Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Voeding hond

Je hond is je beste maatje en die geef je graag het allerbeste om fit, sterk en gezond te worden en te blijven. Voeding speelt daarin een belangrijke rol. Daarom is het belangrijk dat je voor jouw hond een goede voeding kiest, die bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Kies voor een uitgebalanceerd dieet dat voldoet aan de specifieke voedingsbehoeften van je hond, met een goede verhouding tussen eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Als je alles wilt weten over goede voeding hond vind je hier alle informatie die je nodig hebt.

Wist je dat naast goede voeding het toedienen van voedingssupplementen van grote waarde kan zijn voor je hond? Daarom lees je hier waar je op moet letten bij het kiezen van de beste voeding voor je hond én welke voedingssupplementen je daar aan toe kunt voegen voor een lang en gezond leven.

Honden

Puur Soepel

Voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Helpt je hond gemakkelijk te bewegen.

 • Uitgekiende dosis glucosamine en chondroÏtine
 • Helpt bij aanmaak van kraakbeen
 • Smeert de gewrichten
 • Met MSM voor de aanmaak van collageen

Vanaf € 8,95 per maand

1 maand GRATIS 
uitproberen
Verzendkosten € 3,90

Puur Zacht

Voor een zachte vacht en een gezonde huid.

 • Hoge concentratie omega-3 vetzuren
 • Houdt de huid zacht en gezond
 • Goed voor gewrichten, hart en geheugen
 • Helpt vachtproblemen zoals jeuk en haaruitval

Vanaf € 7,95 per maand

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Fit

Multivitamine voor honden

 • De belangrijkste vitaminen en mineralen voor honden
 • Antioxidanten voor een lang en gezond leven
 • Met ginkgo biloba tegen ouderdomsklachten

Vanaf € 7,95 per maand

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Balans

Voor herstel en behoud van gezonde darmflora.
 • De optimale combinatie van probioticum en prebiotica
 • Helpt bij krampen, winderigheid, verstopping en diarree
 • Kan gebruikt worden bij tijdelijke klachten, maar werkt ook preventief bij structurele darmklachten

Vanaf € 8,95 per maand

1 maand

 GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Welke voeding heb ik voor mijn hond nodig?

Je wilt het beste voor je hond en een goede gezondheid en een gezond lichaam zijn daarom erg belangrijk. Voor een goede spijsvertering, een optimale weerstand en voldoende energie is de dagelijkse voeding van groot belang. Goede voeding voor honden is gevarieerd en bevat belangrijke voedingsstoffen met voldoende vitaminen en mineralen. Daarnaast is het belangrijk dat de voeding voor je hond bijdraagt aan een stabiele darmflora. Honden zijn van nature carnivoren en daarom is een dieet gebaseerd op vlees van verschillende diersoorten is voor veel honden zeer geschikt.

Er zijn verschillende soorten hondenvoer beschikbaar, waaronder droogvoer, natvoer, vers vlees, kant-en-klare maaltijden, snacks, speciale dieetvoeding en voedingssupplementen. De verschillende soorten hondenvoeders zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van honden van verschillende leeftijden, geslachten, activiteitsniveaus en rassen. De meeste hondenvoeders bevatten een combinatie van koolhydraten, eiwitten, vetten en andere essentiële voedingsstoffen die de gezondheid van je hond ondersteunen. Aan sommige brokken zijn plantaardige eiwitten toegevoegd. 

Hondenvoer per levensfase

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor honden in verschillende levensfasen. Hondenvoer voor puppy's bevat meer calorieën en eiwitten om de groei te ondersteunen. Hondenvoer voor volwassen honden is ontworpen om het energieniveau te onderhouden. Hondenvoer voor senioren bevat meer vezels en minder calorieën om gewichtstoename te voorkomen. Hondenvoer voor zwangere en zogende teven bevat extra voedingsstoffen om de groei van de pups te ondersteunen.

Honden

Het juiste hondenvoer voor een volwassen hond

Het juiste hondenvoer voor een volwassen hond is afhankelijk van het ras, leeftijd en fysieke conditie van de hond. Ook is het juiste voer anders voor grote honden dan voor kleine honden. Voor volwassen honden kan het gaan om een hoogwaardig droogvoer (zoals geperste brokken of droge brokken), vers vlees/ rauw vlees of een combinatie van beide. Bij het kiezen van een voer is het belangrijk om te weten dat er verschillende factoren meespelen bij het bepalen van het juiste voer voor je hond. Deze factoren zijn onder andere de grootte, het ras, de leeftijd, de activiteitenniveau, de allergieën en het gewicht van de hond. Je moet ook rekening houden met de voedingsstoffen die je hond nodig heeft om gezond en in balans te blijven. Verder is het belangrijk om het voer te kiezen dat het beste past bij de leefstijl van je hond en dat alle benodigde voedingsstoffen in het voer zitten die jouw hond nodig heeft.

Voedingssupplementen voor honden

Voor honden is het net als voor mensen belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Het zorgt ervoor dat je hond goed kan functioneren, groeien en herstellen. Het zorgt voor een goede weerstand en voor een lang en gezond leven. Dat is toch precies wat je wilt voor je hond?

Om te zorgen dat je hond alle belangrijke stoffen binnen krijgt zijn voedingssupplementen een belangrijke aanvulling op het voer. Sommige voedingssupplementen bevatten veel vitaminen en mineralen om de algehele gezondheid en weerstand te verbeteren. Zeker als je hond ziek is (geweest), ouder wordt, of door andere omstandigheden kwetsbaar is, helpen extra vitaminen om gezond te worden en te blijven. Andere voedingssupplementen ondersteunen bij specifieke klachten, zoals vachtproblemen, darmklachten of gewrichtsklachten.  

De energiebehoefte van volwassen honden

De energiebehoefte van een volwassen hond is afhankelijk van verschillende factoren zoals de leeftijd, de grootte, de activiteit, de gezondheid, de voeding en de omgeving. Als algemene richtlijn is de energiebehoefte voor volwassen honden ongeveer 15-20 kcal per kilogram lichaamsgewicht per dag. Dit kan echter variëren van 10-25 kcal per kilogram lichaamsgewicht per dag, afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

Het eten voor je hond is het meest effectief bij regelmaat

Het is belangrijk dat je hond op een regelmatig voedingsschema wordt gehouden. Je hond moet dezelfde hoeveelheid voedsel op dezelfde tijdstippen hebben. Je hond kan ook gewend raken aan een voedingsritme als hij op hetzelfde tijdstip wordt gevoerd. Dit zal de spijsvertering verbeteren en helpen om het energieniveau en de algemene gezondheid te behouden.

Overschakelen op andere voeding

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou besluiten om zijn of haar hond over te schakelen op andere voeding. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je hond een allergische reactie heeft op de huidige voeding, als je hond last heeft van een ongezonde vacht of aspecifieke darmproblemen, als je hond gewicht wil verliezen of aankomen, of als je hond een speciale voedingsbehoeften heeft door leeftijd of ziekte. Ook gebitsproblemen kunnen aanleiding zijn om over te stappen. In plaats van een geperste brok kun je dan beter natvoer geven. In natvoer zit veel vocht, waardoor het makkelijker te eten is voor honden met gebitsproblemen. Let wel op, door het vocht bevat natvoer relatief weinig calorieën. Je hond krijgt dus minder energie bij een gelijke hoeveelheid natvoer.

Tot slot, het kan ook zijn dat je liever biologisch hondenvoer wilt geven en daarom wilt overschakelen.

Als je hebt besloten dat je hond beter over kan stappen op ander voer is het belangrijk om op de volgende dingen letten:

1. Als je hond overschakelt op andere voeding hond, is het belangrijk om de voedingsaanbevelingen van de voedingsfabrikant te volgen.

2. Het is belangrijk om de voeding geleidelijk te veranderen, zodat je hond de tijd krijgt om aan de nieuwe voeding hond te wennen.
3. Houd de hoeveelheid voeding hond constant en voer meerdere kleine maaltijden per dag in plaats van één grote.

4. Kijk of de voeding hond die je kiest geschikt is voor de leeftijd van je hond.

5. Let op de ingrediëntenlijst en controleer of er geen ingrediënten in de voeding hond zitten die allergieën bij je hond kunnen veroorzaken.

6. Hou de voedingswaarden in de gaten, zoals eiwit-, vet- en koolhydratengehalte.

7. Controleer of de voeding hond voldoende vitamines en mineralen bevat.

8. Controleer of de voeding hond volledig en uitgebalanceerd is.

Puur Balans

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Soepel

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Fit

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Snacks en beloningen

Gezonde snacks en beloningen voor honden zijn een essentieel onderdeel voor de verzorging en opvoeding van je hond. Gezonde snacks kunnen variëren van kleine stukjes fruit zoals appel of banaan, tot gedroogde kip of kalkoen. Af en toe een stukje kaas of een stukje gedroogd vlees is ook een goede optie. Beloningen kunnen bestaan uit een leuk speeltje, zoals een bal of een frisbee, of een korte wandeling om je hond uit te laten. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de snacks en beloningen gezond en veilig zijn voor je hond.

Honden

Hoe zorg je voor een gezonde hoeveelheid eten voor jouw puppy?

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheden te geven, afhankelijk van het ras en het gewicht van je puppy. Om de juiste hoeveelheid te bepalen, is het handig om de voedingsinstructies van de verpakking te volgen. Verdeel het eten in kleinere porties om te voorkomen dat je puppy te veel eet. Geef je puppy ook alleen voedsel dat voor honden bestemd is. Vermijd het geven van snacks of human food. Zorg ervoor dat jonge honden altijd voldoende schoon water heeft. Verander het water regelmatig en zorg ervoor dat het schoon is.

Het juiste hondenvoer voor een senior hond

Voor honden die ouder zijn dan 8 jaar is er speciaal senior hondenvoer. Senior voeding hond is rijk aan eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. Het voer moet ook licht verteerbaar zijn, zodat de oudere honden de voedingsstoffen gemakkelijker kunnen opnemen. Verder moet het voer minder calorieën bevatten dan het voer voor jongere honden, omdat oudere honden minder actief zijn. 

Honden

Kom je er niet uit? Raadpleeg de dierenarts!

Twijfel je over het beste hondenvoer voor jouw hond? De dierenarts adviseert je graag over de juiste voeding voor je trouwe viervoeter. Of je nou een puppy, een hond in de volwassen leeftijd, of een senior hond hebt, je dierenarts weet wat belangrijke voedingsstoffen voor je voeding hond zijn.

De dierenarts kijkt naar de leeftijd en het gewicht van de hond, alsook naar de gezondheidstoestand en eventuele allergieën. Vervolgens kan de dierenarts gaan kijken welk voer het beste bij de hond past, afhankelijk van wat er nodig is voor een gezond dieet. Daarnaast kan de dierenarts ook kijken naar de samenstelling van het voer, waaronder de hoeveelheid eiwitten, vetten en vezels. Op basis van deze informatie kan de dierenarts bepalen wat het beste voer is en welke voedingssupplementen nodig zijn om te zorgen dat je hond gezond blijft. 

De ervaring van Puur voor dieren

Bij Puur voor dieren hebben we jarenlange ervaring met het gebruik van voedingssupplementen en krijgen we de mooiste verhalen terug van onze klanten. Zo kregen we onlangs een mailtje van Cindy over haar hond Max: Max is een Duitse herder van 10 jaar die als pup al bij ons is gekomen. De laatste tijd werd hij steeds kreupeler en zakte steeds vaker door zijn achterpoot. Na lichamelijk onderzoek door de dierenarts is Cindy Puur soepel gaan gebruiken en sindsdien heeft Max minder last van de betreffende poot en staat ze veel soepeler op. Ze is weer volop in beweging, rent weer alsof ze een jonge pup is en zit ze lekkerder in haar vel! 

Bij reviews kun je nog veel meer ervaringen van klanten met onze producten lezen.

Over Puur voor dieren

Puur voor dieren biedt je hond de ideale voedingssupplementen voor een zachte glanzende vacht, soepele gewrichten, stabiele darmflora en een gezond lang leven. Neem een gratis proefabonnement of bestel de producten eenmalig.

Probeer nu zelf hoe gemakkelijk het is om Puur voor dieren te laten zorgen voor de complete aanvulling op de voeding van jouw hond of kat. Vanaf € 7,95 per maand per product zorgt Puur voor dieren ervoor dat je altijd de juiste producten in huis hebt en er niet voor naar de winkel hoeft. Je huisdier voelt zich iedere dag een beetje beter!

Heb je aanvullende vragen over voeding hond?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over voeding hond? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail over voeding hond naar het e-mailadres van Puur voor dieren: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag met de juiste voeding hond! Vriendelijke groet, Puur voor dieren

Scroll naar boven