
 • Blaffen en agressie

Samenstelling Puur Soepel

Puur soepel bevat per capsule de volgende ingrediënten:

Glucosamine Sulfaat 2KCl

Chondroïtine

MSM

150 mg

150 mg

75 mg

Glucosamine hond

Puur soepel is met de grootste zorg samengesteld. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen. Puur soepel is ontwikkeld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevat verhoogde concentraties glucosamine sulfaat, chondroïtine en MSM. Puur soepel bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen. 

Dosering Puur Soepel

Lichaamsgewicht hond

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Puur soepel wordt gebruikt ter ondersteuning van gewrichtsklachten, maar werkt ook preventief. Het is geschikt voor langdurig gebruik. Het effect van Puur soepel is meestal binnen 3 a 4 weken zichtbaar, maar ook kortere en langere periodes zijn mogelijk. Bij sommige honden zie je na een week al verbetering, bij andere honden kan het tot wel 2 maanden duren.

Prijzen

Puur Soepel

Per maand*

Per kwartaal*

Kleine hond

€ 9,95

€ 26,85

Middelgrote hond

€ 13,95

€ 38,85

Grote hond

€ 17,95

€ 49,95

* Eerste maand gratis bij een proefpakket

Schakel de dierenarts in bij een mank lopende hond

Help, mijn hond loopt mank! Als je hond mank loopt is het verstandig om je hond door de dierenarts te laten onderzoeken. Zeker als de kreupelheid heel sterk toeneemt. Als een manke hond kreupel loopt kan dat vele oorzaken hebben. Soms zijn het tijdelijke klachten die vanzelf weer weg gaan, maar het kan ook voortkomen uit meer ernstige aandoeningen die een behandeling nodig hebben van de dierenarts.

Als je hond mank loopt en hebt laten onderzoeken door een dierenarts kan dat verschillende resultaten opleveren. Soms is er aanvullend onderzoek nodig, zoals verder lichamelijk onderzoek, orthopedisch onderzoek, of zelfs een ct scan om te achterhalen wat de oorzaak is van het mank lopen. Als de dierenarts het (aanvullend) onderzoek heeft afgerond kan afhankelijk van de vastgestelde diagnose een behandelplan worden opgesteld. Als je hond mank loopt kan de gestelde diagnose bijvoorbeeld zijn dat je hond last heeft slechte gewrichten, een gescheurde kruisband, artrose, heupdysplasie, een losse knieschijf (ook wel patella luxatie genoemd), maar het kan ook dat de pijn voortkomt uit iets simpels als een ingegroeide nagel.

Als de oorzaak waarom je hond mank loopt duidelijk is kan de dierenarts bepalen welke van de verschillende behandelmethodes het meest geschikt is. Soms zijn de klachten te behandelen met medicatie of rust. Het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld een (knie) operatie nodig is. In overleg met de dierenarts bepaal je wat de beste oplossing is. 

De ervaring van Puur voor dieren

Bij Puur voor dieren hebben we jarenlange ervaring met gewrichtsproblemen en krijgen we de mooiste verhalen terug van onze klanten. Zo kregen we onlangs een mailtje van Cindy over haar hond Max: Max is een Duitse herder van 10 jaar die als pup al bij ons is gekomen. De laatste tijd werd hij steeds meer een kreupele hond en zakte geleidelijk steeds vaker door zijn achterpoot. Na lichamelijk onderzoek door de dierenarts is Cindy Puur soepel gaan gebruiken en sindsdien heeft Max minder last van de betreffende poot en staat ze veel soepeler op. Ze is weer volop in beweging, rent weer alsof ze een jonge pup is en zit ze lekkerder in haar vel! 

artrose bij hond

Dé oplossing voor een mank lopende hond

Ook Iris deelde haar ervaring met Puur voor dieren: Wat waren we blij met onze Amerikaanse stafford Luna toen ze op 2-jarige leeftijd bij ons in huis kwam. Luna was direct gek met onze kinderen en de kinderen zijn helemaal dol op Luna. Voordat Luna bij ons in huis kwam had ze behoorlijke overgewicht ontwikkeld en kreeg ze waarschijnlijk verkeerde voeding. Daardoor had ze veel last van allergische reacties, echt heel zielig. Door haar op een gebalanceerd dieet te zetten knapte ze heel snel op. Ze werd fitter en de allergische reacties verdwenen als sneeuw voor de zon. Helaas ontstonden geleidelijk nieuwe klachten toen Luna 5 jaar was. Ze kreeg veel last van mank lopen en van een kreupele achterpoot én een kreupele voorpoot. Zo zielig om te zien als je hond met een pijnlijke poot probeert om gewoon te blijven spelen, maar het iedere keer weer pijn doet. Uiteindelijk zijn we met Luna naar de dierenarts gegaan en die heeft haar uitgebreid onderzocht. De dierenarts heeft geconstateerd dat gewrichtsklachten de oorzaak waren van de pijn. We kregen pijnstillers en het advies om veel rust te nemen. Omdat ik Luna niet de rest van haar leven aan de pijnstillers wilde hebben ben ik gaan zoeken naar andere producten die helpen bij gewrichtsklachten. Zo ben ik bij Puur voor dieren uitgekomen en kon ik een maand lang Puur soepel proberen. Na 2 weken merkten we echt verschil en na 3 weken zijn we begonnen met het afbouwen van de pijnstillers. Inmiddels geven we Luna helemaal geen pijnstillers meer, dankzij Puur soepel!

Bij reviews kun je nog veel meer ervaringen van klanten met onze producten lezen.

Scroll naar boven