Hond zakt door achterpoten, wat is er aan de hand?

Puur Soepel ondersteunt honden met gewrichtsklachten

Zakt je hond wel eens door de voor- of achterpoten? Vaak wordt dat veroorzaakt door gewrichtsklachten. Puur Soepel bevat de optimale combinatie glucosamine, chondroïtine en MSM en ondersteunt honden met gewrichtsklachten. Bestel nu een gratis proefpakket!

 • Optimale combinatie glucosamine, chondroïtine en MSM
 • Helpt gewrichtsklachten te voorkomen
 • Stimuleert de aanmaak van kraakbeen
 • Goedkoper dan dierenwinkel of dierenarts

Je hond is je beste maatje en je wilt niets liever dan lekker met hem spelen, lange wandelingen maken, hem lekker laten rennen en samen leuke dingen doen. Maar wat als je hond last krijgt van allerlei ongemakken? Als hij door de voor- of achterpoten zakt, of last heeft van andere ongemakken waardoor je hond plots moeite of pijn heeft met bewegen? Als je hond wel eens door de achterpoten zakt lees je hier wat de oorzaken kunnen zijn en wat je er aan kunt doen.

Gewrichtsklachten bij honden

Helaas is het een veel voorkomend probleem dat honden door de achterpoten zakken. Het kan bij oude honden voorkomen, maar ook al op jonge leeftijd. Vaak is het te herleiden naar gewrichtsproblemen. Gelukkig kun je gewrichtsklachten bij honden voorkomen en verbeteren door de juiste hoogwaardige voedingssupplementen te gebruiken. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen beschermen ze het kraakbeen en stimuleren ze de aanmaak van nieuwe. Dit helpt je hond gezond gewricht stelsel te krijgen en behouden en weer soepeler te lopen. Vanaf slechts € 8,95 per maand.

M’n Rottweil reu was stijf en sinds ik puur soepel gebruik is hij weer speels en kan weer grote stukken wandelen

Atie sanders

Onze hond van 9 jaar was niet vooruit te krijgen, nu rent hij als een jonge hond!

Suzanne koenders

Mijn hond zakt door de achterpoten, waar komt dat door?

Een hond doet niets liever dan lekker bewegen. Of het nou een lange wandeling is, of lekker rennen door het bos. Het laatste wat je wilt is dat je hond pijn heeft bij het lopen, of zelfs niet meer recht op zijn poten kan staan. Als je hond door de achterpoten zakt kan dat verschillende oorzaken hebben. Bij twijfel over de oorzaak is het altijd verstandig om de dierenarts te raadplegen, zodat hij onderzoek kan doen en de paar veelvoorkomende oorzaken kan controleren. Een veelvoorkomende oorzaak van honden die door de achterpoten zakken is vaak te herleiden naar gewrichtsklachten. Steeds meer honden zijn daar gevoelig voor. Niet alleen oudere of (te) zware honden, maar ook een jongere, zeer beweeglijke hond met een erfelijke aanleg kan er last van krijgen.

Gezonde gewrichten hebben een laagje kraakbeen over het uiteinde van het bot. Dit kraakbeen hoort vochtig, glad en stevig te zijn en is daarmee een schokdemper voor het gewricht stelsel. Maar het kraakbeen van de hond is ook kwetsbaar en staat gedurende het leven van een hond onder enorme druk. Bij gewrichtsproblemen bij honden is het dan meestal ook het kraakbeen wat de problemen veroorzaakt.

Als het kraakbeen van een hond beschadigd raakt, wordt het kraakbeen zachter en verliest het zijn schokdempende werking. Daardoor schuren de gewrichten en gaat de kwaliteit van het kraakbeen verder achteruit. Een losgeraakt stukje kraakbeen kan vervolgens ook nog voor een ontsteking zorgen. Als hier niets aangedaan wordt, zijn zware medicijnen en operaties vaak het enige wat nog helpt.


Gewrichtsproblemen bij honden komen veel voor. Als een hond hieraan lijdt kun je dat herkennen aan:

 • Hond zakt door achterpoten na een verkeerde beweging
 • Je hond 'struikelt' regelmatig
 • Heeft pijn als je zijn rug aanraakt
 • Je hond moeite met opstaan heeft
 • Zwalkt bij het lopen
 • Je hond trilt bij het opstaan na het slapen
 • Vaak likken aan de poten
 • Wil niet rennen, trap lopen of in de auto klimmen
 • Gedrag verandering, zoals angst bij het aaien
Hond zakt door achterpoten
Voor soepele gewrichten hond

1 maand GRATIS

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Mijn hond zakt door zijn poten. Wat kan ik doen?

Gelukkig kun je je hond ondersteunen door op tijd te beginnen met de juiste voedingsstoffen. Gewrichtsproblemen worden meestal door het kraakbeen veroorzaakt. Als een hond ouder wordt of zwaarder kan het kraakbeen langzaam slijten. Het lichaam van mens en dier kan zelf glucosamine aanmaken, wat nodig is voor de aanmaak van kraakbeencellen en gewrichtsvloeistof.

Maar als een hond ouder wordt, overgewicht heeft, of aanleg heeft voor gewrichtsklachten, dan is een voedingssupplement een goede aanvulling. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen zorgen ze ervoor dat de enzymen die kraakbeen afbreken worden vernietigd en nieuw kraakbeen wordt aangemaakt.

Uitleg van de voedingsstoffen

Glucosamine

Bij mensen heeft glucosamine zijn werking allang bewezen, maar ook honden hebben baat bij glucosamine, waardoor het uitkomst kan bieden voor honden met gewrichtsklachten. Glucosamine is een lichaamseigen stof die de aanmaak van nieuw kraakbeen stimuleert en bestaand kraakbeen beschermd. Kraakbeen bestaat uit kraakbeenvezels en glucosamine-moleculen. Deze moleculen zijn de belangrijkste moleculen voor de aanmaak van nieuw kraakbeen. Daarnaast heeft het een beschermende werking.

Chondroïtine

Puur Soepel bevat niet alleen glucosamine voor honden, maar ook chondroïtine. Chondroïtine verbetert de soepelheid van het kraakbeen van honden en zorgt ervoor dat de enzymen die het afbreken, worden uitgeschakeld. Chondroïtine is daarbij pijnstillend en ontstekingsremmend. De werking van glucosamine wordt versterkt door de chondroïtine. Een belangrijke combinatie dus. Zowel chondroïtine als glucosamine komen van nature voor in het lichaam van de hond en ook de chondroïtine en glucosamine in Puur Soepel zijn van natuurlijke bronnen.

MSM

Naast glucosamine en chondroïtine bevat Puur Soepel ook MSM. MSM is een natuurlijke zwavelverbinding en komt in hoge concentraties in botten en gewrichten voor. Het helpt bij de vorming van bindweefsel en collageen.

Omega 3-vetzuren 

Omega-3 vetzuren helpen bij het smeren van de gewrichten.

Vitamine C

Vitamine C helpt bij het verbeteren van de weerstand van de hond, maar helpt ook het kraakbeen door de vorming van collageen. Dit is een eiwit dat nodig is bij de aanmaak van kraakbeen.

Puur Soepel, Puur Zacht en Puur Fit

Puur Soepel

Puur Soepel bevat de ideale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Voor de bescherming en aanmaak van nieuw kraakbeen en soepele gewrichten. Hoog geconcentreerd en optimale samenstelling.

Puur Zacht

Puur Zacht bevat een hoge concentratie omega 3-vetzuren. Dit helpt de gewrichten te smeren en te verzachten.

Puur Fit

Puur Fit bevat vitamine C voor een goede weerstand en voor de aanmaak van collageen. Dit ondersteunt de aanmaak van nieuw kraakbeen.

Samenstelling

Puur soepel bevat per capsule de volgende ingrediënten:

Glucosamine Sulfaat 2KCl

Chondroïtine

MSM

150 mg

150 mg

75 mg

Glucosamine hond

Puur soepel is met de grootste zorg samengesteld. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen. Puur soepel is ontwikkeld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevat verhoogde concentraties glucosamine sulfaat, chondroïtine en MSM. Puur soepel bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen. 

Dosering

Lichaamsgewicht

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule p/dag

2 capsules p/dag

3 capsules p/dag

Puur soepel wordt gebruikt ter ondersteuning van gewrichtsklachten bij honden en katten, maar werkt ook preventief. Het is geschikt voor langdurig gebruik. Het effect van Puur soepel is meestal binnen 3 a 4 weken zichtbaar, maar de ene hond reageert sneller dan de andere hond. Bij sommige honden zie je na een week al verbetering, bij andere honden kan het tot wel 2 maanden duren.

Prijzen

Puur Soepel

Per maand*

Per kwartaal (incl. 3 euro korting)*

Kleine hond

€ 9,95

€ 26,85

Middelgrote hond

€ 13,95

€ 38,85

Grote hond

€ 17,95

€ 49,95

Schakel de dierenarts in als je hond door de achterpoten zakt 

Je wilt natuurlijk dat je hond pijnloos kan bewegen. Daarom is het een vreselijk gezicht als je trouwe viervoeter plotseling door zijn of haar poten zakt. Natuurlijk wil je daarom snel de oorzaak van het feit dat je hond door de achterpoten zakt achterhalen. Als je hond steeds moeilijker loopt, gaat zwalken en regelmatig door de achterpoten zakt is het verstandig om je hond door de dierenarts te laten onderzoeken. Zeker als je hond pijn heeft en steeds minder zin heeft in bewegen. Als honden niet meer willen lopen kan dat verschillende oorzaken hebben. Soms kan het een tijdelijke onschuldige oorzaak hebben die vanzelf weer weg gaan. In dat geval zal de dierenarts je hond waarschijnlijk aanraden om rust te nemen. Soms kunnen de klachten ook voortkomen uit meer ernstige aandoeningen die behandeling nodig hebben van de dierenarts.

Onderzoek door een dieren arts kan daarom uitkomst bieden. Soms is er aanvullend onderzoek nodig om te achterhalen wat de oorzaak is als je hond door de voorpoten zakt, of door de achterpoten zakt. Als de dierenarts het onderzoek heeft afgerond kan op basis van de diagnose een behandelplan worden opgesteld. Als je hond pijnlijk loopt en regelmatig door de achterpoten zakt zijn veelvoorkomende problemen dat je hond last heeft van slechte gewrichten, dat de tussenwervelgewrichten langzaamaan stijver zijn geworden, of dat er zelfs al sprake is van artrose van de rugwervels. Een andere veelvoorkomende oorzaak is dat honden last van spondylose krijgen, vooral bij herfstachtige weersomstandigheden.

Als de oorzaak ergens door verklaart is kan de dierenarts bepalen welke behandelmethode geschikt is. Soms zijn de klachten te behandelen met medicatie of rust. In overleg met de dieren arts bepaal je welke oplossing het best is. 

Hond zakt door achterpoten

Niet alleen oudere honden hebben last van gewrichtsklachten

Steeds meer honden zijn gevoelig voor gewrichtsproblemen. Meestal zal een oudere hond natuurlijk eerder last krijgen van gewrichtsklachten, maar het komt voor bij alle soorten, maten en leeftijden. Niet alleen oudere honden, grote honden, of (te) zware honden, maar ook jong volwassen hond en met een erfelijke aanleg voor artrose, en kleine honden kunnen last hebben van gewrichtsproblemen.

Over Puur voor dieren

Puur voor dieren biedt je hond de ideale voedingssupplementen voor een zachte glanzende vacht, soepele gewrichten en een gezond lang leven. Neem een gratis proefabonnement of bestel de producten eenmalig.

Probeer nu zelf hoe gemakkelijk het is om Puur voor dieren te laten zorgen voor de complete aanvulling op de voeding van jouw hond of kat. Vanaf € 7,95 per maand per product zorgt Puur voor dieren ervoor dat je altijd de juiste producten in huis hebt en er niet voor naar de winkel hoeft. Je huisdier voelt zich iedere dag een beetje beter!

Heb je aanvullende vragen over hond zakt door poten?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over een hond die door de poten zakt? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail naar het e mailadres van Puur voor dieren: klantenservice@puurvoordieren.nl. We doen niets liever dan honden en hondenbezitters helpen! 

Scroll naar boven