Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Visolie voor je hond

Visolie met een hoge concentratie omega-3

Een prachtig glanzende vacht... zo heerlijk om te aaien en knuffelen. De huid van de hond is zijn grootste, maar ook meest kwetsbare orgaan. Het vervult een zeer belangrijke rol in de gezondheid van de hond, door de lichaamstemperatuur te handhaven en de hond te beschermen tegen parasieten, pollen, luchtvervuiling, Uv-straling en infecties. Wist je dat visolie je hond kan helpen om hun prachtige vacht terug te krijgen of te onderhouden?

Puur zacht voor een gezonde vacht

Een volle, zachte vacht is dus niet alleen mooi, maar ook een afspiegeling van de gezondheid van de hond. Toch staan huid- en vachtproblemen op nummer 1 van alle gezondheidsproblemen van honden. Haarverlies, een droge huid en een doffe vacht zijn vaak een gevolg van een tekort aan essentiële vetzuren.

Visolie omega-3 hond

1 maand GRATIS uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Visolie hond met een hoge concentratie omega-3

Puur Zacht is een visolie-capsule met een hoge concentratie omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren zorgen voor een zachte, gezonde vacht. Puur Zacht werkt niet alleen preventief, maar helpt ook bij bestaande vachtproblemen, zoals jeuk, huidproblemen en haarverlies.

De werking van de omega-3-vetzuren stopt niet bij een gezonde huid. De vetzuren vervullen nog veel meer essentiële functies in het lichaam. De vetzuren hebben een ondersteunende werking voor soepele beweging, het zorgt voor extra zuurstofvoorziening van de cellen en helpt daarmee ouderdomsverschijnselen te voorkomen. Voor pups helpt Omega 3 bij de gezonde ontwikkeling van de hersenen, terwijl bij oudere honden met dementie of vergelijkbare aandoeningen Omega 3 helpt om de hersenwerking weer te verbeteren. Het helpt het hart gezond te houden en het immuunsysteem te verbeteren. Daarnaast heeft omega-3 een gunstig effect op de bloedvaten, de nieren (zoals bij chronisch nierfalen), ontstekingen en ontstekingsreacties. Een gezonde vacht begint van binnenuit en Puur Zacht draagt daar een belangrijk steentje aan bij.

Samenstelling

Samenstelling per capsule:

Omega 3-vetzuren

   Waarvan EPA

   Waarvan DHA

Vitamine E

290mg

   165mg

   125mg

5mg

Puur zacht is een visolie capsule voor een gezonde hond en kat. Het is een goed alternatief voor een dagelijkse portie (wilde) vis. Dit supplement is met de grootste zorg samengesteld. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen.

Dosering

Lichaamsgewicht

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Visolie voor honden al binnen 3 tot 4 weken effectief

Puur zacht met omega-3 is een voedingssupplement dat wordt gebruikt bij vachtproblemen, maar werkt ook preventief. Het is geschikt voor langdurig gebruik voor hond en kat. Het effect van Puur zacht is meestal binnen 3 a 4 weken zichtbaar, maar ook kortere en langere periodes zijn mogelijk. Bij sommige honden zie je na een week al verbetering, bij andere honden kan het tot wel 2 maanden duren. Puur zacht is geschikt voor hond en kat.

  • - De dosering voor een kat is gelijk aan de dosering voor een hond tot 10 kilo
  • - Je kunt de capsules het beste in de oorspronkelijke verpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht
  • - De verpakking buiten het bereik van jonge kinderen houden. Let op de uiterste gebruiksdatum achter op de verpakking
  • - De capsules van Puur Zacht zijn klein en zacht. Je kunt de capsules in zijn geheel geven of open prikken en de inhoud verdelen over het voer

Prijzen

Puur Zacht

Per maand*

Per kwartaal (3 euro korting bij keuze voor kwartaalzendingen)*

Kleine hond

€ 8,95

€ 23,85

Middelgrote hond

Grote hond

€ 12,95

€ 16,95

€ 35,85

€ 47,85

Visolie hond bij vachtproblemen

Puur zacht is een product dat omega-3 onverzadigde vetzuren bevat, zogenaamde gezonde vetten, die van nature in vette vissen voorkomen. Omega-3 helpt bij vachtproblemen van honden en katten en heeft ook een gunstige invloed op hart, hersenen en bloedvaten. Bovendien wordt aan goede visolie een gunstige invloed op de gewrichten, het geheugen en het immuunsysteem toegeschreven. Vette vis (makreel, haring, tonijn, (gekweekte) zalm, sardines en ansjovis)bevat omega-3 vetzuren. De omega-3 in Puur zacht is gemaakt van vissen met een msc keurmerk die gevangen worden door duurzame visserij. Puur zacht bevat geen omega-6 vetzuren, zoals plantaardige oliën of lijnzaadolie. Aangezien in de meeste voeding een teveel aan plantaardige olie met omega-6 vetzuren zit zou dat kunnen leiden tot een verkeerde verhouding omega-3 en omega-6 in het lichaam. Daardoor neemt de kans op ontstekingsreacties toe.

Omega-3 vetzuren

De bekendste omega-3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). ALA is een plantaardig omega-3-vetzuur. EPA en DHA staan bekend als visvetzuren. ALA is een essentieel vetzuur, omdat het lichaam deze niet zelf kan maken. Je huisdier moet dit vetzuur dus via de voeding binnenkrijgen. Je hond of kat kan wel EPA en DHA zelf maken.

Vitamine E

Het in de juiste verhouding toevoegen van vitamine E aan een product met visvetzuren helpt om de goede visolie te beschermen tegen verval. Daarnaast heeft ook vitamine E een gunstig effect op allergieën en immuunziekten. Om oxidatie te voorkomen worden de visolie capsules lucht- en lichtdicht verpakt.

Oorzaken van huid- en vachtproblemen

Huid- en vachtproblemen staan op nummer 1 van alle gezondheidsproblemen bij honden.

Symptomen zijn duidelijk: krabben, bijten, likken, haarverlies, dof haar of een geïrriteerde huid. Heel vervelend voor het baasje, maar nog vervelender voor je hond. Helaas is het niet makkelijk om de oorzaak te achterhalen. Er zijn namelijk veel mogelijke oorzaken. Hieronder volgt een lijst met mogelijke oorzaken en mogelijke oplossingen. Onthoud wel dat problemen met de huid niet binnen een week opgelost zijn. Je hebt wel een maand nodig om verschil te zien.Droge huid

Als de luchtvochtigheid laag is, kan de huid van je hond te droog worden. Dit is makkelijk te herkennen aan schilfers of een ruwe huid. Je kunt hier wat aan doen door goed te letten op de voeding. Droge brokken kunnen namelijk je hond nog verder uitdrogen. Extra visolie kan de oplossing zijn bij een droge huid. In Puur Zacht zit 500mg visolie met een hoge concentratie omega-3 vetzuren.

Omgeving

Jeuk kan ook worden veroorzaakt door iets uit de omgeving van je hond. Bijvoorbeeld in het zwemwater of in de holen waarin je hond heeft gesnuffeld. Het kan ook komen door het gebruik van chemische pesticiden in het gras van de tuin. Je hond kan snel iets oppikken wat eczeem veroorzaakt. Zeker bij een dikke vacht is het belangrijk om hier snel iets aan te doen, want het probleem kan snel uitbreiden. Je dierenarts kan bepalen of er bijvoorbeeld sprake is van eczeem.

Onjuiste voeding

Als het eten dat je je hond geeft niet de juiste voedingsstoffen bevat, kan dit leiden tot veel meer klachten dan alleen huidproblemen. Probeer eens een andere voeding uit. Het beste voor de huid is een gevarieerde voeding die gebaseerd is op goede kwaliteit vlees. Bij droog voer zou vlees het eerste ding op de ingrediëntenlijst moeten zijn. Voedingssupplementen met omega-3 vetzuren en extra vitaminen en mineralen kunnen direct helpen.

Combineren met andere voedingssupplementen

Voor een optimale gezondheid kun je Puur Zacht combineren met Puur Fit of Puur Soepel. Puur Fit bevat vitamine C dat de weerstand verhoogt en samen met de andere vitamines en mineralen is het een complete aanvulling op de dagelijkse voeding. In combinatie met Puur Soepel werkt Puur Zacht bij het soepel houden van het kraakbeen en het smeren van de gewrichten. Alle drie de producten vullen elkaar goed aan en zijn prima tegelijk te gebruiken.

Puur Fit

Multivitamine voor een lang en gezond leven. Met vitamine C voor meer weerstand.

Puur Fit

 Lees meer →

Puur Soepel

Voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Helpt je hond gemakkelijk te bewegen.

Aanvullende vragen over visolie voor je hond?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over dit product met omega 3, of over onze andere artikelen? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail naar het e mailadres van Puur voor dieren: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag met meer informatie over dit product! 

Scroll naar boven