Vachtproblemen - Puur voor dieren

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Vachtproblemen bij honden

Huid- en vachtproblemen staan op nummer 1 van alle gezondheidsproblemen bij honden.

Symptomen zijn duidelijk: krabben, bijten, likken, haarverlies, dof haar of een geïrriteerde huid. Heel vervelend voor het baasje, maar nog vervelender voor je hond. Helaas is het niet makkelijk om de oorzaak te achterhalen. Er zijn namelijk veel mogelijke oorzaken. Hieronder volgt een lijst met mogelijke oorzaken en mogelijke oplossingen. Onthoud wel dat problemen met de huid of vacht niet binnen een week opgelost zijn. Je hebt wel een maand nodig om verschil te zien.

vachtproblemen hond

Oorzaken van huid- en vachtproblemen kunnen zijn:

  • Een droge huid
  • Een reactie op iets uit de omgeving
  • Onjuiste voeding

Oorzaken problemen met huid en vacht:

Droge huid

Als de luchtvochtigheid laag is, kan de huid van je hond te droog worden. Dit is makkelijk te herkennen. Als je door de vacht kijkt naar de huid van de hond, dan zie je schilfers of een ruwe huid. Je kunt hier wat aan doen door goed te letten op de voeding. Droge brokken kunnen namelijk je hond nog verder uitdrogen. Extra visolie kan de oplossing zijn bij een droge huid. In Puur Zacht zit 500mg visolie met een hoge concentratie omega-3 vetzuren.

Omgeving

Jeuk kan ook worden veroorzaakt door iets uit de omgeving van je hond. Bijvoorbeeld in het zwemwater of in de holen waarin je hond heeft gesnuffeld. Het kan ook komen door het gebruik van chemische pesticiden in het gras van de tuin. Je hond kan snel iets oppikken wat eczeem veroorzaakt. Zeker bij een dikke vacht is het belangrijk om hier snel iets aan te doen, want het probleem kan snel uitbreiden. Je dierenarts kan bepalen of er bijvoorbeeld sprake is van eczeem.

Onjuiste voeding

Als het eten dat je je hond geeft niet de juiste voedingsstoffen bevat, kan dit leiden tot veel meer klachten dan alleen huidproblemen. Probeer eens een andere voeding uit. Het beste voor de huid is een voeding die gebaseerd is om goede kwaliteit vlees. Bij droog voer zou vlees het eerste ding op de ingrediëntenlijst moeten zijn. Voedingssupplementen met omega-3 vetzuren en extra vitaminen en mineralen kunnen direct helpen.

Voedingssupplementen bij huid- en vachtproblemen bij honden

Puur Zacht en Puur Fit

Puur Zacht bevat een hoge concentratie omega 3-vetzuren. Dit helpt huidproblemen te voorkomen en houdt de huid en vacht gezond. Puur Fit bevat belangrijke vitaminen voor een goede weerstand. Puur Zacht en Puur Fit zijn daardoor samen de ideale combinatie bij huid- en vachtproblemen.

Puur Zacht
Puur Fit

Extra tips

Geef het voer in keramische, metalen of glazen bakken en vermijd plastic. Was je hond regelmatig met een natuurlijke shampoo en conditioner. Huidproblemen los je helaas niet op in één week, maar binnen een maand zou je wel verbetering moeten kunnen zien.

Onze garanties

Farmaceutische kwaliteit

Niet goed, geld terug

Wetenschappelijk onderbouwde samenstelling

Diervriendelijk getest

Waarom Puur voor dieren?

  • Alle belangrijke voedingsstoffen in 1
  • Goedkoper dan dierenwinkel of dierenarts
  • Gratis thuisbezorgd
  • Past door de brievenbus
  • Altijd voldoende in huis

"Puur Soepel hielp mijn hondje Billie weer op de been."

Mireille van Coevorden

"Mijn 11-jarige hond met gewrichtsproblemen kan weer rennen."

Marga Bours

Lees alle verhalen van onze klanten