Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kun je vinden in de Privacy Verklaring en het Cookie Beleid.

Waar je op moet letten bij een Golden Retriever

Alles over de Golden Retriever en hoe je hem optimaal opvoedt en verzorgt

De golden retriever is een populair hondenras dat bekend staat om zijn vriendelijke en liefdevolle aard. Deze intelligente honden hebben een sterke band met hun eigenaren en zijn zeer aanhankelijk. Ze zijn energiek, spelen graag en zijn vaak zeer gehoorzaam. Ze zijn ook zeer geschikt als gezelschapshonden en als werkhonden, wat hun populariteit verklaart. De golden retriever heeft een zachte, vriendelijke uitstraling, wat deze honden geliefd maakt bij hondenliefhebbers over de hele wereld. Daarnaast is de golden retriever ook een makkelijk hondenras om mee om te gaan. Ze zijn liefdevol, aanhankelijk en gemakkelijk te trainen. Dit maakt ze geschikt voor zowel beginners als ervaren hondenbezitters. Op deze pagina lees je waarom de golden retriever zo populair is, hoe je hem optimaal opvoedt en verzorgt, maar ook wat aandachtspunten zijn bij dit hondenras.

Puur Soepel, voor Golden Retrievers met gewrichtsklachten

Golden retrievers hebben heel veel positieve eigenschappen, die zullen we ook uitgebreid bespreken. Helaas hebben golden retrievers ook een aantal negatieve eigenschappen. Zo zijn ze erg gevoelig voor gewrichtsklachten, waardoor ze meer dan andere honden moeite krijgen met lopen en bewegen. Gelukkig kun je gewrichtsproblemen voorkomen en verbeteren door de juiste hoogwaardige voedingssupplementen te gebruiken. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen beschermen ze het kraakbeen en stimuleren ze de aanmaak van nieuwe. Dit helpt je hond gezonde gewrichten te krijgen en behouden en weer soepeler te lopen. Vanaf slechts € 8,95 per maand.

 • Optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM
 • Smeert gevoelige gewrichten
 • Zorgt voor de aanmaak van nieuw kraakbeen
 • Goedkoper dan dierenwinkel of dierenarts
Golden Retriever
Honden
1 maand
 GRATIS 
uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Golden Retriever: een gouden hond met een goed humeur

De golden retriever is een gouden kleurige hond met een vriendelijk en sociaal karakter. Het is een intelligente, actieve en zorgzame hond die zich goed aanpast aan zijn omgeving en graag deelneemt aan alledaagse bezigheden. Het is een trouwe, loyale en betrouwbare hond die uiterst geschikt is als gezelschapshond, als speurhond en als diensthond. In het verleden werden golden retrievers vaak als echte jachthonden gebruikt, omdat ze zo goed zijn in het opzoeken en naar de jager brengen van geschoten wild. Een golden retriever is ook geweldig met kinderen, omdat het een rustige hond is die geduldig is en van gezelschap houdt. Ze zijn ook gemakkelijk te trainen en kunnen verschillende taken leren. Golden retrievers zijn liefdevolle, vriendelijke, hardwerkende honden die hun eigenaars altijd trouw zullen blijven.

Het uiterlijk van een Golden Retriever

Een golden retriever heeft meestal een lange, rechte, dicht gekrulde vacht. De golden retriever komt voor in het lichtbruin of allerlei verschillende tinten goud. De meeste golden retrievers hebben hangende oren en een korte, dikke staart. Hun lichaam is stevig, sterk en atletisch. Hun poten zijn sterk en krachtig, waardoor ze een goede atletische prestaties kunnen leveren. Ze hebben ook een brede kop met een lange, rechte neus. Hun ogen zijn meestal bruin of lichtblauw en hebben een warm, vriendelijk uiterlijk.

De uiterlijk kenmerken heeft de golden retriever van zijn vermoedelijke voorouders: de gele retriever en een tweed water spaniel, een inmiddels uitgestorven ras.

Vachtverzorging en verharen

Vachtverzorging is essentieel voor de golden retriever. De vacht moet regelmatig worden geborsteld, zodat deze schoon blijft en er geen knopen of pluizen in de vacht achterblijven. Gebruik hiervoor een goede kam of borstel om het overtollige haar, vuil en verharen te verwijderen.

De golden retriever heeft een waterbestendige ondervacht en verhaart tweemaal per jaar. Tijdens dit seizoensgebonden verharen verliest de hond veel haar. Dit kan resulteren in een ongewenste verdikking van de vacht. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de hond regelmatig te borstelen tijdens het verharen. Daarnaast kunt u ook een speciale verharensbehandeling gebruiken om het haar te verwijderen.

Het karakter van de Golden Retriever

De golden retriever is een intelligente, betrouwbare, liefdevolle, energieke en vriendelijke hond. Ze zijn heel trouw en zijn een van de meest populaire honden ter wereld. Golden retrievers zijn uitzonderlijk goede gezelschapshonden, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor gezinnen. Ze zijn een van de meest betrouwbare rassen, zeer liefdevol en zullen onvoorwaardelijk van hun eigenaars houden. Ze zijn ook erg speels, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor actieve gezinnen. Golden retrievers zijn ook uiterst intelligent en leren gemakkelijk. Het zijn zeer actieve honden die dagelijks veel beweging nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven. Een 'Golden' werkt graag en doet veel voor een waarderend woord van zijn baas.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Golden Retriever

Helaas hebben golden retrievers last van een aantal erfelijke aandoeningen die de gezondheid sterk kunnen beïnvloeden. Zo hebben golden retrievers een hoge kans op gewrichtsproblemen, zoals artrose, spondylose, heupdysplasie (hd) en elleboogdysplasie (ed). Het is vaak een erfelijke aandoening die ontstaat doordat ze een grote breedte tussen hun voor- en achterpoten hebben, waardoor hun gewrichten extra worden belast. Bovendien hebben ze een zwaarder lichaamsgewicht dan andere rassen, waardoor hun gewrichten nog meer belast worden. Hun korte haren verhinderen ook dat hun spieren en gewrichten optimaal kunnen bewegen, wat ook bijdraagt aan hun gevoeligheid voor gewrichtsklachten.

Gelukkig kun je gewrichtsproblemen voorkomen en verbeteren door de juiste hoogwaardige voedingssupplementen te gebruiken. Puur Soepel bevat de optimale combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Samen beschermen ze het kraakbeen en stimuleren ze de aanmaak van nieuwe. Dit helpt je hond gezonde gewrichten te krijgen en behouden en weer soepeler te lopen.

De Golden Retriever met kinderen en andere huisdieren

Golden retrievers kunnen meestal erg goed met andere huisdieren en kinderen overweg. Ze zijn zeer sociaal en zullen meestal vriendschap sluiten met andere dieren. Ze zijn vaak erg nieuwsgierig en spelen graag met kinderen en andere honden. Jonge honden kunnen tijdens de pubertijd soms dominant of territoriaal zijn, maar dit gedrag kan worden verminderd door socialisatie, training en voldoende beweging. Daardoor vertoont een volwassen golden retriever dit gedrag nog zelden.

Honden

1 maand

 GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Voedingssupplementen voor de optimale ondersteuning van je Golden Retriever

Om je golden retriever in optimale gezondheid te houden, geef je hem graag het allerbeste. En aangezien gezondheid begint bij wat je eet, kijk je daar als eerste naar. Diervoeding bevat vaak niet alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Met een voedingssupplement voor je hond, weet je zeker dat je hem alles geeft voor een optimale gezondheid. Nu en later.

Puur Soepel

Voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Helpt je hond gemakkelijk te bewegen.

 • Uitgekiende dosis glucosamine en chondroïtine
 • Helpt bij aanmaak van kraakbeen
 • Smeert de gewrichten
 • Met MSM voor de aanmaak van collageen

Vanaf € 8,95 per maand

1 maand 

GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Zacht

Voor een zachte vacht en een gezonde huid.

 • Hoge concentratie omega-3 vetzuren
 • Houdt de huid zacht en gezond
 • Goed voor gewrichten, hart en geheugen
 • Helpt vachtproblemen zoals jeuk en haaruitval

Vanaf € 7,95 per maand

1 maand 

GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Fit

Multivitamine voor honden

 • De belangrijkste vitaminen en mineralen voor honden
 • Antioxidanten voor een lang en gezond leven
 • Met ginkgo biloba tegen ouderdomsklachten

Vanaf € 7,95 per maand

1 maand 

GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Balans

Voor herstel en behoud van gezonde darmflora.
 • De optimale combinatie van probioticum en prebiotica
 • Helpt bij krampen, winderigheid, verstopping en diarree
 • Kan gebruikt worden bij tijdelijke klachten, maar werkt ook preventief bij structurele darmklachten

Vanaf € 8,95 per maand

1 maand 

GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Zorgen voor je Golden Retriever pup

Als je een golden retriever puppy in huis krijgt wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor hem zorgen en een goede start maken met zijn opvoeding. Hieronder lees je een aantal aandachtspunten die daarbij van belang zijn:

-Zorg ervoor dat je puppy een gezonde voeding krijgt. Geef hem voedsel dat speciaal is gemaakt voor golden retriever puppies, of voedsel dat is goedgekeurd door een dierenarts.

-Zorg ervoor dat je puppy regelmatig naar de dierenarts gaat voor check-ups en vaccinaties om zijn gezondheid te behouden.

-Een puppy heeft veel tijd, liefde en aandacht nodig. Hou daar rekening mee in je agenda!

-Train je puppy goed, zodat hij de regels kent en weet hoe hij zich moet gedragen. Jong geleerd is oud gedaan. Ook gehoorzaamheidstraining is een belangrijk onderdeel van de puppytraining.

-Zorg ervoor dat je puppy dagelijks voldoende lichaamsbeweging krijgt. Hou er wel rekening mee dat een pup op jonge leeftijd niet te ver mag wandelen.

-Geef je puppy voldoende speelgoed en activiteiten om zichzelf te vermaken.

-Spendeer veel tijd met je puppy om hem te helpen vertrouwd te raken met zijn omgeving. 

Golden Retriever pup


Gezond opgroeien door spelletjes en puzzels

Een gezonde levensstijl is belangrijk om een golden retriever gezond op te laten groeien. Maar het is ook belangrijk dat een golden retriever mentaal wordt uitgedaagd. Door regelmatig spelletjes en puzzels met je labrador te spelen, zal je zijn geest helpen ontwikkelen en zal hij gezonder en gelukkiger groeien. Opdrachten krijgen is één van de meest geliefde bezigheden van een golden retriever.

Er zijn vele spelletjes en puzzels die je met je golden retriever kunt spelen, zoals geheugenspelletjes, zoek- en vindspelletjes, en trefzekerheidsoefeningen. Ook kun je bijvoorbeeld een behendigheidsparcours bouwen met allerlei obstakels, zoals een zacht kussentje, een slalom, en een tunnel. Je kunt ook een kunststof bal of een stuk kauwspeelgoed gebruiken om je golden retriever te laten zoeken naar speelgoed of eten.

Je kunt speeltjes en puzzels kopen die speciaal voor honden zijn ontworpen. Er zijn verschillende producten op de markt die je kunt gebruiken om je golden retriever mentaal uit te dagen.

Wandelen met je Golden Retriever pup

Om te zorgen het gestel van je golden retriever zich goed kan ontwikkelen is het van belang dat een puppy niet overbelast wordt. Zo voorkom je gewrichtsproblemen en andere fysieke klachten op latere leeftijd. Wanneer je een golden retriever pup uitlaat kun je dat het beste beperken tot 10 minuten per keer. Geef de pup na het uitlaten voldoende tijd om uit te rusten. Naarmate de pup ouder wordt kun je dat langzaam uitbouwen. Vanaf 9 maanden zijn golden retrievers fysiek grotendeels uitontwikkeld en kun je lange wandelingen met ze maken.

Over Puur voor dieren

Puur voor dieren biedt je de ideale voedingssupplementen voor een zachte glanzende vacht, soepele gewrichten en een gezond lang leven. Neem een gratis proefabonnement of bestel de producten eenmalig.

Probeer nu zelf hoe gemakkelijk het is om Puur voor dieren te laten zorgen voor de complete aanvulling op de voeding van jouw hond of kat. Vanaf € 7,95 per maand per product zorgt Puur voor dieren ervoor dat je altijd de juiste producten in huis hebt en er niet voor naar de winkel hoeft. Je huisdier voelt zich iedere dag een beetje beter!

Aanvullende vragen over je Golden Retriever?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over het ras golden retriever? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail naar: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag! 

Puur Balans

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Soepel

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Puur Fit

1 maand  GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Scroll naar boven