Veel gestelde vragen

Natuurlijk mag je ons altijd bellen of mailen, maar wil je direct een antwoord, kijk dan eerst even hieronder om te zien of jouw vraag er tussen staat. We zetten namelijk alle vragen die ons gesteld worden, meteen op de site. Dan scheelt dat jou misschien een belletje. Kun je het antwoord niet vinden, klik dan hier om naar de contactpagina te gaan. 

   Algemeen

Ik wil de producten van Puur voor dieren bestellen. Welke opties zijn er?

Fijn dat je een bestelling wilt plaatsen bij Puur voor dieren. Je kunt bij ons eenmalig een proefpakket aanvragen en 2 (verschillende) producten gratis ontvangen. Je betaalt alleen de verzendkosten van € 3,90. Na een maand ontvang je automatisch een vervolgpakket, tenzij je na ontvangst van het proefpakket aangeeft dat je wilt stoppen.

Plaats je liever eenmalig een losse bestelling? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt terecht in de webshop www.puurvoordieren.nl/winkel om de bestelling te plaatsen. je betaalt de normale prijs voor de producten en rekent af met iDeal (Nederland) of Bancontact (België). 

Het verschil tussen een proefpakket een losse bestelling kun je hier uitgebreid nalezen.

In welke landen kan ik de producten van Puur voor dieren ontvangen

Wij versturen onze producten momenteel naar Nederland en België. 

Ik heb een proefpakket aangevraagd en ontvang automatisch vervolgpakketten

Hoe kan ik volgende zendingen wijzigen of stopzetten?

De gemakkelijkste manier is om een mailtje te sturen naar klantenservice@puurvoordieren.nl.  Je krijgt dan zo snel mogelijk een bevestigingsmail terug, die je weer kunt bewaren in je administratie. Je kunt je wijziging ook telefonisch doorgeven. Houd er alleen wel rekening mee dat wijzigingen een dag of drie verwerkingstijd hebben en dat als er in dan net een pakketje naar je onderweg is, we die niet meer kunnen tegenhouden. Je mag ongeopende zakjes wel altijd terug sturen binnen 60 dagen.

Kan ik het pakketje terugsturen?

Mocht er ondanks onze kwaliteitscontroles toch een zending niet naar wens zijn, dan lossen we dat natuurlijk zo snel mogelijk op door een nieuw pakket toe te sturen. Ben je gewoon van gedachte veranderd en wil je helemaal geen pakket hebben, stuur hem dan binnen 60 dagen retour en je ontvangt de aankoopkosten terug. Het retouradres vind je bij Contact.

Kan ik op een andere manier betalen dan met automatische incasso?

Wil je automatisch herhaalpakketten ontvangen? Dan kan dat alleen met automatische incasso. Als je liever per keer een pakket bestelt reken je die af met iDeal (Nederland) of Bancontact (België). Kies dan voor Winkel in het menu bij Bestellen.

Is betalen met automatische incasso wel veilig?

Ja, betalen via automatische incasso in Nederland en België is volkomen veilig. Per 1 november 2009 zijn de regels en controles nog verder aangescherpt. Je ontvangt altijd een brief met daarin precies alle gegevens over de incasso, zodat je altijd kunt controleren wat wij doen. Ook de bank controleert ons, waardoor het onmogelijk is om rare bedragen af te schrijven. Bovendien heb je 56 dagen recht op terugboeken.

Over de producten

Hoe lang duurt het voor ik resultaat zie?

De producten van Puur voor dieren zijn voedingssupplementen en geen medicijnen. Dit betekent dat verbeteringen geleidelijk zichtbaar worden. Sommige dieren worden al binnen twee weken meer bewegelijk bij gebruik van Puur Soepel, bij sommige dieren duurt het wat langer. Wij raden een periode van 4 tot 6 weken af te wachten. De belangrijkste werking is echter preventief en zie je juist aan het gezond blijven van je huisdier.

Bevat normale diervoeding niet voldoende voedingsstoffen?

De meeste diervoeding bevat vitamines en mineralen, maar dan in hele kleine hoeveelheden. Het bereiden van diervoeding gebeurt echter op hoge temperaturen, omdat vlees en granen voor honden en katten moeilijk verteerbaar is. Bij de bereiding worden de vitamines en mineralen vernietigd. Ook na opening van de verpakking wordt het voer soms voor langere tijd blootgesteld aan de lucht, wat ten koste gaat van de kwaliteit van de voedingsstoffen.

Waarom zit er alleen omega-3 in Puur Zacht en geen omega 6 en 9?

Het lichaam van zowel mensen als dieren heeft meer omega-3 dan omega 6 en 9 nodig. De verhouding is hierbij van belang. Omega-6 en 9 komen al genoeg voor in de dagelijkse voeding. Hoe meer omega-6 en 9 jij of je huisdier eet, hoe meer omega-3 je nodig hebt om de juiste verhouding te houden. Bijvoeden met omega-6 of 9 is dus helemaal niet nodig.

Zijn de voedingssupplementen van Puur voor dieren natuurlijk?

Alle voedingsstoffen van Puur voor dieren zijn stoffen die van nature al in het lichaam voorkomen. De omega-3 uit Puur Soepel komt uit vis en ook de glucosamine en chondroïtine komen uit natuurlijke of plantaardige bron. Echter, het is niet mogelijk om voor alle vitaminen en mineralen gebruik te maken van natuurlijke varianten. Deze zijn namelijk extreem duur en/of erg instabiel, waardoor ze niet verwerkt kunnen worden in voedingssupplementen. Wanneer er in het geval van mineralen gesproken wordt over een 'organische' grondstof, dan wordt hiermee meestal een organische verbinding bedoeld. 

Mag ik de producten van Puur voor dieren ook geven als mijn hond/kat drachtig is?

Puur Soepel, Puur Zacht en Puur Balans bevatten voedingsstoffen die heel belangrijk (kunnen) zijn voor zowel een drachtige hond of poes als de foetus. Met Puur Fit kan je beter wachten tot na de zoogperiode.

Hoe kan ik de voedingssupplementen het beste geven aan mijn hond/kat?

Puur Soepel en Puur Fit zitten in makkelijk te openen capsules en hebben een smaakje toegevoegd gekregen. Puur Zacht zit ook in een capsule en heeft van nature een vissmaak. Je kunt de capsules in zijn geheel geven of verpakt in een stukje vlees. Je kunt ze ook openmaken en de inhoud met het eten vermengen. Bij droogvoer kun je een beetje water toevoegen of de poeder combineren met de olie van Puur Zacht. Wij hebben goede ervaringen met het mengen van de inhoud van de capsules met een beetje yoghurt. Veel honden en katten vinden dat lekker en het is nog goed voor de maag en darmen ook.

Draagt het gebruik van Puur Zacht bij aan het leegvissen van de oceanen?

De visolie in Puur Zacht wordt gewonnen uit de restanten van vis die voor menselijke consumptie gevangen en verwerkt wordt. Voor de productie van visolie hoeft er dus geen extra vis gevangen te worden.


Scroll naar boven