Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Probiotica hond, waarom? Probeer Puur Balans nu 1 maand gratis


Wat zijn de voordelen van probiotica voor je hond met darmklachten? Dat lees je in dit uitgebreide artikel. Wil je direct de voordelen uitproberen? Vraag dan een gratis proefpakket Puur Balans aan!

De gezondheid van je hond is het allerbelangrijkste voor je. Om darmklachten te behandelen én voorkomen geef je Puur Balans. Je doet er alles aan om je hond gezond te houden. Toch merk je regelmatig dat de darmen uit balans zijn. Krampen in de buik, misselijkheid, verstopping, winderigheid en diarree kunnen allemaal het gevolg zijn van darmklachten. En wist je dat jeuk en overmatig likken aan de poten ook het gevolg kunnen zijn van darmproblemen?

Probiotica, voor herstel en behoud van gezonde darmflora bij honden. Probeer het nu één maand gratis!


Gelukkig kun je darmen ondersteunen door op tijd te beginnen met de juiste voedingsstoffen. Darmklachten kunnen ontstaan door het gebruik van medicijnen (bijvoorbeeld antibiotica), stress, of voedsel waar darmen slecht op reageren. Sommige honden hebben altijd al last van hun darmen, bij andere honden ontstaat het als ze ouder worden. 

Een dagelijkse dosis Puur Balans met probioticum is zeer effectief voor opbouw en behoud van goede darmflora. Puur Balans bestaat uit zogenaamde 'goede bacteriën' die zuren produceren en schadelijke bacteriën doden.

Probiotica hond

1 maand GRATIS uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Uitleg voedingsstoffen

Probioticum voor honden

Bij mensen hebben probiotica hun werking allang bewezen, maar ook honden hebben er baat bij. Probiotica bevatten levende goede bacteriën die bijdragen aan een gezonde darmflora. Het probioticum in Puur Balans bestaat uit 0.75 miljard KVE (levensvatbare kiemen) Bacillus Subtilis per capsule. Bacillus Subtilis hebben de eigenschap zeer sterke verbindingen te maken, zodat ze niet worden afgebroken door het maagzuur en optimaal werkzaam zijn in de darmen. Probiotica dragen bij aan een goede voedselvertering en is nodig ter preventie dat allerlei ongewenste micro-organismen door de darmwand in de bloedbaan terecht komen. 

Prebiotica voor honden

Puur Balans bevat niet alleen probioticum, maar ook prebiotica. Waar probioticum bestaat uit goede darmbacteriën, is prebioticum de voeding voor deze bacteriën. Prebiotica bestaat uit onverteerbare voedingsvezels en onverteerbare suikers, die niet in het zure maag van de hond oplossen en ook niet in de dunne darm van de hond worden verteerd. Zo groeit het aantal gezonde bacteriën en krijgen schadelijke bacteriën (en andere organismen) minder kans. De werking van probioticum wordt versterkt door de prebiotica. Een belangrijke combinatie dus. De prebiotica in Puur Balans bestaat uit Manno-Oligosaccharide en Fructo-Oligosaccharide.

Hoe darmklachten jeuk kunnen veroorzaken

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar darmklachten zijn vaak de oorzaak van jeuk en huidproblemen. Dus als je hond veel krabt en steeds op zijn poten bijt, kunnen de darmen daar de oorzaak van zijn. Wanneer er teveel schimmels en slechte bacteriën in de darmen aanwezig zijn, kunnen die op een gegeven moment door de darmwand heen breken en in het bloed terecht komen. De nieren moeten daardoor extra hard werken om de schadelijke stoffen en bacteriën uit het bloed te filteren. De opslag van deze schadelijke stoffen en toxinen vindt plaats in het bindweefsel van de huid en kan hele vervelende en onverklaarbare jeuk veroorzaken. 

Om de jeuk onder controle te krijgen is het belangrijk om het probleem bij de bron aan te pakken: de darmen. Een dagelijkse dosis Puur Balans met probioticum en prebiotica is zeer effectief voor opbouw en behoud van gezonde darmflora en zorgt dat klachten die voortkomen uit darmproblemen worden aangepakt. 

Samenstelling Puur Balans

Samenstelling per capsule:

Bacillus Subtilis

Manno-Oligosaccharide

Fructo-Oligosaccharide

75 mg

45 mg

100 mg

Probiotica hond

Puur Balans is met de grootste zorg samengesteld voor hond en kat. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen. Puur Balans is ontwikkeld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevat verhoogde concentraties probioticum en prebiotica. Puur Balans bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen, overbodige vulmiddelen of onnodige chemische toevoegingen. 

Dosering Puur Balans

Lichaamsgewicht

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Puur Balans wordt gebruikt ter ondersteuning van darmklachten, maar werkt ook preventief. Probiotica en prebiotica zijn geschikt voor langdurig gebruik. Het effect van Puur Balans is meestal binnen 3 a 4 weken zichtbaar, maar ook kortere en langere periodes zijn mogelijk. Bij sommige honden zie je na een week al verbetering, bij andere honden kan het tot wel 2 maanden duren.

  • De voorgeschreven dosering voor een kat is gelijk aan de dosering voor een hond tot 10 kilo
  • Je kunt de capsules het beste in de oorspronkelijke verpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht
  • De verpakking buiten het bereik van jonge kinderen houden. Let op de uiterste gebruiksdatum achter op de verpakking

Toedienen van de capsules

Puur Balans is geschikt voor ieder type hond. De maximale doseringen zijn vastgesteld op basis van het gewicht van de hond. Je kunt de capsules los uit de hand aanbieden, of ze tussen het voer leggen. De meeste honden slikken de capsules zo weg alsof het een snoepje of een koekje is. Soms kost het wat meer moeite om je hond probiotica te geven. In dat geval kun je proberen om de capsules los te trekken en de inhoud te mengen met het voer, of iets anders dat je hond lekker vindt. We horen ook wel van klanten dat ze het poeder met het drinkwater vermengen, of met een beetje yoghurt.

Ben je een keer vergeten om de capsules of een deel daarvan te geven? Dat is geen probleem. Een overgeslagen dosering hoef je niet te compenseren. Je geeft de volgende dag weer de normale hoeveelheid. Puur Balans voor honden is geschikt voor langdurig gebruik, zowel ter ondersteuning bij klachten als bij preventief gebruik.

Prijzen Puur Balans

Puur Balans

Per maand

Per kwartaal (3 euro korting bij keuze voor kwartaalzendingen)

Kleine hond

€ 9,95

€ 26,85

Middelgrote hond

€ 13,95

€ 38,85

Grote hond

€ 17,95

€ 49,95

Combineren met andere voedingssupplementen

Puur Balans voor hond en kat kun je perfect combineren met Puur Zacht en Puur Fit. De omega-3 in Puur Zacht helpt niet alleen voor een zachte vacht, maar ook om de gewrichten te smeren. Puur Fit bevat onder andere vitamine C. Vitamine C helpt de weerstand te verhogen, wat extra belangrijk is bij problemen met de darmen. 

Puur Zacht

Puur Zacht is een visolie-capsule voor honden en katten met een hoge concentratie omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zorgen voor een zachte vacht en een gezonde huid. Puur Zacht helpt daarom niet alleen een gezonde vacht te behouden, maar helpt ook bij bestaande huid- en vachtproblemen, zoals jeuk, huidproblemen en haarverlies.

Puur Fit

Puur Fit is een voedingssupplement voor honden en katten met de belangrijkste vitaminen en mineralen voor een lang en gezond leven. Met vitamine C voor meer weerstand.

Probiotica hond: voor een gezonde darmflora

Een gezonde darmflora is van groot belang voor de gezondheid van je hond. In de darmflora bevinden zich zowel goede bacteriën als slechte bacteriën. Dat zijn levende organismen die goed met elkaar in balans moeten zijn voor een positief effect op de algehele weerstand en de aanmaak van natuurlijke antistoffen. Gezonde darmflora is van groot belang voor een goede spijsvertering van het voer, waardoor belangrijke voedingsstoffen goed in het lichaam worden opgenomen. Daarnaast heeft een evenwichtige darmflora een gunstige werking op het voorkomen van infecties.

Als goede bacteriën en slechte bacteriën niet met elkaar in balans zijn is er sprake van onevenwichtige darmflora. De darmen zijn dan onvoldoende in staat om belangrijke voedingsstoffen op te nemen en het voedsel te verteren en af te breken. De onverteerde resten komen daardoor in de dikke darm terecht waar gisting optreedt. Daardoor kan je hond last krijgen van allerlei klachten, zoals kramp, winderigheid, verstopping, dunne ontlasting, of zelfs chronische diarree. Indirect kan een verstoorde darmflora ook andere effecten hebben, zoals op de hersenen, de huid en de cognitieve vaardigheden van je hond.

Oorzaak van verstoorde darmflora bij honden

Er zijn verschillende oorzaken van een verstoorde darmflora. Bij sommige honden is het een aangeboren afwijking die er voor zorgt dat de verhouding tussen goede en slechte bacteriën niet optimaal is. Een andere aanleiding van een verstoorde darmbalans is als de eerste bacteriën uit de moedermelk niet in de darmen terecht komen, of niet goed in de darmwand hechten. Daardoor kunnen problemen al op jonge leeftijd voorkomen.

Darmklachten kunnen bij honden ook op latere leeftijd ontstaan. Simpelweg door ouderdom, maar ook door slechte voeding, of na het toedienen van een antibioticakuur. Antibiotica is niet selectief en doodt zowel slechte als goede bacteriën, waardoor het de algehele darmflora verstoord. Naarmate antibiotica vaker is voorgeschreven kunnen de risico's en de duur van de klachten toenemen.

Verstoorde darmflora in balans brengen met probiotica

Als de balans tussen slechte en goede bacteriën verstoord is kun je de darmflora ondersteunen en weer in balans brengen met goede voeding, het selectief gebruik van antibiotica én met het gebruiken van probiotica supplementen. Door je hond probiotica te geven herstel je de onbalans in de darmen. Maar probiotica hond kun je ook preventief gebruiken, bijvoorbeeld voor en tijdens het gebruik van antibiotica. Honden met chronische en/of aangeboren darm klachten kunnen probiotica doorlopend gebruiken.

Het verschil tussen goede bacteriën en slechte bacteriën

In de darm van je hond zijn miljoenen bacteriën aanwezig, zowel goede als slechte. Goede en slechte bacteriën zijn levende organismen die samen de darmflora vormen. De goede bacteriën in de darmen zorgen er voor dat voedsel wordt afgebroken en omgezet naar belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast ondersteunen ze het immuunsysteem van je hond door te communiceren met de immuuncellen in de dikke darm. Als de slechte schadelijke bacteriën daarentegen de overhand krijgen, kan je hond last krijgen van problemen met de spijsvertering. Het eerste symptoom is vaak diarree, maar problemen met de spijsvertering kunnen ook leiden tot krampen in de buik, misselijkheid, verstopping, winderigheid, of zelfs infecties. Doordat het lichaam van je hond voedingsstoffen onvoldoende goed kan opnemen kunnen op termijn ook andere gezondheidsklachten ontstaan.

Probiotica herstelt het evenwicht tussen goede en slechte bacteriën

Je ontkomt er niet aan dat de darmen van je hond ook slechte bacteriën bevatten. Dat is geen probleem zolang de verhouding tussen de slechte en goede darmbacteriën in balans is. Maar als de goede bacteriën in de darmen van je hond verzwakt zijn en in aantal afgenomen dan krijgen de slechte bacteriën de ruimte om plekken in de darmwand in te nemen en zich te vermenigvuldigen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren na het geven van een antibiotica kuur voor bacteriële infecties. Het geven van prebiotica en probiotica helpt in dat geval om het evenwicht tussen slechte en goede darmbacteriën te herstellen. Probiotica dragen bij aan een goede voedselvertering en is nodig om te voorkomen dat allerlei ongewenste micro-organismen en bacteriën door de darmwand in de bloedbaan terecht komen.

Het belang van goede voeding van honden

Je wilt het beste voor je hond en een goede gezondheid en een gezond lichaam zijn daarom erg belangrijk. Voor een goede spijsvertering, een optimale weerstand en voldoende energie is de dagelijkse voeding van groot belang. Goede voeding voor honden is gevarieerd en bevat belangrijke voedingsstoffen met voldoende vitaminen en mineralen. Daarnaast is het belangrijk dat de voeding voor je hond bijdraagt aan een stabiele darmflora. Honden zijn van nature carnivoren en daarom is een dieet gebaseerd op vlees van verschillende diersoorten is voor veel honden zeer geschikt.

Let op verkeerde stoffen zoals suikers, granen, koolhydraten en chemische toevoegingen

Helaas krijgen veel honden een te eenzijdig dieet voorgeschoteld met verkeerde stoffen zoals suikers, granen, koolhydraten en chemische toevoegingen. Teveel suikers kunnen er voor zorgen dat het evenwicht van de darmflora wordt verstoord en dat slechte bacteriën de overhand krijgen. Omdat honden geen natuurlijke behoefte hebben aan granen en koolhydraten zijn die voor honden moeilijk te verteren. Ook chemische stoffen, zoals chemische antioxidanten (conserveermiddelen) en chemische geur-, kleur- en smaakstoffen kunnen een negatieve invloed hebben op de maag, darmen en darmflora. Bij het uitzoeken van goede natuurlijke voeding voor je hond is het dus van groot belang dat deze verkeerde stoffen niet overmatig voorkomen.

Daarnaast is het goed om te weten dat veel standaard brokvoeding onder hoge temperaturen worden verhit om de houdbaarheid te verbeteren. Daarbij gaat veel voedingswaarde verloren, waardoor je hond te weinig goede voedingsstoffen binnen krijgt en de darmflora verstoord kan raken.

De beste aanvulling op het voer

Om de darmflora optimaal te ondersteunen, de spijsvertering te verbeteren en daarmee op opname van goede voedingsstoffen te bevorderen is het aan te bevelen om een supplement met probiotica en prebiotica aan de dagelijkse voeding toe te voegen. Dat zorgt voor groei en versterking van het lichaam en voorkomt klachten als dunne ontlasting. 

De service van Puur voor dieren

Gemak dient de mens, hond en kat en Puur voor dieren wil daar graag aan bijdragen. Door altijd de juiste producten precies op tijd toe te sturen voor je hond of kat. Gewoon door de brievenbus, zodat je er niet voor thuis hoeft te blijven. Natuurlijk kun je je bestelling precies zo samenstellen of aanpassen zoals je wilt. Heb je bijvoorbeeld nog een voorraadje liggen, dan stellen wij de volgende zending graag voor je uit. Of je wilt extra bestellen voor andere huisdieren. Misschien wil je een ander product uitproberen, of een pakketje terug sturen... Het kan allemaal.

Aanvullende vragen?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over Puur balans met probioticum en prebiotica, of over onze andere producten voor honden en katten? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail naar het e mailadres van Puur voor dieren: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag! 

Scroll naar boven