Kalmeringsmiddel hond

Puur Rust bevat magnesium en L-tryptofaan. Voor ontspanning bij angst en stress.

Puur Rust, voor ontspanning bij angst en stress. Probeer het nu 1 maand gratis! 

Naast de liefde van zijn baasje is ontspanning voor je hond of kat misschien wel het belangrijkste voor een gelukkig leven. Angst en stress kunnen behoorlijk ongemak veroorzaken en leiden tot agressief gedrag, weglopen, veelvuldig gaan blaffen, 'stresslikken', of lusteloosheid. Soms worden angst en stress veroorzaakt door externe prikkels, zoals onweer, vuurwerk, of andere harde geluiden. Hier lees je hoe natuurlijke kalmeringsmiddelen voor honden kunnen helpen om beter om te gaan met spanning, angst en stressvolle situaties.

Gelukkig kun je angst en stress reduceren met vitaminen, mineralen en plantenextracten. Puur Rust bevat de optimale combinatie van vitaminen, mineralen en plantenextracten die honden en katten helpen te ontspannen en minder vatbaar te zijn voor angst en stress. Puur Rust is geschikt om doorlopend te gebruiken. Meestal zie je verbetering na 2 tot 3 weken. 

We moesten wel wat geduld hebben, maar na enige maanden merkten we dat er over ons, bijna 13-jarig, hondje (rugzakje uit Polen) veel meer rust en ontspanning kwam. Fijn dat hij met behulp van “Puur Rust” toch weer wat stappen kan maken!!

Yvonne

Onze kooiker van 12 kg kreeg 2x per dag een capsule. Binnen elke dagen was zei veranderd van een bange hond met stress in een zeer relaxe hond!! Helemaal blij.

B. DOES

De 10 meest gestelde vragen over kalmeringsmiddel voor je hond

Hoe helpt kalmeringsmiddel voor honden bij het bevorderen van ontspanning bij angst en stress?

De meeste kalmeringsmiddelen bevatten stoffen die een kalmerend effect op het zenuwstelsel hebben en de fysiologische reacties op angst en stress verminderen. Regelmatig gebruik helpt bij het handhaven van een rustige gemoedstoestand en het verminderen van negatieve gedragsreacties.

Wat is het verschil tussen medicatie van de dierenarts en natuurlijke kalmeringsmiddelen?

Bij extreme angst en stress kan de dierenarts medicatie voorschrijven zoals Diazepam of Alprazolam. De verdovende en kalmerende werking van deze medicijnen is vaak snel zichtbaar. Vanwege de mogelijk heftige bijwerkingen wordt deze medicatie vaak kortdurend voorgeschreven. Natuurlijke kalmeringsmiddelen bevatten kruiden en plantenextracten die rustgevend en ontspannend werken. Het heeft vaak wat meer tijd nodig voor het effect bij de meeste honden zichtbaar wordt, alhoewel het bij de ene hond veel sneller gaat dan bij de andere hond. Een natuurlijk kalmeringsmiddel kan vaak langdurig gegeven worden en heeft een langdurige werking.

Wanneer moet ik overwegen om kalmeringsmiddelen voor mijn hond te gebruiken?

Het gebruik van medicatieve kalmeringsmiddelen is gerechtvaardigd wanneer je angstige hond extreem gedrag vertoont, bijvoorbeeld tijdens onweer, vuurwerk of reizen. Ook honden die iets minder extreme vormen van angst of stress ervaren kunnen gebaad zijn bij kalmeringsmiddelen. Vaak wordt dan voor natuurlijke kalmeringsmiddelen gekozen die langdurig gegeven kunnen worden. Daarmee kunnen gedragsproblemen worden voorkomen en verminderd.

Zijn kalmeringsmiddelen voor honden effectief bij reizen per auto of vliegtuig?

Ja, kalmeringsmiddelen kunnen effectief zijn bij het verminderen van angst en stress bij honden tijdens reizen per auto of vliegtuig. De verandering in omgeving en de ongewone geluiden kunnen stress veroorzaken. Natuurlijke kalmeringsmiddelen, zoals Puur Rust, met ingrediënten zoals magnesium, L-tryptofaan, en citroenmelisseblad, kunnen helpen de hond te ontspannen en de reiservaring aangenamer te maken.

Welke middelen helpen specifiek tegen stress bij honden?

Merk je dat je hond stress heeft? Middelen met ingrediënten als magnesium, L-tryptofaan, foliumzuur, vitamine B, citroenmelisseblad en passiebloemkruid, zijn specifiek ontworpen om stress bij honden te verminderen. Deze natuurlijke ingrediënten hebben een kalmerend effect op het zenuwstelsel en dragen bij aan een gevoel van ontspanning, waardoor honden beter om kunnen gaan met stressvolle situaties.

Zijn er natuurlijke kalmeringsmiddelen voor honden tijdens vuurwerk?

Ja, natuurlijke kalmeringsmiddelen zoals Puur Rust zijn geschikt voor honden tijdens vuurwerk. De combinatie van citroenmelisseblad, passiebloemkruid en andere kalmerende ingrediënten helpt de hond te ontspannen en vermindert de impact van harde geluiden zoals vuurwerk. Het is aan te raden om minimaal 4 tot 8 weken voor het vuurwerk te starten met Puur Rust, zodat de hond een spiegel op kan bouwen.

Wat zijn de beschikbare vormen van rustgevende middelen voor honden, zoals druppels en tabletten?

Rustgevende middelen voor honden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder druppels en tabletten. Puur Rust wordt aangeboden in capsulevorm, waardoor het eenvoudig te doseren is. Daarnaast zorgt de capsule voor de houdbaarheid van de werkzame stoffen, waardoor er geen chemische toevoegingen nodig zijn (E-nummers). Ook worden de stoffen niet verhit voor de houdbaarheid, waardoor de werking optimaal blijft. Je kunt de capsules zo geven, of lostrekken en de inhoud mengen met iets dat je hond lekker vindt. Wij hebben goede ervaringen met het mengen met een beetje yoghurt. Veel honden vinden dat lekker en het is goed voor de maag en darmen.

Is gedragstherapie een geschikte aanvulling op kalmeringsmiddelen voor angstige honden?

Ja, gedragstherapie en training kunnen een waardevolle aanvulling zijn op het gebruik van kalmeringsmiddelen voor angstige honden. Het helpt bij het identificeren en aanpakken van de oorzaken van angst en stress, terwijl kalmeringsmiddelen zoals Puur Rust de fysiologische aspecten van stress verminderen. Samen kunnen ze een holistische benadering bieden voor het bevorderen van ontspanning bij angstige honden.

Hoe lang kan mijn hond kalmeringsmiddelen blijven gebruiken?

Medicatieve kalmeringsmiddelen worden vaak kort gegeven. Lang genoeg om een extreem stressvolle situatie te doorstaan, maar kort genoeg om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Natuurlijke kalmeringsmiddelen zoals Puur Rust kunnen langdurig worden gegeven, afhankelijk van de individuele behoeften van je hond. Sommige honden hebben mogelijk slechts tijdelijk een steuntje nodig, terwijl andere honden gebaat zijn bij doorlopend gebruik.

Hoe lang duurt het voordat kalmeringsmiddelen effect hebben op mijn hond?

De tijd die nodig is voor kalmeringsmiddelen om effect te hebben, varieert. Sommige medicijnen werken snel en hebben binnen een uur effect, terwijl natuurlijke kalmeringsmiddelen enkele weken regelmatig gebruik vereisen voordat de effecten merkbaar zijn. De snelheid van actie hangt af van het specifieke middel en de individuele reactie van de hond.

Moet ik kalmeringsmiddelen altijd met voedsel geven aan mijn hond?

In veel gevallen is het raadzaam om kalmeringsmiddelen met voedsel te geven, omdat dit de opname kan verbeteren en mogelijke maagirritatie kan verminderen. Het is echter belangrijk om de specifieke instructies van de dierenarts te volgen, omdat sommige medicijnen mogelijk nuchter moeten worden ingenomen.

Kalmeringsmiddel hond

1 maand

 GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Uitleg voedingsstoffen Puur Rust

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat voorkomt in bijvoorbeeld graanproducten, groente, noten en melkproducten. Het is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels. Magnesium bevordert de spierontspanning, werkt kalmerend en draagt bij aan de geestelijke weerstand. Zo vermindert het direct stress. Het wordt daarom ook wel het anti-stress mineraal genoemd.

L-tryptofaan

L-tryptofaan dient als voorloper van hormonen, waaronder het gelukshormoon serotonine. Serotonine is een belangrijke neurotransmitter die betrokken is bij diverse processen in ons lichaam, waaronder de regulatie van onze stemming, slaap en eetlust. Een tekort aan serotonine kan diverse symptomen veroorzaken, zoals stemmingswisselingen, slaapproblemen en angstgevoelens.

Citroenmelisseblad

Citroenmelisse is een kruid dat sinds mensenheugenis wordt gebruikt en één van de allerbeste kruiden die verdriet, rouw, nervositeit en spanningen helpt verzachten. Citroenmelisse geeft troost en ontspant. Door onderzoek weet men tegenwoordig dat het kruid inwerkt in ons limbisch systeem. Dit is het deel van de grote hersenen dat betrokken is bij emoties en het emotioneel geheugen. Citroenmelisse beschermt de grote hersenen tegen overdreven prikkels van buitenaf. Angst is één van de emoties die goed te verhelpen is met citroenmelisse.

Passiebloemkruid

Passiebloemkruid wordt al eeuwen medicinaal gebruikt als slaap bevorderend, kalmerend en angst remmend middel. Het is een natuurlijk sedativum en anxiolyticum. Passiebloemkruid is een 100% natuurlijk middel dat helpt bij stresssituaties en wanneer ontspannen niet meer lukt.

Vitamine B1

Vitamine B1 ondersteunt het energieniveau. Het maakt energie vrij uit koolhydraten, vet en eiwitten uit voeding en activeert hiermee de natuurlijke energie in het lichaam. Verder heeft vitamine B1 een gunstige invloed op het hart en bij het goed functioneren van het geheugen, de concentratie en het leervermogen en speelt het een belangrijke rol voor het zenuwstelsel.

Vitamine B2

De belangrijkste functie van vitamine B2 is de energievoorziening van het lichaam. Het verzamelt energie uit koolhydraten, eiwitten en vetten, door ze om te zetten in glucose. Zo geniet je lichaam van de nodige brandstof.

Vitamine B3

Net als de andere B-vitamines ondersteunt vitamine B3 het energieniveau. Verder is B3 onder andere goed voor de huid en de geestelijke veerkracht. Zo kan een tekort aan vitamine B3 leiden tot depressie.

Vitamine B5

Vitamine B5 is een essentiële voedingsstof die het lichaam helpt voedsel om te zetten in energie. Het is ook nodig voor de productie van co-enzym A om te helpen bij het metaboliseren van eiwitten en koolhydraten. Daarmee helpt het bij het verminderen van vermoeidheid en het aanpassingsvermogen bij stressvolle situaties.

Vitamine B6

Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Vitamine B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

Foliumzuur

Foliumzuur speelt een belangrijke rol in het lichaam. Het is bijvoorbeeld nodig voor de aanmaak van de rode bloedcellen en voor de werking van de zenuwen. Bovendien is het zeer belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Samenstelling

Samenstelling per capsule:

Magnesium

L-tryptofaan

Citroenmelisseblad extract

Passiebloemkruid extract

Vitamine B1

Vitamine B2

Vitamine B3

Vitamine B5

Vitamine B6

Foliumzuur

80mg

100mg

50mg

50mg

2mg

1,4mg

0,6mg

0,5mg

0,3mg

30µg

Kalmeringsmiddel hond

Dosering

Lichaamsgewicht

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule p/dag

2 capsules p/dag

3 capsules p/dag

Prijzen

Puur Rust

Per maand*

Per kwartaal (Incl. 3 euro korting)*

Kleine hond

€ 9,95

€ 26,85

Middelgrote hond

€ 13,95

€ 38,85

Grote hond

€ 17,95

€ 49,95

Combineren met andere voedingssupplementen

Puur Rust kun je perfect combineren met Puur Zacht, Puur Fit, Puur Soepel en Puur Balans. De omega-3 in Puur Zacht zorgt voor een zachte vacht, Puur Fit bevat een gebalanceerde mix aan vitamines voor optimale weerstand. Puur Soepel helpt honden met gewrichtsklachten en Puur Balans zorgt voor een gezonde darmflora.

Puur Zacht

Voor een zachte vacht en gezonde gewrichten. Hoge kwaliteit omega-3.

Puur Fit

Multivitamine voor een lang en gezond leven. Met vitamine C voor meer weerstand.

Puur Balans

Voor herstel en behoud van gezonde darmflora. Met probioticum en prebiotica.

Puur Soepel

Bevat een uitgebalanceerde combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM en ondersteunt honden met gewrichtsproblemen.

Scroll naar boven