Oplossing voor blaffende hond

Je hond is je beste maatje en je wilt niets liever dan een plezierig en ontspannen leven voor je hond. Maar wat als je hond veel blaft en daarmee overlast veroorzaakt? Het is vaak een teken van stress en ongemak van je hond, maar het zorgt ook voor overlast bij je gezin én voor de omgeving. Op deze pagina bespreken we mogelijke oorzaken van veel blaffen en wat de beste oplossing voor blaffende hond is.

Vaak wordt blaffen veroorzaakt door angst en stress bij je hond. Gelukkig kun je angst en stress reduceren met vitaminen, mineralen en plantenextracten. Puur Rust bevat de optimale combinatie van vitaminen, mineralen en plantenextracten die honden helpen te ontspannen en minder vatbaar te zijn voor angst en stress.

Puur Rust, voor ontspanning bij angst en stress. Probeer het nu 1 maand gratis!

Waarom blaffen honden eigenlijk?

Blaffende honden bijten niet is een veel gebruikte uitdrukking. Blaffen hoort bij honden, dat is heel normaal. Het is hun manier om te communiceren. Bijvoorbeeld als je hond reageert als hij een andere hond hoort blaffen. Of als er mensen aan de deur of in de tuin komen die hij niet kent. Gezonde waaksheid noemen we dat. Maar honden kunnen ook blaffen als ze blij zijn hun baasje te zien. Dat is allemaal normaal positief gedrag dat hoort bij een hond. Het wordt pas vervelend als honden veelvuldig en dwangmatig blaffen. Honden blaffen om verschillende redenen. Vaak liggen aan overmatig blaffen verveling, frustratie, angst en stress ten grondslag. Deze oorzaken lichten we hieronder verder toe.

1 maand

 GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Oplossing voor blaffende hond

De 5 beste manieren om je hond minder te laten blaffen

Een blaffende hond is een veel voorkomend dilemma. Hoewel er geen magische formule is om een hond te laten stoppen met blaffen, kun je wel een aantal dingen doen om het blaffen aanzienlijk te verminderen. Hoe eerder je begint, hoe beter het is. Jonge honden zijn meestal beter te corrigeren. Hier zijn vier van de beste manieren om te helpen om je hond minder te laten blaffen:

1. Negeer ongewenst gedrag. Als je hond begint te blaffen, kun je daar beter niet op reageren. Je hond ziet aandacht, zelfs negatieve aandacht, alleen maar als stimulans om meer te blaffen.

2. Gebruik een voedingssupplement tegen angst en stress. Blaft je hond door angst en stress? Gelukkig kun je angst en stress reduceren met vitaminen, mineralen en plantenextracten. Puur Rust bevat de optimale combinatie van vitaminen, mineralen en plantenextracten die honden helpen te ontspannen en minder vatbaar te zijn voor angst en stress.

3. Beloon goed gedrag. Beloon je hond met een traktatie als hij niet blaft. Als je hond leert dat hij aandacht of iets lekkers krijgt als hij niet blaft, zal hij eerder stoppen. Door te belonen kun je een hond ook trainen om op commando stil te zijn.

4. Zorg er voor dat je hond voldoende beweging krijgt. Verveling kan de oorzaak zijn waarom je hond blaft. De meeste honden hebben veel beweging nodig om mentaal en fysiek uitgedaagd te worden. Voldoende beweging zorgt voor mentale en fysieke gezondheid en voorkomt frustratie en ongewenst gedrag.

5. Zorg voor een comfortabele plek voor je hond in een veilige en vertrouwde omgeving. Dit kan je hond helpen zich op zijn gemak te voelen en te ontspannen. Storend gedrag zoals blaffen kan daardoor verminderen.

Hoewel het aanpassen van gedrag een goed begin is, vergt het geduld en tijd om je hond te helpen het blaffen af te leren. Als je deze tips volgt, zal je hond stoppen met overmatig blaffen en rustiger worden. Denk je dat je hond overmatig blaft als gevolg van verlatingsangst? Kijk dan ook eens op deze pagina.

Puur Rust helpt je hond ontspannen bij angst en stress

Puur Rust is een voedingssupplement met vitaminen, mineralen en plantenextracten. Puur Rust bevat de optimale combinatie van vitaminen, mineralen en plantenextracten die honden helpen te ontspannen en minder vatbaar te zijn voor angst en stress. Puur Rust is geschikt om doorlopend te gebruiken.

Samenstelling Puur Rust

Samenstelling per capsule:

Magnesium

L-tryptofaan

Citroenmelisseblad extract

Passiebloemkruid extract

Vitamine B1

Vitamine B2

Vitamine B3

Vitamine B5

Vitamine B6

Foliumzuur

80 mg

100 mg

50 mg

50 mg

2 mg

1,4 mg

0,6 mg

0,5 mg

0,3 mg

30 µg

Dosering

Gewicht

Dagelijkse dosis

Tot 10 kilo

10 tot 20 kilo

Boven 20 kilo

1 capsule per dag

2 capsules per dag

3 capsules per dag

Prijzen

Puur Rust

Per maand*

Per kwartaal*

Kleine hond

€ 9,95

€ 26,85

Middelgrote hond

€ 13,95

€ 38,85

Grote hond

€ 17,95

€ 49,95

* Eerste maand gratis bij een proefpakket

1 maand

 GRATIS 

uitproberen

Verzendkosten € 3,90

Hond blaft wanneer we weg zijn

Als je hond de gewoonte heeft om te blaffen wanneer je weg bent, kan dat best een bron van stress zijn. Niet alleen voor je hond, maar misschien ook voor je buren. Vaak is verlatingsangst de oorzaak dat je hond blaft. Hoe je het beste om kunt gaan met verlatingsangst lees je hier. Op deze pagina leggen we uit wat de symptomen en oorzaken zijn van verlatingsangst en wat je kunt doen om verlatingsangst te verminderen.

Oplossing voor blaffende hond

Blaffen door het onjuist belonen van gedrag

Veelvuldig en dwangmatig blaffen wil je je hond graag afleren. Maar wist je dat juist de reactie van veel baasjes het blaffen alleen maar stimuleert? Sommige baasjes worden boos, anderen proberen hun hond stil te krijgen door iets lekkers te geven, of door ze af te leiden met hondenspeeltjes. Het is belangrijk om je te realiseren dat de meeste honden aandacht alleen maar prettig vinden, of dat nou positieve of negatieve aandacht is. Als je een hond aandacht geeft als hij blaft, zal hij de volgende keer dat hij behoefte heeft aan aandacht weer gaan blaffen. Je hond denkt immers dat je hem waardeert om het blaffen. Het beste is dus om je hond te negeren als hij ongewenst gedrag vertoont en juist het positieve gedrag te belonen met je aandacht of iets lekkers. Dus als je hond rustig blijft in een stressvolle situatie, of na het uitvoeren van een bevel mag je hem best even verwennen. Op deze manier kunnen hondenbaasjes ervoor zorgen dat iedere hond leert wat goed en ongewenst gedrag is en kun je je hond blaffen afleren.

Blaffen uit frustratie en verveling

Als je vermoedt dat je hond blaft uit frustratie of verveling, is het belangrijk om na te gaan of je voldoende tijd met je hond doorbrengt en of hij voldoende beweging krijgt. Blaffen kan een signaal zijn dat een hond zijn energie niet kwijt kan, waardoor hij gefrustreerd en verveeld raakt.

Het is belangrijk om te zorgen dat je hond voldoende lichaamsbeweging krijgt. De meeste honden moeten minimaal 3 of 4 keer per dag worden uitgelaten en daarbij 1 a 2 uur beweging per dag krijgen. Zo hebben ze voldoende gelegenheid om hun behoefte te doen, maar ook om in goede conditie en (mentaal) energiek te blijven. Daarnaast is het van belang dat je regelmatig speelt met je hond. Dat versterkt de band met je hond en het daagt hem mentaal uit. Met 1 a 2 uur beweging per dag en regelmatig spelen is de kans op frustratie en verveling klein en kun je ervoor zorgen dat je hond gezond en gelukkig blijft.

Honden die naar andere honden of mensen blaffen

Veel mensen denken dat honden naar andere honden of mensen blaffen omdat ze boos of agressief zijn, maar dit is niet altijd het geval. Honden blaffen vaak als reactie op iets waarvan ze denken dat het een bedreiging vormt. Ook kunnen honden blaffen als ze geïnteresseerd zijn en iets nieuws willen ontdekken.

Als blaffen naar andere honden of mensen vervelende vormen aanneemt kun je een aantal dingen doen. Het belangrijkste is dat je de hond zoveel mogelijk in een bekende en vertrouwde omgeving houdt. Ook bij het uitlaten kun je het beste een bekende route lopen. Daarnaast is het belangrijk om je hond veel te laten socialiseren. Door om hem regelmatig om te laten gaan met andere honden en mensen leert hij dat ze geen bedreiging vormen. 

Puur Rust combineren met andere voedingssupplementen

Puur Rust kun je perfect combineren met Puur Zacht en Puur Fit. De omega-3 in Puur Zacht helpt niet alleen voor een zachte vacht, maar ook om de gewrichten te smeren. Het zorgt voor extra zuurstofvoorziening van de cellen en helpt daarmee ouderdomsverschijnselen te voorkomen en het helpt het hart gezond te houden. Puur Fit is een multivitamine die helpt de weerstand te verhogen. Puur Soepel helpt honden met gewrichtsproblemen en Puur Balans helpt honden met darmklachten.

Puur Zacht

Voor een zachte vacht en gezonde gewrichten. Hoge kwaliteit omega-3

Puur Fit

Multivitamine voor een lang en gezond leven. Met vitamine C voor meer weerstand.

Puur Soepel

Voor soepele gewrichten. Bevat de optimale combinatie glucosamine, chondroïtine en MSM.

Puur Balans

Voor een gezonde darmflora. Bevat hoge kwaliteit probioticum en prebiotica.


Aanvullende vragen over een blaffende hond?

Heb je aanvullende vragen of opmerkingen over oplossing voor blaffende hond, over Puur Rust met magnesium en L-tryprofaan, of over onze andere producten voor honden en katten? Neem dan contact op met de klantenservice van Puur voor dieren. Of stuur een mail naar het e mailadres van Puur voor dieren: klantenservice@puurvoordieren.nl. We helpen je graag met een oplossing voor blaffende hond! 

Beoordelingen Puur Rust magnesium (5)

 1. Silvia

  Mijn 14-jarig hondje krijgt nu ca. 4 maanden Puur Rust (en ook Puur Soepel). Het duurde even, maar ik ben na de proefperiode doorgegaan en het begon te werken. Na zoveel geprobeerd te hebben, is mijn hondje eindelijk een heel stuk relaxter, zo fijn!

 2. Yvonne

  We moesten wel wat geduld hebben, maar na enige maanden merkten we dat er over ons, bijna 13-jarig, hondje (met rugzakje uit Polen) veel meer rust en ontspanning kwam. Fijn dat hij met behulp van “Puur Rust” toch weer wat stappen kan maken!!

 3. Suzan

  De Puur Rust gebruiken wij naast de Puur Balans (dagelijks) en de Puur Fit (zo nodig). Wij hebben gemerkt dat het soms net de juist ondersteuning kan geven bij onrust! Mooi product.

 4. Jessica

  Onze kooiker van 12 kg kreeg 2x per dag een capsule. Binnen elke dagen was zei veranderd van een bange hond met stress in een zeer relaxe hond!! Helemaal blij. Helaas wilde ze niet meer spelen. Nu geven wij 1x daags een capsule. Dit werkt voor onze kooiker prima. Ik ben heel tevreden!!

 5. Dierenpension Basta

  Werkt snel en is zeer effectief. Je ziet na paar dagen al meer ontspanning. Heel fijn voor spannende situaties of stress

Scroll naar boven