Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

De voor- en nadelen van pijnstillers voor je hond

Je hond is je beste maatje en je wilt niets liever dan lekker met hem spelen, lange wandelingen maken, hem lekker laten rennen en samen leuke dingen doen. Maar wat als je hond last krijgt van allerlei pijnlijke ongemakken, zoals mank lopen, kreupelheid en steeds minder zin heeft om te spelen of naar buiten te gaan?

Bij gewrichtsklachten worden vaak pijnstillers voorgeschreven. Pijnstillers bieden verlichting van ontsteking en (ernstige) pijn bij zowel acute als chronische pijnklachten. Maar er zijn ook mogelijke bijwerkingen, vooral bij langdurig gebruik. Wat zijn de voor- en nadelen van pijnstiller hond? Dat lees je hier.

Het alternatief bij gewrichtsklachten

Heeft je hond last van gewrichtsklachten, maar geef je liever geen langdurige pijnmedicatie vanwege de bijwerkingen op korte en langere termijn? Gelukkig kun je gewrichtsklachten voorkomen en verbeteren door de juiste hoogwaardige voedingssupplementen te gebruiken. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen beschermen ze het kraakbeen en stimuleren ze de aanmaak van nieuwe. Dit helpt je hond gezond gewricht stelsel te krijgen en behouden en weer soepeler te lopen. Vanaf slechts € 8,95 per maand.

 • Optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM
 • Helpt gewrichtsklachten te voorkomen
 • Stimuleert de aanmaak van nieuw kraakbeen
 • Langdurig te gebruiken
 • Veel klanten gingen je voor. Bekijk de reviews
Voor soepele gewrichten hond

1 maand GRATIS

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Pijnstiller hond

Hoe werken pijnstillers voor honden?

Als je hond pijn heeft wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen. Bij chronische pijn veroorzaakt door bijvoorbeeld artrose, worden vaak speciale pijnstillers voor honden gegeven. Er zijn verschillende soorten pijnstillers beschikbaar. Deze verschillende pijnstillers worden afhankelijk van de situatie ingezet. De sterkste groep pijnstillers zijn opiaten die bijvoorbeeld bij een chirurgische ingreep worden gebruikt. Dit zijn morfine achtige pijnstillers voor honden.

Andere groepen pijnstillers zijn zogenaamde NSAID's. NSAID's zijn koortsverlagend, pijn verminderend en hebben een ontstekingsremmende werking. Dit zijn echte medicijnen die je alleen op recept via de dierenarts kunt krijgen. Het zijn sterke pijnstillers waar je hond direct, of op korte termijn, het effect van merkt. Meestal treedt een klinisch effect op na 3 tot 4 dagen. Zoals bij de meeste medicijnen heeft pijnstiller hond een aantal mogelijke bijwerkingen die vaak voorkomen. Die worden hieronder besproken.

Contra indicaties pijnstiller hond

De meest pijnstillers hond mogen niet gegeven worden aan drachtige of melkgevende honden, of aan honden die lijden aan gastro-intestinale afwijkingen zoals irritatie en bloedingen, verminderde lever-, hart- of nierfunctie en stollingsstoornissen. Daarnaast mag pijnstiller hond niet gegeven worden aan honden die overgevoelig zijn voor de (werkzame) bestanddelen, of jonger zijn dan 6 weken.

Bijwerkingen pijnstiller hond

Zoals bij de meeste medicijnen hebben pijnstillers voor honden een aantal mogelijke bijwerkingen die vaak voorkomen. Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van pijnstiller hond:

 • Braken of diarree als gevolg van maag- en darmklachten

 • Verhoogde kans op bloedingen

 • Kans op een verminderde eetlust

 • Misselijkheid

 • Minder drinken of juist veel meer drinken en dus ook meer plassen

 • Trillen

De kans op bijwerkingen van pijnstillers voor honden nemen toe bij langdurig gebruik.

Pijnstillers voor mensen, pas op!

Als je hond pijn heeft lijkt het voor de hand te liggen om een pijnstiller voor mensen uit het medicijnkastje te pakken. Helaas zijn deze pijnstillers giftig voor honden en katten. Niet doen dus! Door het gebruik van deze middelen kunnen ernstige bijwerkingen ontstaan.

Kun je een hond paracetamol, ibuprofen of aspirine geven? Nee, niet doen!

Alternatieven bij gewrichtsklachten

Gewrichtsproblemen worden meestal door het kraakbeen veroorzaakt. Als een hond ouder wordt of zwaarder kan het kraakbeen langzaam slijten, waardoor de gewrichten gaan schuren. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen zorgen ze ervoor dat de enzymen die kraakbeen afbreken worden vernietigd en nieuw kraakbeen wordt aangemaakt. Daarnaast is het pijnstillend en ontstekingsremmend.

Puur Soepel helpt bij bestaande problemen en helpt gewrichtsproblemen te voorkomen. Door de aanmaak van nieuw kraakbeen zal de hond weer snel soepeler gaan bewegen. Meestal zie je verbetering na 3 tot 10 weken. Puur Soepel is een voedingssupplement en geen medicijn. Het is een hulpmiddel om de gewrichten gezond te houden en gewrichtsproblemen te voorkomen.

Naast Puur Soepel zijn er meer natuurlijke middelen die je kunt toepassen. Zo zorgt vitamine C voor de vorming van collageen, wat de aanmaak en het onderhoud van kraakbeen bevordert. Daarnaast kan visolie met omega-3 ook worden ingezet als natuurlijke ontstekingsremmer. Daarnaast is het goed voor de botten. Het voordeel van natuurlijke ontstekingsremmers en pijnstillers is dat je ze langere periodes kunt geven zonder schade aan te brengen.

Uitleg van de voedingsstoffen

Glucosamine

Bij mensen heeft glucosamine zijn werking allang bewezen, maar ook honden hebben baat bij glucosamine, waardoor het uitkomst kan bieden voor honden met gewrichtsklachten. Glucosamine is een lichaamseigen stof die de aanmaak van nieuw kraakbeen stimuleert en bestaand kraakbeen beschermd. Kraakbeen bestaat uit kraakbeenvezels en glucosamine-moleculen. Deze moleculen zijn de belangrijkste moleculen voor de aanmaak van nieuw kraakbeen. Daarnaast heeft het een beschermende werking.

Chondroïtine

Puur Soepel bevat niet alleen glucosamine voor honden, maar ook chondroïtine. Chondroïtine verbetert de soepelheid van het kraakbeen van honden en zorgt ervoor dat de enzymen die het afbreken, worden uitgeschakeld. Chondroïtine is daarbij pijnstillend en ontstekingsremmend. De werking van glucosamine wordt versterkt door de chondroïtine. Een belangrijke combinatie dus. Zowel chondroïtine als glucosamine komen van nature voor in het lichaam van de hond en ook de chondroïtine en glucosamine in Puur Soepel zijn van natuurlijke bronnen.

MSM

Naast glucosamine en chondroïtine bevat Puur Soepel ook MSM. MSM is een natuurlijke zwavelverbinding en komt in hoge concentraties in botten en gewrichten voor. Het helpt bij de vorming van bindweefsel en collageen.

    Omega 3-vetzuren 

Omega-3 vetzuren helpen bij het smeren van de gewrichten.

    Vitamine C

Vitamine C helpt bij het verbeteren van de weerstand van de hond, maar helpt ook het kraakbeen door de vorming van collageen. Dit is een eiwit dat nodig is bij de aanmaak van kraakbeen.

Puur Soepel, Puur Zacht en Puur Fit

Puur Soepel

Puur Soepel bevat de ideale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Voor de bescherming en aanmaak van nieuw kraakbeen en soepele gewrichten. Hoog geconcentreerd en optimale samenstelling.

Puur Zacht

Puur Zacht bevat een hoge concentratie omega 3-vetzuren. Dit helpt de gewrichten te smeren en te verzachten.

Puur Fit

Puur Fit bevat vitamine C voor een goede weerstand en voor de aanmaak van collageen. Dit ondersteunt de aanmaak van nieuw kraakbeen.


Samenstelling

Puur soepel bevat per capsule de volgende ingrediënten:

Glucosamine Sulfaat 2KCl

Chondroitine

MSM

150 mg

150 mg

75 mg

Puur soepel is met de grootste zorg samengesteld. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen. Puur soepel is ontwikkeld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevat verhoogde concentraties glucosamine sulfaat, chondroïtine en MSM. Puur soepel bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen. 

Dosering Puur Soepel

Lichaamsgewicht hond

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Puur soepel wordt gebruikt ter ondersteuning van gewrichtsklachten bij honden en katten, maar werkt ook preventief. Het is geschikt voor langdurig gebruik. Het effect van Puur soepel is meestal binnen 3 a 4 weken zichtbaar, maar de ene hond reageert sneller dan de andere hond. Bij sommige honden zie je na een week al verbetering, bij andere honden kan het tot wel 2 maanden duren.

Prijzen

Puur Soepel

Per maand*

Per kwartaal (3 euro korting bij keuze voor kwartaalzendingen)*

Kleine hond

€ 9,95

€ 26,85

Middelgrote hond

€ 13,95

€ 38,85

Grote hond

€ 17,95

€ 49,95

* Eerste maand gratis bij een proefpakket

Bespreek de mogelijkheden met de dierenarts

Als je (oudere) hond pijn heeft en last heeft van acute of chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat is het verstandig om naar de dierenarts te gaan. De dierenarts weet welke groepen pijnstillers er zijn en welke het beste passen bij jouw hond. De dierenarts weet welke alternatieve producten pijnstillend werken en of ze aansluiten bij de (algemene) pijn klachten van je hond.

De dierenarts kan je hond onderzoeken en een behandelplan opstellen. En bepalen of het nodig is om bepaalde medicijnen te gebruiken voor pijnbestrijding, eventueel in de vorm van een onderhuidse injectie. Ook kan de dierenarts bepalen of alternatieve producten met een pijnstillende werking beter zijn om bijwerkingen te voorkomen. Of misschien verwacht de dierenarts dat het zelfherstellend vermogen van je hond zorgt voor een snelle verbetering en geen pijnstilling nodig is. 

De ervaring van Puur voor dieren

Bij Puur voor dieren hebben we jarenlange ervaring met gewrichtsproblemen en krijgen we de mooiste verhalen terug van onze klanten. Zo kregen we onlangs een mailtje van Cindy over haar hond Max: Max is een Duitse herder van 10 jaar die als pup al bij ons is gekomen. De laatste tijd werd hij steeds kreupeler en zakte steeds vaker door zijn achterpoot. Na lichamelijk onderzoek door de dierenarts is Cindy Puur soepel gaan gebruiken en sindsdien heeft Max minder last van de betreffende poot en staat ze veel soepeler op. Ze is weer volop in beweging, rent weer alsof ze een jonge pup is en zit ze lekkerder in haar vel! 

Kijk hier voor de reviews en ervaringen van onze klanten.

Pijnstiller hond

Aanvullende vragen over pijnstiller hond?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over pijnstiller hond? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail naar het mailadres van Puur voor dieren: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag! 

Scroll naar boven