Probiotica hond

Puur Balans. De oplossing bij darmklachten.

Lees hier alles over de voordelen van probiotica voor je hond met darmklachten. Wil je de voordelen direct uitproberen? Vraag dan een Gratis proefpakket Puur Balans aan!

Probiotica hond
 • Herstel en behoud gezonde darmflora
 • Bij verstopping, diarree en winderigheid
 • Ongezonde darmflora vaak oorzaak jeuk

Gelukkig kun je darmen ondersteunen door op tijd te beginnen met de juiste voedingsstoffen. Darmklachten kunnen ontstaan door het gebruik van medicijnen (bijvoorbeeld antibiotica), stress, of voedsel waar darmen slecht op reageren. Een dagelijkse dosis Puur Balans met probioticum is zeer effectief voor opbouw en behoud van goede darmflora. Puur Balans bestaat uit zogenaamde 'goede bacteriën' die zuren produceren en schadelijke bacteriën doden.

Puur Balans met probioticum, voor herstel en behoud van gezonde darmflora bij honden. Probeer het nu één maand gratis!

Mijn teckel, nu 6 jaar, had altijd last van zachte ontlasting en sinds zij Puur gebruikt (enige jaren) nu is haar ontlasting goed. Ik ben dus zeer tevreden!

Willemien hak

Mijn Toy Poodle had opeens veel jeuk. Ik begreep dat dat aan de darmen kan liggen. Door Puur Balans gaat het nu veel beter met haar.

Anouk

Hoe darmklachten jeuk kunnen veroorzaken

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar darmklachten zijn vaak de oorzaak van jeuk en huidproblemen. Dus als je hond veel krabt en steeds op zijn poten bijt, kunnen de darmen daar de oorzaak van zijn. Wanneer er teveel schimmels en slechte bacteriën in de darmen aanwezig zijn, kunnen die op een gegeven moment door de darmwand heen breken en in het bloed terecht komen. De nieren moeten daardoor extra hard werken om de schadelijke stoffen en bacteriën uit het bloed te filteren. De opslag van deze schadelijke stoffen en toxinen vindt plaats in het bindweefsel van de huid en kan hele vervelende en onverklaarbare jeuk veroorzaken. 

Om de jeuk onder controle te krijgen is het belangrijk om het probleem bij de bron aan te pakken: de darmen. Een dagelijkse dosis Puur Balans met probioticum en prebiotica is zeer effectief voor opbouw en behoud van gezonde darmflora en zorgt dat klachten die voortkomen uit darmproblemen worden aangepakt.

Probiotica hond

Begin op tijd met de juiste voedingsstoffen

Gelukkig kun je darmen ondersteunen door op tijd te beginnen met de juiste voedingsstoffen. Darmklachten kunnen ontstaan door het gebruik van medicijnen (bijvoorbeeld antibiotica), stress, of voedsel waar darmen slecht op reageren. Sommige honden hebben altijd al last van hun darmen, bij andere honden ontstaat het als ze ouder worden. Een dagelijkse dosis Puur Balans met probioticum is zeer effectief voor opbouw en behoud van goede darmflora. Puur Balans bestaat uit zogenaamde 'goede bacteriën' die zuren produceren en schadelijke bacteriën doden.

Uitleg voedingsstoffen

Probioticum voor honden

Bij mensen hebben probiotica hun werking allang bewezen, maar ook honden hebben er baat bij. Probiotica bevatten levende goede bacteriën die bijdragen aan een gezonde darmflora. Het probioticum in Puur Balans bestaat uit 0.75 miljard KVE (levensvatbare kiemen) Bacillus Velezensis per capsule. Bacillus Velezensis heeft de eigenschap zeer sterke verbindingen te maken, zodat ze niet worden afgebroken door het maagzuur en optimaal werkzaam zijn in de darmen. Probiotica dragen bij aan een goede voedselvertering en is nodig ter preventie dat allerlei ongewenste micro-organismen door de darmwand in de bloedbaan terecht komen. 

Prebiotica voor honden

Puur Balans bevat niet alleen probioticum, maar ook prebiotica. Waar probioticum bestaat uit goede darmbacteriën, is prebioticum de voeding voor deze bacteriën. Prebiotica bestaat uit onverteerbare voedingsvezels en onverteerbare suikers, die niet in het zure maag van de hond oplossen en ook niet in de dunne darm van de hond worden verteerd. Zo groeit het aantal gezonde bacteriën en krijgen schadelijke bacteriën (en andere organismen) minder kans. De werking van probioticum wordt versterkt door de prebiotica. Een belangrijke combinatie dus. De prebiotica in Puur Balans bestaat uit Manno-Oligosaccharide en Fructo-Oligosaccharide.

Samenstelling Puur Balans

Samenstelling per capsule:

Bacillus Velezensis

Manno-Oligosaccharide

Fructo-Oligosaccharide

75 mg

45 mg

100 mg

Puur Balans is met de grootste zorg samengesteld voor hond en kat. Voedingssupplementen van Puur voor dieren maken gebruik van de allerbeste kwaliteit producten, hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. De productie vindt plaats volgens strenge richtlijnen en voldoet aan HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen. Puur Balans is ontwikkeld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevat verhoogde concentraties probioticum en prebiotica. Puur Balans bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen, overbodige vulmiddelen of onnodige chemische toevoegingen. 

Dosering Puur Balans

Lichaamsgewicht

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

meer dan 20 kilo

1 capsule p/dag

2 capsules p/dag

3 capsules p/dag

Puur Balans wordt gebruikt ter ondersteuning bij darmklachten, maar werkt ook preventief. Probiotica en prebiotica zijn geschikt voor langdurig gebruik. Het effect van Puur Balans is meestal binnen 3 a 4 weken zichtbaar, maar ook kortere en langere periodes zijn mogelijk. Bij sommige honden zie je na een week al verbetering, bij andere honden kan het tot wel 2 maanden duren.

 • De voorgeschreven dosering voor een kat is gelijk aan de dosering voor een hond tot 10 kilo
 • Je kunt de capsules het beste in de oorspronkelijke verpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht
 • De verpakking buiten het bereik van jonge kinderen houden. Let op de uiterste gebruiksdatum achter op de verpakking

Toedienen van de capsules

Puur Balans is geschikt voor ieder type hond. De maximale doseringen zijn vastgesteld op basis van het gewicht van de hond. Je kunt de capsules los uit de hand aanbieden, of ze tussen het voer leggen. De meeste honden slikken de capsules zo weg alsof het een snoepje of een koekje is. Soms kost het wat meer moeite om je hond probiotica te geven. In dat geval kun je proberen om de capsules los te trekken en de inhoud te mengen met het voer, of iets anders dat je hond lekker vindt. We horen ook wel van klanten dat ze het poeder met het drinkwater vermengen, of met een beetje yoghurt.

Ben je een keer vergeten om de capsules of een deel daarvan te geven? Dat is geen probleem. Een overgeslagen dosering hoef je niet te compenseren. Je geeft de volgende dag weer de normale hoeveelheid. Puur Balans voor honden is geschikt voor langdurig gebruik, zowel ter ondersteuning bij klachten als bij preventief gebruik.

Prijzen Puur Balans

Puur Balans

Per maand*

Per kwartaal (incl. 3 euro korting)*

Kleine hond

€ 9,95

€ 26,85

Middelgrote hond

€ 13,95

€ 38,85

Grote hond

€ 17,95

€ 49,95

Combineren met andere voedingssupplementen

Puur Balans kun je perfect combineren met Puur Zacht, Puur Fit, Puur Soepel en Puur Rust. De omega-3 in Puur Zacht zorgt voor een zachte vacht, Puur Fit is een multivitamine en zorgt voor optimale weerstand. Puur Soepel helpt bij gewrichtsklachten en Puur Rust zorgt voor ontspanning bij stress en angst.

Puur Zacht

Voor een zachte vacht en gezonde gewrichten. Hoge kwaliteit omega-3.

Puur Fit

Multivitamine voor een lang en gezond leven. Met vitamine C voor meer weerstand.

Puur Soepel

Puur Soepel bevat een uitgebalanceerde combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM en ondersteunt honden met gewrichtsproblemen

Puur Rust

Voor ontspanning bij stress en angst. Met magnesium en L-tryptofaan.

Probiotica hond: voor een gezonde darmflora

Een gezonde darmflora is van groot belang voor de gezondheid van je hond. In de darmflora bevinden zich zowel goede bacteriën als slechte bacteriën. Dat zijn levende organismen die goed met elkaar in balans moeten zijn voor een positief effect op de algehele weerstand en de aanmaak van natuurlijke antistoffen. Gezonde darmflora is van groot belang voor een goede spijsvertering van het voer, waardoor belangrijke voedingsstoffen goed in het lichaam worden opgenomen. Daarnaast heeft een evenwichtige darmflora een gunstige werking op het voorkomen van infecties.

Als goede bacteriën en slechte bacteriën niet met elkaar in balans zijn is er sprake van onevenwichtige darmflora. De darmen zijn dan onvoldoende in staat om belangrijke voedingsstoffen op te nemen en het voedsel te verteren en af te breken. De onverteerde resten komen daardoor in de dikke darm terecht waar gisting optreedt. Daardoor kan je hond last krijgen van allerlei klachten, zoals kramp, winderigheid, verstopping, dunne ontlasting, of zelfs chronische diarree. Indirect kan een verstoorde darmflora ook andere effecten hebben, zoals op de hersenen, de huid en de cognitieve vaardigheden van je hond.

Oorzaak van verstoorde darmflora bij honden

Er zijn verschillende oorzaken van een verstoorde darmflora. Bij sommige honden is het een aangeboren afwijking die er voor zorgt dat de verhouding tussen goede en slechte bacteriën niet optimaal is. Een andere aanleiding van een verstoorde darmbalans is als de eerste bacteriën uit de moedermelk niet in de darmen terecht komen, of niet goed in de darmwand hechten. Daardoor kunnen problemen al op jonge leeftijd voorkomen.

Darmklachten kunnen bij honden ook op latere leeftijd ontstaan. Simpelweg door ouderdom, maar ook door slechte voeding, of na het toedienen van een antibioticakuur. Antibiotica is niet selectief en doodt zowel slechte als goede bacteriën, waardoor het de algehele darmflora verstoord. Naarmate antibiotica vaker is voorgeschreven kunnen de risico's en de duur van de klachten toenemen.

Verstoorde darmflora in balans brengen met probiotica

Als de balans tussen slechte en goede bacteriën verstoord is kun je de darmflora ondersteunen en weer in balans brengen met goede voeding, het selectief gebruik van antibiotica én met het gebruiken van probiotica supplementen. Door je hond probiotica te geven herstel je de onbalans in de darmen. Maar probiotica hond kun je ook preventief gebruiken, bijvoorbeeld voor en tijdens het gebruik van antibiotica. Honden met chronische en/of aangeboren darm klachten kunnen probiotica doorlopend gebruiken.

Het verschil tussen goede bacteriën en slechte bacteriën

In de darm van je hond zijn miljoenen bacteriën aanwezig, zowel goede als slechte. Goede en slechte bacteriën zijn levende organismen die samen de darmflora vormen. De goede bacteriën in de darmen zorgen er voor dat voedsel wordt afgebroken en omgezet naar belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast ondersteunen ze het immuunsysteem van je hond door te communiceren met de immuuncellen in de dikke darm. Als de slechte schadelijke bacteriën daarentegen de overhand krijgen, kan je hond last krijgen van problemen met de spijsvertering. Het eerste symptoom is vaak diarree, maar problemen met de spijsvertering kunnen ook leiden tot krampen in de buik, misselijkheid, verstopping, winderigheid, of zelfs infecties. Doordat het lichaam van je hond voedingsstoffen onvoldoende goed kan opnemen kunnen op termijn ook andere gezondheidsklachten ontstaan.

Probiotica herstelt het evenwicht tussen goede en slechte bacteriën

Je ontkomt er niet aan dat de darmen van je hond ook slechte bacteriën bevatten. Dat is geen probleem zolang de verhouding tussen de slechte en goede darmbacteriën in balans is. Maar als de goede bacteriën in de darmen van je hond verzwakt zijn en in aantal afgenomen dan krijgen de slechte bacteriën de ruimte om plekken in de darmwand in te nemen en zich te vermenigvuldigen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren na het geven van een antibiotica kuur voor bacteriële infecties. Het geven van prebiotica en probiotica helpt in dat geval om het evenwicht tussen slechte en goede darmbacteriën te herstellen. Probiotica dragen bij aan een goede voedselvertering en is nodig om te voorkomen dat allerlei ongewenste micro-organismen en bacteriën door de darmwand in de bloedbaan terecht komen.

Het belang van goede voeding voor honden

Je wilt het beste voor je hond en een goede gezondheid en een gezond lichaam zijn daarom erg belangrijk. Voor een goede spijsvertering, een optimale weerstand en voldoende energie is de dagelijkse voeding van groot belang. Goede voeding voor honden is gevarieerd en bevat belangrijke voedingsstoffen met voldoende vitaminen en mineralen. Daarnaast is het belangrijk dat de voeding voor je hond bijdraagt aan een stabiele darmflora. Honden zijn van nature carnivoren en daarom is een dieet gebaseerd op vlees van verschillende diersoorten is voor veel honden zeer geschikt.

Let op verkeerde stoffen zoals suikers, granen, koolhydraten en chemische toevoegingen

Helaas krijgen veel honden een te eenzijdig dieet voorgeschoteld met verkeerde stoffen zoals suikers, granen, koolhydraten en chemische toevoegingen. Teveel suikers kunnen er voor zorgen dat het evenwicht van de darmflora wordt verstoord en dat slechte bacteriën de overhand krijgen. Omdat honden geen natuurlijke behoefte hebben aan granen en koolhydraten zijn die voor honden moeilijk te verteren. Ook chemische stoffen, zoals chemische antioxidanten (conserveermiddelen) en chemische geur-, kleur- en smaakstoffen kunnen een negatieve invloed hebben op de maag, darmen en darmflora. Bij het uitzoeken van goede natuurlijke voeding voor je hond is het dus van groot belang dat deze verkeerde stoffen niet overmatig voorkomen.

Daarnaast is het goed om te weten dat veel standaard brokvoeding onder hoge temperaturen worden verhit om de houdbaarheid te verbeteren. Daarbij gaat veel voedingswaarde verloren, waardoor je hond te weinig goede voedingsstoffen binnen krijgt en de darmflora verstoord kan raken.

De beste aanvulling op het voer

Om de darmflora optimaal te ondersteunen, de spijsvertering te verbeteren en daarmee op opname van goede voedingsstoffen te bevorderen is het aan te bevelen om een supplement met probiotica en prebiotica aan de dagelijkse voeding toe te voegen. Dat zorgt voor groei en versterking van het lichaam en voorkomt klachten als dunne ontlasting. 

De service van Puur voor dieren

Gemak dient de mens, hond en kat en Puur voor dieren wil daar graag aan bijdragen. Door altijd de juiste producten precies op tijd toe te sturen voor je hond of kat. Gewoon door de brievenbus, zodat je er niet voor thuis hoeft te blijven. Natuurlijk kun je je bestelling precies zo samenstellen of aanpassen zoals je wilt. Heb je bijvoorbeeld nog een voorraadje liggen, dan stellen wij de volgende zending graag voor je uit. Of je wilt extra bestellen voor andere huisdieren. Misschien wil je een ander product uitproberen, of een pakketje terug sturen... Het kan allemaal.

Aanvullende vragen?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over Puur balans met probioticum en prebiotica, of over onze andere producten voor honden en katten? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail naar het e mailadres van Puur voor dieren: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag! 

Beoordelingen Puur Balans probioticum (24)

 1. Ton van Hattum

  Ontlasting is gestructureerder, pootjes knabbelen was in de eerste maand veel minder, maar nu komt dat wel weer terug.

 2. Marianne Overbeeke

  Sinds mijn hond Puur Balans krijgt likt ze niet meer aan haar poten.

 3. Rewana

  Sinds ik mijn hond Jax puur balans door zijn voer geef heeft hij geen problemen meet met zijn darmen.

 4. Debby Bosschieter

  Mijn hondje Pip had veel last van jeuk en likte continue aan haar pootjes. Nu 3 wkn verder na het gebruik van puur balans zichtbaar resultaat. Ik zie haar nauwelijks meer likken en bijten aan haar pootjes. Super!!

 5. Stephanie

  Ik geef mijn labrador van 8 jaar Puur Balans en Soepel. Sindsdien heeft ze aanzienlijk minder pijn(steken) in haar heupen en ook haar ontlasting is veel beter. Met een labrador is het soms een hele strijd om te voorkomen dat ze van straat eet. Dankzij de probiotica worden haar darmen goed ondersteund.

 6. B. Beekman

  Puur balans werkt super. Hond had vaak diarree door dat ze veel van de grond at. Nu niet meer!

 7. Jolanda

  Handig die proefpakketten om het product uit te kunnen proberen, snelle levering, goede service!

 8. Boendie

  Ik gebruik dit sinds een paar maanden voor onze 10 jaar oude Jack Russell. Zijn vacht is zacht en glanst, minder losse haren. Hij likt niet meer constant aan zn pootjes, eet en poept beter en is levendiger. Voor hem niet meer zonder.

 9. M de Jong

  Sinds een tijdje gebruiken m'n hondjes Puur Balans, de maag/darm (oa gras eten, borrelende maag/darmen) problemen zijn een stuk verbeterd bij 1 van m'n honden. De andere had best wel last van de anaalklieren. Langzaam aan gaat dit beter.

 10. Bert

  Ik gebruik puur balans voor teckel Katoo. Ze likt een stuk minder aan haar pootjes en eet bijna geen gras meer. Ze eet brokjes en daardoor is de poeder niet zo goed te mengen en blijft altijd wat achter in haar bakje. Iemand een tip hiervoor?

 11. Stephanie van den Berg

  De ontlasting van mijn labrador Nola, die geregeld iets van straat eet, is nu constant hard en mooi. Daar waar het hiervoor geregeld zacht was. Erg tevreden!

 12. Bianca van Suilen

  Ik gebruik nu al een paar maanden Puur Balans en de vacht van mij hond is stukken beter. De huid veel rustiger ben er echt blij mee. Een echte aanrader.

 13. anouk

  Mijn Toy Poodle had opeens veel jeuk. Ik begreep dat dat aan de darmen kan liggen. Door Puur Balns gaat het nu veel beter met haar

 14. Inge

  Onze Franse bulldog neemt puur balans en er is zienbaar resultaat. Hare stoelgang is enorm verbeterd.

 15. Jon

  Ik gebruik Puur balans voor mijn Springador die gevoelige darmen heeft. Zichtbaar resultaat.

 16. Marjo

  Gebruik het al een aantal jaren voor de darmproblemen van mijn schapendoes. Ze heeft er echt baat bij. Wil niet zeggen dat het helemaal over is want in stress situaties heeft ze wel last van. Maar we hoeven nu veel minder vaak naar de DA sinds we puur balans gebruiken. Erg tevreden.

 17. Carla Rosierse

  Ik gebruik het al tijden voor de darmflora van mijn hond en weet zeker dat het goed werkt. Ooit een keertje gestopt, maar dat resulteerde gelijk weer in problemen met diarree tengevolge. Nooit meer anders, ik ben heel tevreden, want als haar darmen goed zijn, werkt dat ook door in haar huid.

 18. Petra

  Ik gebruik sinds kort voor Luna puur balans dat begint nu duidelijk verbetering te geven. Voor Gigi gebruik ik al langer Puur soepel met een heel goed resultaat. Ik ben erg tevreden over de producten van Puur

 19. Kyle

  Ons hondje (Jack Russell-kruising) had wat weinig energie, en wat darmprobleempjes. Na het geven van Puur Fit en Puur Balans is hij veel energieker en met zijn darmen gaat het ook véél beter! Bedankt Puurvoordieren!

 20. Mariska

  Prima spul alleen moet je wel bestellen voordat je eigen voorraad op is. Levering is nl niet zo snel en niet vanwege de feestdagen maar vanaf het begin dat ik klant ben dat vind ik een min puntje. Is mijn hond een paar dagen zonder heeft hij gelijk weer last van zijn darmen

 21. willemien Hak

  Mijn teckel, nu 6 jaar, had altijd last van zachte ontlasting en sinds zij Puur gebruikt (enige jaren) nu is haar ontlasting goed. Ik ben dus zeer tevreden!

 22. Suzan

  Voor onze hond Flow gebruiken wij dagelijks de Puur Balans en ‘zo nodig’ de Puur fit. De Puur Balans is erg fijn wanneer de hond darmproblemen heeft. Sinds het gebruik van de Balans zijn die problemen verholpen. De Puur Fit gebruiken wij af en toe voor net die extra boost als ze niet helemaal fit is. Top producten welke ik iedereen aan kan raden!

 23. erwin

  ik heb puur ballans en puur soepel werkt perfect bij mijn Amerikaanse Bulldog van bijna 11 jaar oud

 24. erwin

  ik heb puur ballans puur soepel en puur fit werkt top

Scroll naar boven