Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Verzorging hond

Jouw hond is natuurlijk het leukste, trouwste huisdier op de wereld en daarom wil je alleen het allerbeste voor je hond. Je weet dat je hond veel liefde, verzorging en aandacht nodig heeft en daarom wil je weten hoe je dat het beste kunt geven. Op deze pagina kijken we naar de basisverzorging die voor elke hond nodig is om gezond en gelukkig te blijven. We bespreken de voeding, het verzorgen van de vacht, het geven van lichaamsbeweging, het verzorgen van de tanden en hoe voedingssupplementen zorgen voor een optimale gezondheid. Verzorging hond, waar moet je allemaal aan denken?

Je hond is je beste maatje en die geef je graag het allerbeste. Wist je dat een klein beetje extra voedingsstoffen in een voedingssupplement je hond helpt gezond oud te worden? Puur voor dieren biedt je de ideale voedingssupplementen voor een zachte glanzende vacht, soepele gewrichten, goede darmflora en een gezond lang leven. Wil je de voedingssupplementen direct uitproberen? Bestel dan een gratis proefpakket.

Honden

Puur Soepel

Voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Helpt je hond rustig en gemakkelijk te bewegen.

 • Uitgekiende dosis glucosamine en chondroÏtine
 • Helpt bij aanmaak van kraakbeen
 • Smeert de gewrichten
 • Met MSM voor de aanmaak van collageen

Vanaf € 8,95 per maand

1 maand GRATIS 
uitproberen
Verzendkosten € 3,90

Puur Zacht

Voor een zachte vacht en een gezonde huid.

 • Hoge concentratie omega-3 vetzuren
 • Houdt de huid zacht en gezond
 • Goed voor gewrichten, hart en geheugen
 • Helpt vachtproblemen zoals jeuk en haaruitval

Vanaf € 7,95 per maand

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Fit

Multivitamine voor honden

 • De belangrijkste vitaminen en mineralen voor honden
 • Antioxidanten voor een lang en gezond leven
 • Met ginkgo biloba tegen ouderdomsklachten

Vanaf € 7,95 per maand

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Balans

Voor herstel en behoud van gezonde darmflora.
 • De optimale combinatie van probioticum en prebiotica
 • Helpt bij krampen, winderigheid, verstopping en diarree
 • Kan gebruikt worden bij tijdelijke klachten, maar werkt ook preventief bij structurele darmklachten

Vanaf € 8,95 per maand

1 maand

 GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

De dagelijkse verzorging van je hond, waar moet je aan denken?

Als je een hond hebt, is het belangrijk om je hond dagelijks te verzorgen. Door je hond dagelijks goed te verzorgen kun je ervoor zorgen dat je hond gezond en gelukkig blijft. De basisverzorging van je hond bestaat uit het voeren van een gezond dieet, het borstelen van de vacht en het zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie.

Om ervoor te zorgen dat je hond een gezond dieet krijgt, is het belangrijk om een voer te kiezen dat geschikt is voor de leeftijd, het gewicht en de behoeften van je hond. Goede voeding voor honden is gevarieerd en bevat belangrijke voedingsstoffen met voldoende vitaminen en mineralen. Meer informatie over voeding hond lees je hier.

Voor een mooie glanzende vacht is het belangrijk om je hond regelmatig te borstelen. Afhankelijk van de vacht van je hond zal je dit een paar keer per week moeten doen. Langharige honden moeten meestal vaker geborsteld worden dan honden met een kortharige vacht. Borstelen van de vacht voorkomt dat de vacht vervilt en helpt bij het verwijderen van losse haren.

Tot slot is het belangrijk om te zorgen dat je hond tussendoor voldoende lichaamsbeweging krijgt. De meeste honden moeten minimaal 3 of 4 keer per dag worden uitgelaten en daarbij 1 a 2 uur beweging per dag krijgen. Zo hebben ze voldoende gelegenheid om hun behoefte te doen, maar ook om in goede conditie en (mentaal) energiek te blijven. Met deze basisverzorging kun je ervoor zorgen dat je hond gezond en gelukkig blijft. Als je je hond goed verzorgt, zal je hond je veel liefde teruggeven.

Wat is daarnaast belangrijk bij verzorging hond?

Goede voeding, regelmatige vachtverzorging en voldoende beweging zijn van groot belang bij de dagelijkse verzorging van je hond. Maar naast de dagelijkse verzorging zijn meer dingen van belang voor een gezonde hond. Hieronder vind je een checklist die handig is om regelmatig na te lopen.

- Bezoek regelmatig de dierenartsen voor controles en de jaarlijkse vaccinatie

- Maak de oren en ogen regelmatig schoon

- Zorg voor een goede mondhygiëne en een gezond gebit

- Zorg voor een hygiënische leefomgeving

- Controleer regelmatig de nagels en poten

- Behandel je hond tegen parasieten zoals teken en vlooien

- Geef regelmatig wormenpreventie

- Zorg voor een goede socialisatie en training

Honden

Welke verzorgingsmiddelen voor honden heb jij in huis?

Om je hond de optimale verzorging te geven voor een gezond en gelukkig leven zijn een aantal verzorgingsmiddelen nodig. Daarbij kun je denken aan:

- Vachtverzorgingsproducten zoals borstels, kammen en borstelharen

- Speciale hondenshampoo en conditioner

- Oogverzorgingsproducten zoals oogreinigers en oogzalf

- Tandpasta en tandenborstels voor honden

- Oorreinigingsmiddelen

- Vachtverzorgingsspray

- Nagelknipper en nagelvijl

- Vlooien- en tekenbestrijding

- Vitamine- en mineralensupplementen

- Anti-schurftmiddelen

Voedingssupplementen voor honden

Voor honden is het net als voor mensen belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Het zorgt ervoor dat je hond goed kan functioneren, groeien en herstellen. Het zorgt voor een goede weerstand en voor een lang en gezond leven. Dat is toch precies wat je wilt voor je hond?

Om te zorgen dat je hond alle belangrijke stoffen binnen krijgt zijn voedingssupplementen een belangrijke aanvulling op het voer. Sommige voedingssupplementen bevatten veel vitaminen en mineralen om de algehele gezondheid en weerstand te verbeteren. Zeker als je hond ziek is (geweest), ouder wordt, of door andere omstandigheden kwetsbaar is, helpen extra vitaminen om gezond te worden en te blijven. Andere voedingssupplementen ondersteunen bij specifieke klachten, zoals vachtproblemen, darmklachten of gewrichtsklachten.  

Wat kost de verzorging hond aan tijd en geld?

De kosten voor het verzorgen van een hond kunnen variëren, afhankelijk van de levensstijl van de hond, de grootte van de hond en de locatie waar de hond verblijft. Gemiddeld gezien kost een hond een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld. U kunt rekenen op een minimale tijdsinvestering van een uur per dag voor het verzorgen van een hond. De gemiddelde kosten voor het verzorgen van een hond kunnen variëren van €50 tot €200 per maand, afhankelijk van de kosten voor voedsel, verzorgingsproducten, medische kosten, verzekeringen en andere kosten.

Waar moet je op letten bij voeding voor een volwassen hond?

Je wilt het beste voor je hond en een goede gezondheid en een gezond lichaam zijn daarom erg belangrijk. Voor een goede spijsvertering, een optimale weerstand en voldoende energie is de dagelijkse voeding van groot belang. Goede voeding voor honden is gevarieerd en bevat belangrijke voedingsstoffen met voldoende vitaminen en mineralen. Daarnaast is het belangrijk dat de voeding voor je hond bijdraagt aan een stabiele darmflora. Honden zijn van nature carnivoren en daarom is een dieet gebaseerd op vlees van verschillende diersoorten is voor veel honden zeer geschikt.

Er zijn verschillende soorten hondenvoer beschikbaar, waaronder droogvoer, natvoer, vers vlees, kant-en-klare maaltijden, snacks, speciale dieetvoeding en voedingssupplementen. De verschillende soorten hondenvoeders zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van honden van verschillende leeftijden, geslachten, activiteitsniveaus en rassen. De meeste hondenvoeders bevatten een combinatie van koolhydraten, eiwitten, vetten en andere essentiële voedingsstoffen die de gezondheid van je hond ondersteunen.

10 Tips over de vachtverzorging van je hond

Een mooie glanzende vacht, dat is wat je graag wilt voor je hond. Het is een teken dat je hond letterlijk en figuurlijk goed in zijn vel zit. De vachtverzorging is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je hond. Of je hond nou lange haren, of een korte vacht heeft, vachtverzorging is voor iedere hond belangrijk. Hieronder lees je 10 tips om de vacht van je hond helemaal in topconditie te houden.

1. Door je hond dagelijks te borstelen voorkom je klitten en zorg je voor een gezonde vacht.

2. Kies een borstel die geschikt is voor de vacht van je hond.

3. Gebruik een shampoo die bij de vacht van je hond past.

4. Was je hond niet te vaak om de natuurlijke oliën in de vacht te behouden.

5. Gebruik een conditioner om het haar van je hond te verzachten en de klitten te verwijderen.

6. Gebruik een vachtverzorgingsproduct om de vacht te versterken en de glans te behouden.

7. Knip de nagels van je hond om te voorkomen dat ze in de vacht groeien.

8. Knip de haren tussen de tenen om te voorkomen dat ze tussen de tenen groeien en je hond vervelende klachten krijgt.

9. Vermijd het verven van de vacht omdat dit schadelijk is voor de vacht van je hond.

10. Ga regelmatig naar de trimsalon om de vacht van je hond in topconditie te houden.

Puur Balans

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Soepel

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Fit

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Hoe verzorg ik de oren van mijn hond?

Problemen met de oren komen helaas veel voor bij honden. De oren zijn een ideale broedplaats voor bacteriën, teken en vlooien die infecties en andere klachten kunnen veroorzaken. Honden vinden deze klachten erg vervelend, aangezien ze jeuk en pijn veroorzaken. Om deze klachten te voorkomen is het belangrijk dat je hond schone oren heeft. Hieronder vind je 5 tips die helpen om de oren van je hond gezond te houden.

1. Controleer regelmatig de oren van je hond om te zien of er geen tekenen van infectie zijn, zoals een geur of een abnormale hoeveelheid vloeistof.

2. Verwijder overtollig oorhaar met een schaar. Laat dit eventueel door een professionele trimmer doen.

3. Vermijd het gebruik van wattenstaafjes. Als u het oor van uw hond wilt reinigen, gebruik dan een stukje schone gaas of een reinigingsmiddel voor de oren dat is goedgekeurd door uw dierenarts.

4. Pas op voor het gebruik van oor reinigingsmiddelen die alcohol, oplosmiddelen of antibiotica bevatten. Deze kunnen de oren van uw hond irriteren.

5. Als uw hond last heeft van oorontsteking, zorg er dan voor dat u een dierenarts raadpleegt.

Honden

Honden speelgoed

Honden speelgoed is een belangrijk onderdeel van de verzorging van een hond. Het is een belangrijke manier om je hond bezig te houden en om zijn geest te stimuleren. Vooral jonge honden kunnen daar erg veel behoefte aan hebben. Als je regelmatig met je hond speelt kan dat ook helpen bij het verminderen van stress en spanning. Als je hond nieuw speelgoed heeft, geeft dat hem een nieuwe uitdaging en een nieuw perspectief. Het kan ook helpen om de band tussen jou en je hond te versterken. Honden speelgoed is ook belangrijk voor de algehele gezondheid van je hond. Het kan helpen om de mondhygiëne van je hond te verbeteren door het kauwen van het speelgoed. Speelgoed is erg goed voor honden die beweging nodig hebben en helpt om gewichtstoename en obesitas te voorkomen. Het kan ook helpen om je hond meer vertrouwen te geven en angst te verminderen door het verstrekken van nieuwe ervaringen. Het is belangrijk dat je het juiste speelgoed kiest voor je hond. De speeltjes moeten van goede kwaliteit zijn en veilig zijn voor je hond om te gebruiken. Het speelgoed moet ook aan de behoeften van je hond voldoen. Als je een jonge hond hebt, heb je bijvoorbeeld oefenballen nodig die de pup helpen om zijn motorische vaardigheden te ontwikkelen. Als je een oudere hond hebt, heb je mogelijk meer kauwspeelgoed nodig.

4 tips voor een gezond gebit bij je hond

Een gezond gebit is van groot belang voor het welzijn van je hond. Een slecht gebit geeft veel klachten en kan er voor zorgen dat je hond moeite krijgt met het binnenkrijgen van essentiële voedingsstoffen. Om dat te voorkomen vind je hier 4 tips voor een gezond en schoon gebit.

1. Verzorg het gebit van je hond door dagelijks te poetsen. Gebruik hiervoor een speciaal gebitsborsteltje en honden tandpasta.

2. Geef je hond regelmatig voedingsmiddelen die helpen de tandplak te verwijderen. Kies bijvoorbeeld voor voedingsmiddelen met vezels, zoals verse groenten.

3. Voorkom dat je hond te veel snoepjes krijgt. Snoepjes die veel suiker bevatten, kunnen tandplak en tandsteen veroorzaken.

4. Plan ten minste één keer per jaar een bezoek aan de dierenarts voor een gebitscontrole. Zo kunnen eventuele problemen zo vroeg mogelijk worden opgespoord en behandeld.

Honden

8 tips om je hond te laten afvallen

Net als bij mensen hebben honden steeds vaker last van overgewicht. Overgewicht zorgt er voor dat je hond moeite kan krijgen met bewegen en met ademen, maar ook dat er klachten kunnen ontstaan aan de gewrichten en de organen. Een gezond gewicht is dus van groot belang voor het welzijn en geluk van je hond. Heeft je hond overgewicht? Dan vind je hier 8 tips hoe je je hond kunt laten afvallen!

1. Verminder de portiegrootte. Verminder de hoeveelheid voer die je aan je hond geeft, zodat hij minder calorieën binnenkrijgt.

2. Verminder de koolhydraten. Kies voor een dieet dat minder koolhydraten bevat (zoals een vetarm dieet) en meer eiwitten en vezels (zoals rauw vlees, gekookte groenten, fruit en zaden).

3. Verminder de snoepjes. Het is heel verleidelijk om je hond snoepjes te geven, maar het is beter om hem gezonde snacks te geven.

4. Verminder het aantal snacks. Probeer je hond niet te veel tussendoortjes te geven, omdat dit ook calorieën bevat.

5. Verhoog de lichaamsbeweging. Stimuleer je hond om meer te bewegen door het spelen van spellen, zoals apporteren en rennen.

6. Verminder vette maaltijden. Verminder het aantal maaltijden die rijk zijn aan vetten.

7. Verminder stilstaand water. Zorg dat je hond zo min mogelijk stilstaand water drinkt, omdat dit ook calorieën bevat.

8. Verminder bewerkte voedingsmiddelen. Kies voor gezonde, onbewerkte voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen.

Hoe ziet een gezonde en goed verzorgde hond er uit. Waar let je op?

Een goed verzorgde en gezonde hond hoort een glanzende, schone vacht, heldere ogen, een sterk en gezond gebit en geen tekenen van ziekte te hebben. De poten, oren, nagels en het gebit moeten schoon en goed onderhouden zijn. Bovendien moet de hond regelmatig worden geborsteld, gebaad en gevaccineerd worden om klachten te voorkomen.

De gezondheid van je hond heb je natuurlijk niet helemaal in de hand, maar door een optimale honden verzorging blijft je hond in goede conditie en heeft hij een grotere kans op een lang gelukkig leven. En dat is natuurlijk wat je het allerliefste wilt. 

Kom je er niet uit? Raadpleeg de dierenarts!

Twijfel je over de verzorging van jouw hond? De dierenarts adviseert je graag over de juiste honden verzorging van je trouwe viervoeter. Of je nou een puppy, een hond in de volwassen leeftijd, of een senior hond hebt, je dierenarts weet wat belangrijk is om je hond gezond en gelukkig te houden. Voor tips over verzorging hond, raadpleeg je dierenarts!

Naast tips over verzorging hond kun je ook bij de dierenarts terecht voor het uitvoeren van kleine en grote verzorgingstaken. Dat gaat van nagels knippen tot het laten steriliseren of castreren van je hond. 

De ervaring van Puur voor dieren

Bij Puur voor dieren hebben we jarenlange ervaring met het gebruik van voedingssupplementen en krijgen we de mooiste verhalen terug van onze klanten. Zo kregen we onlangs een mailtje van Cindy over haar hond Max: Max is een Duitse herder van 10 jaar die als pup al bij ons is gekomen. De laatste tijd werd hij steeds kreupeler en zakte steeds vaker door zijn achterpoot. Na lichamelijk onderzoek door de dierenarts is Cindy Puur soepel gaan gebruiken en sindsdien heeft Max minder last van de betreffende poot en staat ze veel soepeler op. Ze is weer volop in beweging, rent weer alsof ze een jonge pup is en zit ze lekkerder in haar vel! 

Bij reviews kun je nog veel meer ervaringen van klanten met onze producten lezen.

Over Puur voor dieren

Puur voor dieren biedt je hond de ideale voedingssupplementen voor een zachte glanzende vacht, soepele gewrichten, stabiele darmflora en een gezond lang leven. Neem een gratis proefabonnement of bestel de producten eenmalig.

Probeer nu zelf hoe gemakkelijk het is om Puur voor dieren te laten zorgen voor de complete aanvulling op de voeding van jouw hond of kat. Vanaf € 7,95 per maand per product zorgt Puur voor dieren ervoor dat je altijd de juiste producten in huis hebt en er niet voor naar de winkel hoeft. Je huisdier voelt zich iedere dag een beetje beter!

Heb je aanvullende vragen over verzorging hond?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over verzorging hond? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail over verzorging hond naar het e-mailadres van Puur voor dieren: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag met al je vragen over verzorging hond! Vriendelijke groet, Puur voor dieren

Scroll naar boven