Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Waarom de Labrador zo populair is!

Alles over de labrador en hoe je hem optimaal opvoedt en verzorgt

Dat de labrador een enorm populaire hond is zal niemand verbazen. De labrador, ook wel labrador retriever, is een liefdevol, trouw en energiek huisdier. Ze zijn intelligent, gemakkelijk te trainen en kunnen goed met kinderen omgaan. Labradors zijn geweldige gezinshonden, omdat ze zeer vriendelijk en verdraagzaam zijn met andere honden en mensen. De labrador is de meest voorkomende hond in Nederland. Op deze pagina krijg je uitgebreide informatie over dit ras, waardoor je begrijpt dat iedereen van de labrador retriever houdt!

Puur Soepel, voor Labradors met gewrichtsklachten

Labradors hebben heel veel positieve eigenschappen, die zullen we ook uitgebreid bespreken. Helaas hebben labrador retrievers ook een aantal negatieve eigenschappen. Zo zijn ze erg gevoelig voor gewrichtsklachten, waardoor ze meer dan andere honden moeite krijgen met lopen en bewegen. Gelukkig kun je gewrichtsproblemen voorkomen en verbeteren door de juiste hoogwaardige voedingssupplementen te gebruiken. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen beschermen ze het kraakbeen en stimuleren ze de aanmaak van nieuwe. Dit helpt je hond gezonde gewrichten te krijgen en behouden en weer soepeler te lopen. Vanaf slechts € 8,95 per maand.

 • Optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM
 • Smeert gevoelige gewrichten
 • Zorgt voor de aanmaak van nieuw kraakbeen
 • Goedkoper dan dierenwinkel of dierenarts

Honden

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Labrador retriever

Het karakter van de Labrador Retriever

De labrador retriever is een intelligent, lief, trouw en speels ras. Het is een zeer gehoorzame hond en zeer aanhankelijk met hun eigenaren. Ze zijn zeer vriendelijk en verdraagzaam met andere honden en mensen, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen. Een labrador retriever is ook een enthousiaste en actieve hond, dus ze hebben veel oefening en activiteit nodig om hun geest en lichaam gezond te houden. Ze zijn ook heel braaf en kunnen gemakkelijk worden getraind. Ze zijn zeer oplettend en waakzaam, dus ze zijn geweldige waakhonden. Bovenal zijn Labradors zachtaardig, liefhebbend en vol liefde.

Sociale dieren die dol zijn op wandelen

Labradors zijn ongelooflijk sociaal en zijn zeer liefhebbend met hun gezinsleden. Ze genieten van aandacht en zijn dol op knuffelen. Een volwassen labrador retriever is een sportieve hond met een grote behoefte aan dagelijkse oefening en wandelingen. Ze zijn altijd klaar om te spelen en kunnen vele uren actief doorbrengen. Ze zijn ook geweldig gezelschapsdieren die ervan genieten om in het gezelschap van hun menselijke familie te zijn. Labradors zijn zeer trouwe metgezellen en zullen je niet alleen maar vermaken. Ze zijn ook heel slim en leren gemakkelijk nieuwe commando's en trucjes.

Veelzijdige, vriendelijke en hardwerkende gezinshond

De Labrador is een van de meest populaire hondenrassen. Ze zijn intelligent, vriendelijk, trouw, liefdevol en hardwerkend. Ze zijn ook zeer aanhankelijk naar hun eigenaars en kunnen goed met kinderen omgaan. Labradors zijn een geweldige gezinshond, omdat ze speels en liefdevol zijn. Ze houden ook van activiteiten zoals wandelen, spelen, zwemmen en jagen. Labradors zijn ook een uitstekende waakhond omdat ze alert zijn, waakzaam en trouw. Ze hebben ook veel energie en kunnen veel beweging aan, waardoor ze een geweldige maatje voor een actieve levensstijl zijn. Labradors zijn ook zeer aanhankelijk en liefdevol, waardoor ze de perfecte metgezel voor iedereen zijn.

Van slimme jachthond naar energieke gezinshond

Labradors zijn van oorsprong slimme jachthonden die gefokt zijn om vogels en wild te vangen en zijn daarom zeer energiek en alert. Ze stammen af van de St. John's hond, een zwarte waterhond met een dichte vacht. Maar door de jaren heen is de rol van labradors veranderd en zijn het meer gezinshonden geworden in plaats van jachthonden.

Het uithoudingsvermogen en de energie van een labrador maakt hem geschikt voor allerlei activiteiten, waaronder wandelen, joggen, springen, zwemmen, frisbeeën en nog veel meer. Bovendien houdt een labrador van gezelschap en hebben ze een hartstochtelijke loyaliteit en aanhankelijkheid voor hun families.

De labrador is een geweldige gezinshond en is zeer geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Ze zijn geduldig en spelen graag met kleine kinderen, terwijl ze ook goed kunnen omgaan met tieners en volwassenen. Ze zijn ook meestal goed met andere huisdieren, waaronder katten. Labradors zijn intelligente honden en ze kunnen gemakkelijk worden getraind. Hoewel ze niet zo 'makkelijk' zijn als sommige kleinere rassen, hebben ze nog steeds de neiging om te leren als je consistent bent met je training. Als je een labrador goed opvoedt en traint, zal het een loyale, trouwe en energieke gezinshond zijn.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Labrador Retriever

Helaas hebben labrador retrievers last van een aantal erfelijke aandoeningen die de gezondheid sterk kunnen beïnvloeden. Zo hebben labradors een hoge kans op gewrichtsproblemen, zoals artrose, spondylose, heupdysplasie (hd) en elleboogdysplasie (ed). Het is vaak een erfelijke aandoening die ontstaat doordat ze een grote breedte tussen hun voor- en achterpoten hebben, waardoor hun gewrichten extra worden belast. Bovendien hebben ze een zwaarder lichaamsgewicht dan andere rassen, waardoor hun gewrichten nog meer belast worden. Hun korte haren verhinderen ook dat hun spieren en gewrichten optimaal kunnen bewegen, wat ook bijdraagt aan hun gevoeligheid voor gewrichtsklachten.

Gelukkig kun je gewrichtsproblemen voorkomen en verbeteren door de juiste hoogwaardige voedingssupplementen te gebruiken. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen beschermen ze het kraakbeen en stimuleren ze de aanmaak van nieuwe. Dit helpt je hond gezonde gewrichten te krijgen en behouden en weer soepeler te lopen.

De beste eigenaar voor de Labrador Retriever

De labrador retriever is een actieve, intelligente en opgewekte hond die een geweldige metgezel is voor de meeste eigenaren. Ze houden van actief spelen en zijn zeer gehoorzaam. Ze hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een sterke band met hun eigenaar.

Het is belangrijk om een eigenaar te kiezen die bereid is om tijd te besteden aan het trainen en socialiseren van de hond. Labrador retrievers hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en hebben een grote behoefte aan liefde en aandacht. De beste eigenaar voor een labrador retriever is iemand die de tijd en energie heeft om de hond te trainen, te socialiseren en veel tijd met de hond door te brengen. Bovendien is het belangrijk dat de eigenaar begrijpt dat labrador retrievers een actief ras zijn en hun behoefte aan dagelijkse lichaamsbeweging moeten voldoen.

Honden

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Hoe is een Labrador Retriever in de omgang met andere huisdieren?

Labrador retrievers zijn meestal goed met andere huisdieren. Ze zijn zeer sociaal en zullen meestal vriendschap sluiten met andere huisdieren. Ze zijn vaak erg nieuwsgierig en spelen graag met andere dieren. Jonge honden kunnen tijdens de pubertijd soms dominant of territoriaal zijn, maar dit gedrag kan worden verminderd door socialisatie, training en voldoende beweging. Daardoor vertoont een volwassen hond dit gedrag nog zelden.

Wat zijn mogelijke gedragsproblemen bij labrador retrievers?

Labrador retrievers kunnen gedragsproblemen vertonen zoals overmatig blaffen, vernielzucht, kauwen, jagen, onverschilligheid en angst. Ze hebben ook de tendens om te graven, zich te vervelen, aan te vallen en te trekken aan de lijn. Het is belangrijk om de oorzaak van deze gedragsproblemen te begrijpen en de juiste training en socialisatie te geven om deze gedragsproblemen te verminderen. Ook is het belangrijk om de labrador retriever voldoende mentale en fysieke stimulatie te geven om ervoor te zorgen dat hij gezond en gelukkig blijft.

Kosten aanschaf en onderhoud labrador

De aanschafprijs van een labrador retriever varieert sterk, afhankelijk van de leeftijd, de herkomst en het geslacht. Een pup kan variëren van €1000 tot €2500. Verder zijn er uiteraard ook kosten verbonden aan het onderhoud van een labrador. Dit betekent voeding, verzorging, bezoekjes aan de dierenarts, speelgoed, enzovoorts. Deze kosten kunnen variëren van €50 tot €150 per maand, afhankelijk van de leeftijd en de gezondheid van de hond.

Dagelijkse verzorging

De dagelijkse verzorging van een labrador retriever begint met een regelmatige verzorging en verzorging van de vacht. Gebruik een goede kam of borstel om de vacht van de hond te borstelen. Dit helpt bij het verwijderen van verstrikte haren en het verminderen van pluis.

Vervolgens is het belangrijk om de oren van de labrador schoon te houden. Controleer de oren regelmatig op tekenen van ontsteking of infectie, zoals geur of irritatie. Als er een probleem wordt gevonden, neem dan contact op met de dierenarts. Daarnaast is het belangrijk om het gebit van de hond regelmatig te controleren. Gebruik een tandenborstel of een tandenstoker om het gebit schoon te maken.

Ten slotte is het belangrijk om de labrador te trainen, te socialiseren en te oefenen. Training helpt bij het ontwikkelen van goede gedragskenmerken en het verbeteren van het algehele gedrag van de hond. Socialiseren helpt de hond om vertrouwd te raken met andere dieren en mensen. Oefening is belangrijk voor de gezondheid van de hond, zowel lichamelijk als geestelijk.

Voedingssupplementen voor de optimale ondersteuning van je labrador

Om je labrador in optimale gezondheid te houden, geef je hem graag het allerbeste. En aangezien gezondheid begint bij wat je eet, kijk je daar als eerste naar. Diervoeding bevat vaak niet alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Met een voedingssupplement voor je hond, weet je zeker dat je hem alles geeft voor een optimale gezondheid. Nu en later.

Puur Soepel

Voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Helpt je hond gemakkelijk te bewegen.

 • Uitgekiende dosis glucosamine en chondroïtine
 • Helpt bij aanmaak van kraakbeen
 • Smeert de gewrichten
 • Met MSM voor de aanmaak van collageen

Vanaf € 8,95 per maand

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Zacht

Voor een zachte vacht en een gezonde huid.

 • Hoge concentratie omega-3 vetzuren
 • Houdt de huid zacht en gezond
 • Goed voor gewrichten, hart en geheugen
 • Helpt vachtproblemen zoals jeuk en haaruitval

Vanaf € 7,95 per maand

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Fit

Multivitamine voor honden

 • De belangrijkste vitaminen en mineralen voor honden
 • Antioxidanten voor een lang en gezond leven
 • Met ginkgo biloba tegen ouderdomsklachten

Vanaf € 7,95 per maand

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Balans

Voor herstel en behoud van gezonde darmflora.
 • De optimale combinatie van probioticum en prebiotica
 • Helpt bij krampen, winderigheid, verstopping en diarree
 • Kan gebruikt worden bij tijdelijke klachten, maar werkt ook preventief bij structurele darmklachten

Vanaf € 8,95 per maand

1 maand

 GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De labrador is een middelgrote hond met een glanzende, korte, dicht aan de huid liggende vacht. De vachtkleur van de labrador variëert meestal van licht geelbruin tot donkerbruin, met een zwarte of chocoladebruine nek. Er zijn ook labradors met een zilverkleurige vacht, maar dit is niet zo gebruikelijk.

Vachtverzorging is essentieel voor de labrador. De vacht moet regelmatig worden geborsteld, zodat deze schoon blijft en er geen knopen of pluizen in de vacht achterblijven. Gebruik hiervoor een goede kam of borstel om het overtollige haar, vuil en verharen te verwijderen.

De labrador verhaart tweemaal per jaar. Tijdens dit seizoensgebonden verharen verliest de hond veel haar. Dit kan resulteren in een ongewenste verdikking van de vacht. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de hond regelmatig te borstelen tijdens het verharen. Daarnaast kunt u ook een speciale verharensbehandeling gebruiken om het haar te verwijderen.

Zorgen voor je labrador puppy

Als je een labrador puppy in huis krijgt wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor hem zorgen en een goede start maken met zijn opvoeding. Hieronder lees je een aantal aandachtspunten die daarbij van belang zijn:

-Zorg ervoor dat je puppy een gezonde voeding krijgt. Geef hem voedsel dat speciaal is gemaakt voor labrador puppies, of voedsel dat is goedgekeurd door een dierenarts.

-Zorg ervoor dat je puppy regelmatig naar de dierenarts gaat voor check-ups en vaccinaties om zijn gezondheid te behouden.

-Een puppy heeft veel tijd, liefde en aandacht nodig. Hou daar rekening mee in je agenda!

-Train je puppy goed, zodat hij de regels kent en weet hoe hij zich moet gedragen. Jong geleerd is oud gedaan.

-Zorg ervoor dat je puppy dagelijks voldoende lichaamsbeweging krijgt. Hou er wel rekening mee dat een pup op jonge leeftijd niet te ver mag wandelen.

-Geef je puppy voldoende speelgoed en activiteiten om zichzelf te vermaken.

-Spendeer veel tijd met je puppy om hem te helpen vertrouwd te raken met zijn omgeving. 

Labrador pup


Gezond opgroeien door spelletjes en puzzels

Een gezonde levensstijl is belangrijk om een labrador retriever gezond op te laten groeien. Maar het is ook belangrijk dat de labrador mentaal wordt uitgedaagd. Door regelmatig spelletjes en puzzels met je labrador te spelen, zal je zijn geest helpen ontwikkelen en zal hij gezonder en gelukkiger groeien.

Er zijn vele spelletjes en puzzels die je met je labrador kunt spelen, zoals geheugenspelletjes, zoek- en vindspelletjes, en trefzekerheidsoefeningen. Ook kun je bijvoorbeeld een behendigheidsparcours bouwen met allerlei obstakels, zoals een zacht kussentje, een slalom, en een tunnel. Je kunt ook een kunststof bal of een stuk kauwspeelgoed gebruiken om de labrador te laten zoeken naar speelgoed of eten.

Je kunt speeltjes en puzzels kopen die speciaal voor honden zijn ontworpen. Er zijn verschillende producten op de markt die je kunt gebruiken om je labrador mentaal uit te dagen.

Wandelen met je labrador pup

Om te zorgen het gestel van je labrador zich goed kan ontwikkelen is het van belang dat een puppy niet overbelast wordt. Zo voorkom je gewrichtsproblemen en andere fysieke klachten op latere leeftijd. Wanneer je met een labrador puppy uitlaat kun je dat het beste beperken tot 10 minuten per keer. Geef de pup na het uitlaten voldoende tijd om uit te rusten. Naarmate de pup ouder wordt kun je dat langzaam uitbouwen. Vanaf 9 maanden zijn labradors fysiek grotendeels uitontwikkeld en kun je lange wandelingen met ze maken.

Rasverenigingen labrador

Als je meer wilt weten over de labrador, contact wilt met andere eigenaren, of deel wilt nemen aan activiteiten is het de moeite waard om eens contact op te nemen met een rasvereniging. De rasvereniging labrador biedt een breed scala aan activiteiten aan voor mensen met een labrador. De rasvereniging organiseert onder andere:

• Kennelbezoeken: leden kunnen met hun labrador retriever naar kennels bezoeken om de ras en zijn gezondheid in de gaten te houden.

• Showtraining: leden kunnen hun labrador retriever trainen voor shows en andere competities.

• Gezondheidscontroles: leden kunnen hun labrador retriever laten controleren op gezondheidsproblemen.

• Sportactiviteiten: leden kunnen deelnemen aan verschillende sportactiviteiten met hun labrador, zoals agility, rally, treibballen, frisbee, of waterwerk.

• Sociale activiteiten: leden kunnen deelnemen aan verschillende sociale activiteiten met hun labrador retriever, zoals wandelingen, picknicks, spelletjes, enz.

• Uitwisseling van informatie: leden kunnen informatie uitwisselen met andere leden over het verzorgen, trainen en opvoeden van hun labradors.

• Informatie over het ras: leden kunnen informatie krijgen over het labradorras, zoals het uiterlijk, karakter, geschiedenis, gezondheid en meer.

Waarom worden labradors vaak ingezet als hulphond?

Labradors worden vaak ingezet als hulphond omdat ze intelligent, liefdevol, energiek en gemakkelijk te trainen zijn. Bovendien hebben ze een grote tolerantie voor stressvolle situaties, waardoor ze goed geschikt zijn om te helpen bij mensen met beperkingen. De labrador is ook bekend om zijn grote loyaliteit en trouw en is daarom een waardevolle hulphond.

Over Puur voor dieren

Puur voor dieren biedt je de ideale voedingssupplementen voor een zachte glanzende vacht, soepele gewrichten en een gezond lang leven. Neem een gratis proefabonnement of bestel de producten eenmalig.

Probeer nu zelf hoe gemakkelijk het is om Puur voor dieren te laten zorgen voor de complete aanvulling op de voeding van jouw hond of kat. Vanaf € 7,95 per maand per product zorgt Puur voor dieren ervoor dat je altijd de juiste producten in huis hebt en er niet voor naar de winkel hoeft. Je huisdier voelt zich iedere dag een beetje beter!

Puur Balans

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Soepel

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Fit

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Aanvullende vragen over je Labrador?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over het ras labrador retriever? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail naar: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag! 

Scroll naar boven